Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamo-zagreb-1945

Marketing

Dinamo uvjerljivo pobijedio Unešića



U posljednjoj utakmici prije zimske pauze Dinamo je na Maksimiru ugostio Zagoru iz Unešića u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Kupa Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic

Susret je počeo odavanjem počasti minutom šutnje preminuloj legendi hrvatskog nogometa Dražanu Jerkoviću i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji je preminuo na današnji dan prije devet godina.



Trener Dinama Marijan Vlak na travnjak je poslao Butinu, Hrgovića, Lovrena, Etta, Tomića, Tadića, Chagu, Badelja, Mandžukića, Bišćana i Šokotu.



«Modri» su dominirali od prve minute susreta, a prvu priliku imali su već u jedanaestoj minuti. Mandžukić je dodao Šokoti čiji je udarac obranio Grubelić.

Image and video hosting by TinyPic

Dvije minute kasnije Šokota je ponovo u prilici, no ovaj put puca glavom pored gola.



Na Dinamovo vodstvo čekalo se osamnaest minuta. Etto je odlično dao povratnu loptu Tomiću koji s udaljenosti od otprilike sedam metara matira Grubelića.



U dvadeset i drugoj minuti utakmice Josip Tadić izborio je slobodni udarac koji je izveo Mirko Hrgović. Najviši u skoku bio je Dejan Lovren i Dinamo vodi s 2:0.





Samo četiri minute kasnije Dinamo je povećao prednost. Chago dodaje Tadiću, koji s petnaestak metara posprema loptu u mrežu Zagore.



U trideset i drugoj minuti susreta gosti iz Unešića uspjeli su zatresti Dinamovu mrežu, no pogodak su postigli iz zaleđa, tako da je rezultat ostao nepromijenjen.



Do kraja prvog poluvremena Dinamo je tri puta bio u prilici za gol. Prvo je u šansi bio Šokota, zatim Mandžukić, a zatim je pokušaj Tadića obranio Grubelić.



Početkom drugog poluvremena trener Vlak napravio je prvu izmjenu. Umjesto Igora Bišćana u igru je ušao mladi junior Ivan Herceg.



U drugoj minuti nastavka Hrgović je uposlio Šokotu, koji još jednom puca pored gola.



U pedesetoj minuti susreta Hrgović odlično puca, Grubelić odbija njegov udarac, a odbijenu loptu Tadić glavom šalje u gol.



U pedest i petoj minuti žuti karton dobio je Ante Maleš, a tri minute kasnije trener Zagore hari Vukas radi prvu izmjenu. Umjesto Marina Šiklića u igru je ušao Mile Čveljo.



Minutu kasnije druga izmjena u «modrim» redovima. Iz igre je izašao Mandžukić, a ušao još jedan debitant Matej Jelić.

Posljednju izmjenu trener Vlak napravio je u šezdeset i sedmoj minuti. Umjesto Ante Tomića u igru je ušao Luis Ibanez.




Dvije minute kasnije Vukas je napravio drugu izmjenu. Umjesto Antonija Gumbaka u igru je ušao Ivan Prljić.

U osamdesetoj minuti gosti su uspjeli zatresti Dinamovu mrežu. Strijelac je, kao i u prvoj utakmici bio Ivica Šupe.

U osamdeset i četvrtoj minuti "modri" su ostali bez golmana. Nakon duela s Čveljom u šezdeset i osmoj minuti Butina je dobio udarac u glavu nakon kojeg se pridigao, no izgleda da se popularni Bucho ponovo ozlijedio. Njegovo mjesto na golu preuzeo je Dejan Lovren.

Pet minuta prije kraja poluvremena mrežu gostiju zatresao je Tomo Šokota i tako postavio konačan rezultat 5: 1.



DINAMO: Butina, Hrgović, Lovren, Etto, Tomić (Ibanez), Tadić, Chago, Badelj, Mandžukić (Jelić), Bišćan (Herceg), Šokota



ZAGORA: Grubelić, Ercegović, Dujić, Milić, matić, Šupe, Pešić, Gumbak (Prljić), Šiklić (Čveljo), Grgas Grando, Maleš



Žuti karton: Grgas Grando, Maleš (Zagora)

Post je objavljen 10.12.2008. u 20:52 sati.