Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

subota, 07.03.2009.

Jurčić novi trener

Image and video hosting by TinyPic

Nakon treće sjednice Izvršnog odbora pred novinare su izašli predsjednik NK Dinama Mirko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora Mirko Gjurašin i član Izvršnog odbora Tin Dolički.



Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bio je izbor novog trenera «modrih».



- Jednoglasnom odlukom izabrali smo Krunu Jurčića novim trenerom Dinama. On će sutra obaviti razgovore s upravom vezano uz izbor stručnog stožera i ugovora.- obznanio je predsjednik Barišić i nastavio:



- Također smo odlučili da se s Boškom Balabanom i Tomom Šokotom raskida radni odnos. Oni od danas nisu više članovi prve momčadi.



A potom je na red došla odluka o ostavci izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića:



- izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić podnio je neopozivu ostavku na mjesto izvršnog dopredsjednika kluba. Razmatrali smo tu njegovu odluku, u potpunosti shvaćamo što proživljava, no jednoglasno smo odbili njegovu ostavku jer smatramo da to nije najbolje rješenje ni za njega ni za Dinamo. Također smo odlučili da ćemo se vratiti na tu temu na slijedećoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za 30. ožujka. Do tada će gospodin Zdravko Mamić nastaviti obnašati funkciju izvršnog dopredjednika. – izjavio je Barišić.



Nakon predsjednika Barišića, riječ je preuzeo predjednik Nadzornog odbora Mirko Gjurašin:



- Izvršni dopredsjednik Mamić pokazao je veliku želju da ode. Mi smo to razmatrali s punim razumijevanjem. Vjerujemo da mu nije lako, ali smo čvrsto uvjereni da klub ne bi imao istu poziciju bez njegovog rada, potpore i prisustva. Dinamo je u Mamićevom mandatu postao europski klub,klub koji je najveći izvoznik u Hrvatskoj i kojemu bi mnoge hrvatske tvrtke pozavidjele na materijalnim sredstvima kojima raspolaže. Uza svo razumijevanje prema svemu što mu se u ovome trenutku događa, ne možemo ostati bez čovjeka koji u klubu od 24 sata radi 25. Sve dobro i svi uspjesi njegovog mandata se zanemaruju, a naglašavaju se ekscesi. To nije dobro. On daje najveći doprinos i u funkciji je najboljeg hrvatskog kluba i tako bi trebalo ostati.



Tin Dolički, član Izvršnog odbora:



- Donijeli smo jednoglasni zaključak. Odlazak prvog operativca kluba nije nešto o čemu se može odlučiti u par sati. Odluka kako Zdravko Mamić ostaje izvršni dopredsjednik kluba jedinstveni je stav Izvršnog odbora i u ovom trenutku on uživa našu jednoglasnu potporu.



Uslijedila su novinarska pitanja.



Odakle nagla smjena trenera?



- To čak ni nije nagla odluka. Ona je donesena s ciljem i željom da dođemo do prave i atraktivne igre.



Da li je splitski poraz utjecao na tu odluku?



- Ne. Splitski poraz je jedna neugodna epizoda, no porazi su sastavni dio sporta.



Tko će sačinjavati stručni stožer'



- O tome će odlučivati novi trener u suradnji sa sportskim direktorom i Upravom kluba. Kod nas treneri imaju punu autonomiju, ali ipak postoje određeni limiti.



Da li je bilo još kandidata za trenera?



- Ne, razgovarali smo samo o Kruni Jurčiću.



Što je s Ilijom Lončarevićem i da li će on sada biti bliže Dinamu ili ostaje trener Lokomotive?



- Bilo je razgovora i analiza i kao najoptimalnije rješenje se nametnuo Kruno Jurčić. Lončarević je trener lokomotive, a stvar je Uprave da li će se i koliko približiti Dinamu.



Odnos s Vlakom je završen?



- Da, taj je odnos korektno završen raskidom radnog odnosa. Bira se novi stručni stožer, a o tome da li će tko ostati odlučit će novi trener.



Tko je predložio raskid ugovora s Balabanom i Šokotom?



- To je prijedlog Izvršnog odbora.



Usporedili ste Dinamo s firmom. Smatrate li to realnim i da li je upravo to razlog manjem broju gledatelja?



- Ne mislim da su jednaki, naravno da je nogometni klub sasvim druga priča. Uspoređujem uspješnost Dinama i nekih firmi. Činjenica je da su kvaliteta Dinama i broj gledatelja u nesrazmjeru. Radom i podizanjem kvalitete trebamo vratiti gledatelje na stadion. – završio je izvanrednu press konferenciju Mirko Gjurašin.

- 12:13 - Komentari (9) - Isprintaj - #