Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamo-zagreb-1945

Marketing

Dinamo savladao Osijek

Image and video hosting by TinyPic


U 21. kolu1. HNL «modri» su gostovali u Gradskom vrtu kod Osijeka. Po prvi put na klupi Dinama sjedio je Krunoslav Jurčić koji je na teren od prve minute poslao Butinu, Tomečaka, Kovača, Bišćana, Hrgovića, Calella, Vrdoljaka, Sammira, Mandžukića, Sivonjića i Slepičku.



Već u petoj minuti osječki trener Steinbruckner bio je prisiljen na prvu izmjenu. Zbog ozljede je iz igre izašao Knežević, a umjesto njega u igru je ušao Škorić.



Igrala se četrnaesta minuta susreta kada je Domagoj Vida srušio Sammira u kaznenom prostoru. Sudac Gerek potpuno opravdano pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Sammir.

Image and video hosting by TinyPic

Pet minuta kasnije Hrnčević je dobio žuti karton zbog simuliranja. Sedam minuta kasnije udarac Osječana zaustavlja vratnica. U trideset i prvoj minuti Dinamov vratar Butina odlično blokira Hrnčevićev udarac.



Dinamovo vodstvo mogli su povećati Sivonjić ili Mandžukić u trideset i šestoj minuti susreta, no rezultat je nažalost ostao nepromijenjen.

U četrdeset i drugoj minuti susreta Tomečak je izborio slobodan udarac kojeg je izveo Hrgović, no Mandžukićev udarac prolazi pored gola.



Dinamova vrata pokušao je ugroziti Pranjić u pedeset i četvrtoj minuti, no Butina otklanja opasnost po svoj gol.

Prvu izmjenu trener Jurčić napravio je u šezdeset i prvoj minuti. Iz igre je izašao češki napadač Miroslav Slepička, a ušao je Milan Badelj.

Tri minute kasnije osječki kapetan Ivo Smoje dobija žuti karton.

Image and video hosting by TinyPic

U sedamdesetoj minuti Mandžukić je izborio korner, no osječka obrana uspijeva izbaciti loptu ispred Skendera. Korner je s druge strane izveo Hrgović, Mandžukić je pokušao glavom, Skender odlično odbio loptu na koju je naletio Ivica Vrdoljak i pospremio je u mrežu za vodstvo Dinama 2:0.

Minutu kasnije Steinbruckner radi i treću izmjenu. Umjesto Vidakovića u igru je ušao Babić.

Kruno Jurčić svoju je drugu izmjenu napravio u sedamdeset i sedmoj minuti susreta. Umjesto Sammira u igru je ušao Ibanez.





OSIJEK- DINAMO

Osijek, stadion Gradski vrt

Glavni sudac: Alen Gerek (Zabok); pomoćnici: Crnolatec (Petrinja), Lončar (Virovitica)

Strijelci: 0:1- Sammir (11m)

Žuti kartoni: Hrnčević, Smoje (Osijek); Vrdoljak (Dinamo)



OSIJEK: Skender, Pranjić, Kurtović (58.' Miličević), Knežević (6.' Škorić), Hrnčević, Todorčev, Vida, Barišić, Vidaković (73.' Babić), Smoje, Luiz



DINAMO: Butina, Tomečak, Kovač, Bišćan, Hrgović, Calello, Vrdoljak, Sammir

(77.' Ibanez), Mandžukić, Sivonjić (86.' Tadić), Slepička (61.' Badelj)


Jurčić, Steinbruckner i Sammir pred novinarima

- Nisam živio u iluzijama da ćemo igrati preporođeno, ali bilo mi je jako bitno da vidim drugu stranu, da vidim karakter, povratni impuls. Moji su igrači junački izvukli ovu pobjedu i na tome im čestitam.

Bilo je dosta prekršaja?

- Kada momčad ide agresivno treba na to odgovoriti istom mjerom.- odgovorio je Jurčić.

- Čestitam Dinamu na pobjedi. Nemam što zamjeriti svojim igračima, golove smo primili nakon naših grešaka, a dosta nas je pogodila i ozljeda Kneževića koji je iščašio rame.


Kako ste zadovoljni igrom Slepičke i hoće li tri napadača ubuduće biti vaša orijentacija?

- Zadovoljan sam Slepičkom. Nismo igrali sa tri klasična napadača, ti su igrači i prije znali igrati u veznom redu.

Jeste li zadovoljni premijerom?

- Meni najviše odgovara igrati u sredini, ali ako trener traži da igram lijevo igrat ću. - odgovorio je Sammir, a Jurčić je nadodao:
- Najbitnije je bilo da pobijedimo, ipak sam samo dva dana s ekipom.


Post je objavljen 09.03.2009. u 15:30 sati.