Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

ponedjeljak, 02.03.2009.

Dinamo- Belupo 1:0, Mandžukić je dobro

Image and video hosting by TinyPic


U dvadesetom kolu HNL-a Dinamo je na Maksimiru ugostio koprivnički Slaven Belupo.



Trener Vlak na travnjak je od prve minute poslao Butinu, Tomečaka, Kovača, Calella, Sammira, Badelja, Mandžukića, Hrgovića, Vrdoljaka, Bišćana i Šokotu.



Dinamo je bolje ušao u utakmicu, bio dominantniji i imao više prilika za vodstvo. Prednost na terenu «modri» su kapitalizirali u osamnaestoj minuti kada je Sammir glavom poslao loptu u Rodićevu mrežu.



U dvadeset i petoj minuti Ivan Tomečak nabacio je za Mandžukića, no Šafarić otklanja opasnost po svoj gol. Šest minuta kasnije strijelac Dinamovog vodećeg pogotka Sammir dodaje Mandžukiću. Lopta dolazi do Hrgovića, no on puca pored gola.



«Modri» su imali izglednu priliku za povećanje vodstva u trideset i četvrtoj minuti susreta kada je Šokota izbio ispred Rodića, no u posljednjem trenutku Rogulj uspijeva izbiti loptu.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Vrdoljak je pokušao povećati Dinamovu prednost, no njegov udarac s otprilike dvadeset i pet metara fijuknuo je pored gola.



Trener Belupa Mile Petković na poluvremenu je ostavio Nynkeua u svlačionici, a umjesto njega u igru je ušao Srebrenko Posavec.



U pedeset i prvoj minuti Mandžukić je proigrao Calella ispred kojeg lapić izbacuje u korner. Udarac iz kuta izveo je Mirko Hrgović, no sve je prošlo bez opasnosti po koprivnički gol.

Četiri minute kasnije odlično raspoloženi Tomečak ponovno nabacuje, no Rodić uspijeva uhvatiti loptu. U pedeset i šestoj minuti susreta Sammir je nabacio Šokoti, koji nažalost puca preko gola. Samo minutu kasnije Mandžukić je u solo akciji, no njegov udarac gostujući vratar Rodić izbacuje u korner koji još jednom izvodi Mirko Hrgović. Najviši u skoku bio je lapetan «modrih» Bišćan, no udarac prolazi pored gola.

Image and video hosting by TinyPic

Prvi put gosti su ozbiljnije zaprijetili u šezdeset i četvrtoj minuti. Slobodan udarac izveo je Nikola Šafarić, Stipe Lapić pokušao je glavom, a lopta je preletjela Butinin gol.

Uslijedila je Dinamova stopostotna šansa u šezdeset i osmoj minuti. Sammir je gurnuo loptu u sredini, a prekratki su ostali Mandžukić i Šokota.



Glavni strateg «modrih» Marijan Vlak napravio je prvu izmjenu u sedamdeset i prvoj minuti susreta. Umjesto Calella u igru je ušao Pedro Morales.



Uslijedila je prilika Slaven Belupa u sedamdeset i petoj minuti susreta. Tomislav Butina krajnjim je naporom odbio topovski udarac Mate Jajala s otprilike dvadeset i pet metara.

Drugu izmjenu Marijan Vlak napravio je u sedamdeset i šestoj minuti. Igru je napustio Tomo Šokota, umjesto kojeg je ušao Ilija Sivonjić.



Petković je napravio dvostruku izmjenu deset minuta prije kraja utakmice. Umjesto bojana Vručine u igru je ušao Delić, dok je Jurića zamijenio Kresinger.

Dvije minute kasnije i trener Vlak radi posljednju izmjenu. Iz igre je izašao Sammir, a ušao je Ibanez.



U osamdeset i četvrtoj minuti sudac Marić daje izravni crveni karton Kaji Rogulju zbog starta na Marija Mandžukića. Liječnička služba iznijela je Mandžukića s terena i on zbog ozljede nažalost nije završio utakmicu.


U posljednjim trenucima utakmice kapetan Belupa Poldrugač uputio je udarac prema Dinamovom golu, no Butina je bio na svom mjestu i Dinamo je potpuno zasluženo upisao nova tri boda.



Zagreb, stadion Maksimir

Gledatelja: 2500

Glavni sudac. Bruno Marić (Daruvar); pomoćnici: Pervan (Bjelovar) i Perak (Karlovac)

Strijelci 1:0- Sammir 28.'

Žuti kartoni: Lapić (Slaven Belupo)



DINAMO: Butina, Tomečak, Kovač, Calello (71'. Morales), Sammir, Badelj, Mandžukić, Hrgović, Vrdoljak, Bišćan, Šokota (76.' Sivonjić)



SLAVEN BELUPO: Rodić, Rogulj, Poldrugač, Šafarić, Bilen, Vručina (80.'Delić), Lapić, Jajalo, Jurić (80.' Kresinger), Nynkeu (46.' Posavec), Maras





Vlak i Petković nakon utakmice ::





Nakon utakmice održana je je press konferencija s trenerima obaju momčadi.



- Čestitam dinamu na zasluženoj pobjedi. Naša je ambicija bila pošteno potrošiti 90 minuta, ali prvih 45 nismo igrali prema mojim očekivanjima. – izjavio je Mile Petković.



Što ćete reći Rogulju?



- Apsolutno ne podržavam oštru igru. Rogulj će biti oštro ukoren, premda ne vidim kako je taj start drukčiji od onog na Juriću u prvim minutama susreta.



Trener Vlak je nakon utakmice izjavio:



- Zasluženo smo pobijedili. Imali smo nekoliko prilika, na momente smo bili u grču. Najvažnije je da smo dobili i održali priključak s Hajdukom. Zadovoljan sam htijenjem igrača.



Sastav je bio malo čudan?



- Igralim smo u formaciji 4-4-2, Šokota je dobio priliku od prve minute i opravdao je očekivanja. Jedino što je nedostajalo je da zabije gol. Također, Tomečak je odigrao korektnu utakmicu.



Prema informacijama dr. Šebečića, Mario Mandžukić nasreću nije teže ozlijeđen. Dobio je udarac ispod koljena u živac od kojeg mu je utrnula noga. Sutra ujutro će se vidjeti hoće li biti potrebe za magnetskom rezonancom.

- 12:22 - Komentari (11) - Isprintaj - #