Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

nedjelja, 15.03.2009.

Dinamo : Šibenik 3 : 0

Image and video hosting by TinyPic

Dinamo je vrlo agresivno otvorio utakmicu i već u prvoj minuti jako opasno zaprijetio. Mandžukić, Etto i Sammir pravom su malonogometnom kombinacijom u šesnaestercu "provozali" obranu Šibenika, da bi akcija završila udarcem Vrdoljaka koji je pucao tik uz lijevu vratnicu.

Još bolju šansu Dinamo je imao u 5. minuti, ali Sivonjić nije iskoristio kiks vratara Blaževića. Golman Šibenika ispustio je loptu i na srebrnom je pladnu poslužio Sivonjiću koji ju je samo morao poslati prema praznom golu, ali nije se dobro snašao pa mu se Blažević uspio baciti pod noge i tako blokirao njegov udarac.

Od 14. minute Dinamo vodi pogotkom Sivonjića. Vrdoljak je vukao loptu u kontru i pod prekršajem je poslao naprijed prema Sivonjiću. Sudac Kovačić pustio je prednost, a Sivonjić prema sucu. odlično izbjegao ofsajd zamku, ubacio se s desne strane i sa 16 metara topovski odapeo prema Blaževiću.

Image and video hosting by TinyPic

Pritisak Dinama nastavio se i nakon pogotka, Šibenčani su na terenu gotovo nevidljivi i nemaju odgovor na agresivnu igru domaće ekipe. U 30. minuti Dinamo je imao slobodni udarac iskosa na desnoj strani. Ibanez je pokušao pucati direktno iz teške pozicije, ali nije bilo problema za vratara Blaževića.


U 35. minuti modri su povećali svoje vodstvo i praktički zaključili utakmicu. Mandžukić se izvukao na desnu stranu, te uočio Vrdoljaka koji je utrčavao u prostor pred Blaževićem i poslao izvrsnu loptu u sredinu. Dinamovom defenzivnom veznjaku nije bilo teško dočekati loptu i samo je ugurati u mrežu za 2:0.

(poluvrijeme)

Drugo poluvrijeme:

Otvorili su Boysi zakljadom u čast vlastitog rođendana. Već u prvom napadu opasno je ispred gola Blaževića; kombiniraju Mandžukić i Etto, ali Šibenik se uspijeva obraniti. Treneri su u nastavak ušli bez izmjena u sastavima.


Stručni pogled na prvi Dinamov pogodak sugerira da je pomoći sudac pogriješio; trebao je, naime, dosuditi zaleđe Sivonjića. Dinamo se pokazao kao bolja momčad, ali prvi pogodak sigurno je promijenio tijek utakmice...

Šibenik je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme, Dinamo je pomalo zastao, ali u 79. minuti novim je pogotkom otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Badelj (zamijenio Etoa) je tražio Sivonjića na desnoj strani, uz liniju šesnaesterca, Sivonjić šalje loptu u sredinu do Mandžukića koji neobranjivo puca za 3:0. Ove sezone Mandžukić je zabio devet pogodaka.

Početni sastavi:

Dinamo: Butina, Lovren, Bišćan, Kovač, Hrgović, Calello, Vrdoljak, Sivonjić, Sammir, Badelj, Mandžukić

Šibenik: Blažević, Kwedi, Labudović, Raič, Celiščak, Milanović, Elez, Ademi, Alispahić, Rodić, Zec

Sudac: Draženko Kovačić

- 17:10 - Komentari (17) - Isprintaj - #