život je kako kada

< travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

28.04.2020., utorak

Mogli bi

SVOJIM IZBOROM

I tako, sada možemo uzeti nekoliko dana za odmoriti svu napetost izolacije. Mogli bi se konačno prošetati gradom i udahnuti slobodno sav strah koji je ostao među ulicama, po dvorištima i parkovima bez da nam u utrobi krene vulkan panike. Mogli bi se diviti hrabrosti onih koji su dograđivali svoje mansarde i tavane u centru grada jer živjeti u samom centru sedamsto ili više godina starog grada značilo je biti, značilo je stvarno biti među posebno odabranima. Mogli bi se uputiti u parkove, među maslačke, trave i ptice jer ptice su se vratile. Jeste li znali da ih u vrijeme potresa nije bilo, sve su odletjele negdje na sigurno. Korona njih ne zanima, jer naše ptice nisu šišmiši za juhu, ako je istina što govore o virusu. Sada su sve ovdje i kosovi cvrkuću i vrapci lepršaju, vrane i dalje pametuju po livadama hrabro. Mogli bi se uputiti na planinu, među drveće što se ozelenilo, a da ni primijetili nismo. Odozgo je prelijep pogled na grad i ne vide se ruševine ni epicentra ni gradskog centra. Osim svega toga mogli zapravo sjesti uz neko od maksimirskih jezera i dozvoliti vodi da nas obuzme svojim ljuljanjem na povjetarcu. Bezbroj je mogućnosti za odmor od napetog izoliranja zadanog po propisima i odmarati se negdje u osami od svega svojim izborom.

28.04.2020.

- 09:28 - Komentari (9) - Isprintaj - #

21.04.2020., utorak

Što meni znači blog

Blog je dio rituala mog dana. Blog je susret s ljudima od kojih neke vjerojatno nikada nisam, a i neću upoznati u realnom životu. Blog je dozvoliti emocijama da se oslobode tuge i bola u teškim trenucima, a i mjesto za smijeh. Blog je prozor u svjetove koji dolaze k nama kroz reportaže, fotografije. Jednako je mjesto gdje oni koji žele stvarno mogu i učiti i saznati puno zanimljivih detalja. Meni je blog moj mali svijet u koji mogu pobjeći od dnevnih napora, mogu svoja razmišljanja ponuditi drugim blogerima na recenziju. Vjerujem da svatko želi dobiti neki odaziv na post koji postavi, ali nije moguće biti zainteresiran za sve teme. Zato se najčešće vraćam blogovima koji imaju slične interese kao i ja. Možda je meni mali problem što se uglavnom ne vraćam na komentirani post kako bih vidjela da li je bloger-ica što dodao-la na moj komentar, a i ne mislim da nije nekulturno ( kako neki misle) na svaki komentar dati odgovor. Ne volim svađe, zle komentare, hakiranja, vrijeđanja po bilo kojoj osnovi. Prihvaćam različite stavove, ali i očekujem da se moji prihvate. Sve u svemu blog je vrlo zanimljivo mjesto komunikacije i zato se nadam da će trajati duže od bilo koje društvene mreže jer je po mom mišljenju prisnije i bolje. Hvala moderatorima.

- 20:35 - Komentari (14) - Isprintaj - #

16.04.2020., četvrtak

U izolaciji

AKO

Možda ću jednog dana, onako ishitreno, bez odluke unaprijed, možda ću ušetati u ona naša stara dvorišta. Ona sa škripavim vratima i hrđavim ringlima kojima se više ne mogu zatvoriti vrata kao nekad u večernjim satima. Kažem, možda ću tako ući kao da je sve isto iako neće biti, ali duša će točno sve iz mladosti moje vidjeti. One svinjce u drugom dvorištu i roktanje dok se njih troje guraju i premještaju u sve manjem svinjcu. Campi će mahati repom jer prepoznat će me, pa bio je maleno klupko kada je došao, a veliki krasan vučjak kada sam napustila to moje dvorište. Kokoši me neće ni čuti ni vidjeti jer onako zauzete kljucanjem svega po dvorištu nit što vide nit što čuju, samo pijevac, o da on će me odmah primijetiti. Bio je veliki gazda našeg dvorišta i ništa mu nikada nije promaklo. Kunićnjak će kao uvijek biti pun malih i onih koji bi veselo istrčali da nije tih vrata. Nije mi bilo drago da su u njima i sada bih im sigurno otvorila vratašca da se rastrče po bašči našoj punoj onih slatkih listova koje su posebno voljeli. Možda ću baš tako otići, ali na kućna vrata neću kucati jer bilo bi preteško vidjeti kako iza tih vrata više nikoga nema, nema već godinama i sve u toj kući moje mladosti nestalo je, još samo ja ovako ponekad mislima dolutam.

16.04.2020.

- 08:52 - Komentari (15) - Isprintaj - #

12.04.2020., nedjelja

Sretan Uskrs

Vama koji ste katolici, koji slavite uskrsnuće Gospodinovo, koji svoju vjeru živite želim Sretan i blagoslovljen Uskrs, mir i dobro, radost u srcima.


P. S. čestitke ponaosob budu idućih dana.
- 06:44 - Komentari (8) - Isprintaj - #

10.04.2020., petak

Promišljanje u tišini

VELIKI PETAK

Već dvije tisuće godina govore
kako te nema, Bože moj.
Već dvije tisuće godina
ljudi čekaju tvoj novi dolazak.
Oni vjeruju, oni se nadaju.
Vjeruju u Pisma iako su proroci utihnuli.
Jesu li ili je narod gluh
na tvoj glas?
Mnogi te ruže i vrijeđaju, Bože moj.
Drugi im obraz okreneš
novi udarac čekajući.
Zazivaju te, traže.
U teškim vremenima blizina tvoja
Utjeha je i snaga.
Opet si kralj mnogima
iako ti trnovu krunu
svakom psovkom
ponovo na glavu stavljaju.
Razapeli bi te jednako danas
kao i prije dvije tisuće godina
jer ljubio si sve pa i one koji te ubiše.
Svi mi, svatko sebi,
svoj sudnji priprema dan.
Jako te molim
da nikome ne bude na osudu
i propast.

10.04.2020.


- 08:18 - Komentari (11) - Isprintaj - #

06.04.2020., ponedjeljak

Stvarno Veliki tjedan

Tko želi znati o:

Gecemani



Korona, potres, zima u proljeće pripremili su nam stvarno iskustvo Velikog tjedna.
Od srca hvala svima koji su mislima i pomoći sa svima stradalima.
- 10:31 - Komentari (13) - Isprintaj - #

04.04.2020., subota

CVJETNICA

Još jedna Cvjetnica, nedjelja sjećanja za nas katolike na Isusov ulazak u Jeruzalem i početak Velikog tjedna. Svatko od nas ima svoj jeruzalem i samo je pitanje ima li hrabrosti ući, pogledati u oči onima tko unj ulazi zajedno s nama, otvorenog pogleda, čistog srca. Jesmo li korizmeno običajni pa se svake godine odričemo sitnica ili smo ove godine pogođeni zlom učinili nešto više, ne nužno vidljivo drugom, već u svom srcu, u svojoj nutrini, u svojim odlukama za ono sutra nakon Uskrsa, nakon zla koje nas je sve pogodilo. Istina, nekima je nemjerljivo teže nego drugima i deklarativno suosjećamo, ali jesmo li spremni, jesmo li pokušali nešto napraviti, na bilo koji način pomoći? Sigurna sam da uvijek ima onih koji neće objaviti na sva zvona svoj trud i pomoć, Bog to vidi i zna. (Neka ne zna ljevica što čini desnica, piše u Bibliji) i ne moramo znati javno, samo neka naša savjest cvate od miline za sve što smo učinili, a toliki našu pomoć trebaju. Još jedna Cvjetnica i korizma kakvu katolici nisu mogli ni zamisliti, a najmanje mi i potresom pogođeni. Zahvaljujem Bogu što nije bilo više žrtava vidjevši kako izgledaju naselja epicentra, a mir i pokoj poginuloj djevojčici. Ove godine nećemo se sa palmama u rukama sjećati Isusova ulaska u Jeruzalem, ali možemo u duhu biti zajedno.
Budimo!

- 09:12 - Komentari (12) - Isprintaj - #