život je kako kada

< travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

28.04.2020., utorak

Mogli bi

SVOJIM IZBOROM

I tako, sada možemo uzeti nekoliko dana za odmoriti svu napetost izolacije. Mogli bi se konačno prošetati gradom i udahnuti slobodno sav strah koji je ostao među ulicama, po dvorištima i parkovima bez da nam u utrobi krene vulkan panike. Mogli bi se diviti hrabrosti onih koji su dograđivali svoje mansarde i tavane u centru grada jer živjeti u samom centru sedamsto ili više godina starog grada značilo je biti, značilo je stvarno biti među posebno odabranima. Mogli bi se uputiti u parkove, među maslačke, trave i ptice jer ptice su se vratile. Jeste li znali da ih u vrijeme potresa nije bilo, sve su odletjele negdje na sigurno. Korona njih ne zanima, jer naše ptice nisu šišmiši za juhu, ako je istina što govore o virusu. Sada su sve ovdje i kosovi cvrkuću i vrapci lepršaju, vrane i dalje pametuju po livadama hrabro. Mogli bi se uputiti na planinu, među drveće što se ozelenilo, a da ni primijetili nismo. Odozgo je prelijep pogled na grad i ne vide se ruševine ni epicentra ni gradskog centra. Osim svega toga mogli zapravo sjesti uz neko od maksimirskih jezera i dozvoliti vodi da nas obuzme svojim ljuljanjem na povjetarcu. Bezbroj je mogućnosti za odmor od napetog izoliranja zadanog po propisima i odmarati se negdje u osami od svega svojim izborom.

28.04.2020.

- 09:28 - Komentari (9) - Isprintaj - #