Mlade nade

subota, 31.10.2009.

MNK SKRIPTA V.B.K. - MNK TORCIDA-GULIVER ENER. Rezultat: 6:7 (3:3)


Foto Daltoni rolleyes

Vodili - gubili - odigrali neriješeno prvi dio tekme.

Drugi dio Skripta V.B.K. povela s dva zgoditka razlike-gosti izjednačili (5:5)- na kraju pobjedili 6:7.


MNK SKRIPTA V.B.K. - MNK TORCIDA-GULIVER ENERGIJA

Rezultat: 6:7 (3:3)

Tako bi izgledao telegrafski sažetak tekme malonogometaša Skripte V.B.K. koja je,pred pristojno popunjenim auditorijem, odigrana u dvorani Zrinjevac u Osijeku protiv športskih suparnika pristiglih iz Splita MNK Torcida. Izostanak "Gazde" Šime(Hrvoje Šimić),poradi dobivenog "crvendaća" u proteklom kolu na gostovanju kod HMNK Vrgorac, negativno se odrazila i na današnju tekmu. Car kako velikog tako i malog nogoša Hrvoje Jerković nekako je ostajao usamljen u defenzivnim zadacima domaće ekipe, a upravo je igra u obrani, moglo bi se tako kazati, glavni krivac za neuspjeh malonogometaša iz Osijeka. Iako je postigla šest zgoditaka još uvijek postoji veliki prostor kod ekipe Skripte V.B.K. za učinkovitiju realizaciju. Previše stativa,greda,razbranili vratara suparničke ekipe naposljetku sve to daje negativan niz za konačni rez tekme. Rudarski se radi da bi se postigao zgoditak,a s druge strane primaju se zgodici ponajčešće iz kontre športskih suparnika. To se jednostavno narodski veli; pacerski pogodak. Općenito,sve ekipe pokušavaju na gostovanju iz kontri postići pozitivan rez tekme,dok si doma "prisiljen" napadati, a to je za kontre suparnika idealna pozicija za sigurnu realizaciju i poentiranje. Takva je bila i ova tekma. Mada,nejasno je ako imaš ekipu za ulazak u borbu za tablični vrh, a MNK Torcida misli da ima,pa poradi čega isključivo iz kontri pokušavaš poentirati umjesto da se nadigravanjem sa športskim suparnikom dokazuješ i potvrđuješ svoje (ne)kvalitete. Daleko je to od slova A,a kamoli od atraktivnog malog nogoša. Športska šteta. Nije valjda da samo MNK Nacional i MNK Inero u ovom trenu igraju mali nogomet,dok su druge ekipe previše posvećene kontrama i destrukciji nogometne igre. Ili se to samo stvara pogrešan dojam. Možda je tome tako,ali u većini tekmi pretjerane nogometne ljepote nema. A upravo je to ono što mami gledatelje na športske priredbe. Izgubi,ali ostavi srce na terenu. Zasigurno je to jedan od razloga poradi čega Osječki ljubitelji malog nogoša vole pogledati tekme Skripte V.B.K. Nije sve u pobjedama i porazima. Ah,moram se prisjetiti hokejaških tekmi u Hrvata. Pravilan pristup,požrtvovnost i želja za nadigravanjem plijeni pažnju i kod malonogometaša iz Osijeka. Samo da se poslože stvari unutar ekipe i pozitivan rez neće izostati. Uigranost ekipe ne postiže se preko noći,a poradi toga plaća se i danak u obliku početnih slabijih rezultata. Sve će to doći na svoje mjesto. Potrebito je samo strpljenje. Očito je da alfa i omega ekipe Skripte V.B.K. gosp.Dalibor Pospišil nema ni najmanje jednostavan zadatak da stabilizira ekipu,ali nema bojazni da se to neće dogoditi u dogledno vrijeme. Samim tim i izazov je puno veći za postizanje pozitivnog reza.

Daltoni thumbup

31.10.2009. u 15:27 • 0 KomentaraPrint#

petak, 30.10.2009.

Futsal u Osijeku ! Vecernji 1.HMNL - 2.HMNL Istok

Photobucket
Foto Daltoni wink

Drago pučanstvo !

U petak (30.10.2009)u 18.30 imate priliku pogledati,u dvorani
Zrinjevac u Osijeku,malonogometnu tekmu u kojoj se
sastaju Osječki MNK Skripta V.B.K. i gostujući malonogometaši
iz Splita, ekipa MNK Torcida-Guliver energija.


Petak - 30.10.2009, OSIJEK u 18:30 sati

MNK Skripta V.B.K. - MNK Torcida Guliver energija

Photobucket
Foto Daltoni pjeva

Subotnje (31.10.2009) predvečerje u 17 sati u dvorani Zrinjevac nudi sraz u 3.kolu 2.HMNL ekipa MNK Areca s Mačkamame i MNK Đakovo.

Subota - 31.10.2009, OSIJEK u 17:00 sati

MNK Areca - MNK Đakovo


Pa tko voli nek izvoli pojaviti se u naznačenim datumima i satnicama,a mogli bi se pojaviti i "nesvrstani" koji bi se veoma lako mogli zaraziti malonogometnim tekmama. A onda više nema povratka. Zabava je zagarantirana. Slavonski inat na djelu.

A da. Osječani su privrženi futsalu.

P.S. Pozitivna kritika organizatorima u svezi tajminga tekmi
urodila je plodom.

Sve se može samo kada se hoće.

Daltoni thumbup

30.10.2009. u 08:54 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 29.10.2009.

NK Metalac - NK MV Croatia - Juniori


Foto Daltoni rolleyes

I.kvalitetna liga mladeži u 10.kolu za juniore ponudila je sraz
Metalca protiv gostujućih nogometaša MV Croatia.

Neiskorišteni jedanesterac igrača s Bikare,za vodstvo protiv
favorizirane ekipe iz Slavonskog Broda,unio je dodatnu dozu
nervoze kod pojedinaca u domaćim redovima,a to su uspješno
iskoristili gosti i s tri zgoditka u mreži Metalca rutinski priveli
prvi dio tekme u svoju korist.

U drugom dijelu ravnopravna tekma s viđenim jednim zgoditkom.

Konačni rez; NK Metalac - NK MV Croatia 0:4 (0:3)

Daltoni thumbup

29.10.2009. u 07:07 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 28.10.2009.

C skupina lige mladeži - kadeti i juniori ; Otok - Elektra

Otok - grad športa i mladosti

Foto Daltoni wink

Kao najmlađi grad u Hrvatskoj,Otok s Komletincima kao prigradskim naseljem, broji oko 8000 stanovnika. Nogometni klub "Otok" i Škola mladih nogometaša primjer su dobro organizirane športske cjeline. Klub je osnovan 1923,a trenutno seniorska vrsta nastupa u IV HNL-Istok. U klubu se okuplja oko 150 nogometaša u šest kategorija, koje se natječu u raznim ligama Slavonije i Baranje. Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu za više trenere nogometa školuju se svi treneri u omladinskoj školi. U okviru C skupine lige mladeži u okviru 8.kola mlađahni Crveni vražići gostovali su u Otoku. I sve to ne bi bilo ništa posebno za istaknuti da nas nije pozitivno iznenadio (u svakom pogledu) najmlađi grad u Hrvata. Počevši od prekrasnog malonogometnog terena,preko nogometnog igrališta i pristojno uređenih klupskih prostorija koje su zaista na zavidnom nivou,do boćališta i atletskih staza. Sve na vrhunskom nivou. Svaka čast. Prostor namijenjen nogometašima je ogledni primjer i za puno "veće" klubove. Ne treba spominjati i reflektore koji omogućavaju bavljenje športom i u večernjim satima . Pohvalno. Naravno to sve bez kvalitetnih,sposobnih,snalažljivih,a prvenstveno dragih ljudi ne bi bilo moguće ostvariti. Zato i Vama svaka čast. Posebnu pažnju,prije samog ulaska na stadion,u dvorištu Osnovne škole Josipa Lovretića,plijeni malonogometni teren s podlogom od umjetne trave,tzv. mini pitch. Atletski,boksački,kickboxing,košarkaški,nogometni klubovi "Otok" i "Slavonac" Komletinci,rukometni,šahovski i tekvondo klub "Otok"....djelić su športskih klubova u kojima možete iskušati vlastite športske afinitete. Ako tome pridodamo poziv grada Otoka svim zainteresiranim bračnim parovima, koji žele izgraditi obiteljsku kuću, da se jave u Gradsku upravu, kako bi se pokrenuo postupak o darivanju građevinskog zemljišta i građevinskog materijala u Otoku,posve je jasna namjera da grad Otok u punom smislu postane grad mladosti. Sa strane grada polako se ispunjavaju svi preduvjeti da tako i bude u bližoj budućnosti. U svakom slučaju primjer za pohvalu. Bravo ! Značajan čimbenik za cjelokupnu priču je i geografski i prometni položaj u odnosu na 20 km udaljene Vinkovce, Vukovar i Županju. Više obavijesti možete pronaći na www.otok.hr

Daltoni thumbup

28.10.2009. u 06:59 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 27.10.2009.

Elektra preokretom do tri boda protiv Hajduka



Foto Daltoni

Nogometaši Elektre iz Osijeka upisali su šestu pobjedu u sezoni,
te su u 12.kolu,na svom igralištu pokraj rijeke Drave,pobijedili
Hajduk 2:1 (0:1).

Daltoni thumbup

27.10.2009. u 12:59 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.10.2009.

Upitan nogometni kvalitet u Hrvata ?!

Photobucket
Foto Daltoni wink

Hrvatskim navijačima uvijek nešto smeta i tu se drastično ništa neće promijeniti vezano uz tu konstataciju. Bila to Prva ili posljednja nogometna liga u Hrvata,činjenično stanje je svugdje podjednako. Više volim pratiti mlade nade nogometa,nego islužene negdašnje igračiće, koji su,u današnje vrijeme preplaćeni za ono što mogu pružiti u nogometu. Možda netko ima koristi od takovih "igrača"? Poradi toga više i ne pratim naše vrle prvoligaške igračiće. Čast izuzecima,ali kvalitet nogometa u Hrvata iz sezone u sezonu je samo u silaznoj putanji. Pa ne znam s kim mi to možemo odigrati tekmu,a da ne strepimo za konačni rez. Stoga,osvrte radim samo za niže lige gdje se još uvijek može pogledati, kazati ćemo,pristojan nogomet,a o kvaliteti u cjelini uvijek se može raspravljati. Danas svi moderni,ambiciozni,veliki klubovi oslanjaju se na skautiranje u nižim nogometnim ligama. Pronaći mladu nadu, koja već nema menadžera u današnje vrijeme,veoma je teško,ali nije nemoguće. Na žalost,kada u klubovima imate potencijal,a nemate struku koja će to prepoznati ili imate neke druge interese onda su male šanse da može "isplivati" neka mlada nada nogometa. Sve je danas biznis ili možda nije tome tako? Po tom pitanju,najdalje su otišla dva Osječka kluba koja su maksimalno pružila šansu mladim nadama nogometa u Hrvata,pa i šire. Zašto ne ? Govorimo ili pišemo o NK Grafičar-Vodovod i NK Metalac Osijek. Splet okolnosti ili pravilne športske politike pružile su "kibicima" u Retfali i na Bikari mogućnost da pogledaju dvije mlade ekipe velikih nogometnih kapaciteta. Ujedno su to dva kluba koji su svoj nogometni oslonac potražili u vlastitom dvorištu,a nisu posegli za "igračinama" sa strane. I to je pravi put za razvoj kluba. Pustite one priče o ljubavi spram kluba iliti grada,pa sam se zato vratio kako bi pomogao klub sa svojim ogromnim nogometnim iskustvom,a koje sam stekao pekući težak,nogometni kruh po pustim sredinama izvan granica Lijepe naše. Jedan od razloga srozavanja nogometne kvalitete mogao bi biti i taj razlog? Kojekakvi igrači,treneri koji su stekli znanje vanka,ipak nisu kvalitet za naš nogometni mentalitet.Domaće je domaće. Ne treba otkrivati toplu vodu. U svemu tome bitna je klapa,a ako toga nema onda je bespredmetno očekivati da će iskočiti neka mlada nada nogometa. U ovom trenu nekolicina mladića iz spomenuta dva Osječka kluba golica nogometnu maštu i klubova iz višeg ranga takmičenja. I to je ta bitna pozitiva u radu klubova. Mogućim transferima omogućit će se financiranje klubova, a trenerima i struci je na ponos kada se mogu pohvaliti uspješnim "stvaranjem" igrača,koji će ostaviti dublji nogometni trag u nastavku svoje karijere i u višim nogometnim sferama. Drugi klubovi,koji imaju drugačiju nogometnu politiku,mogli bi očekivati da će dobiti pohvalnicu s posvetom "za najveće Hrvatske luzere".

Daltoni thumbup

26.10.2009. u 10:11 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 25.10.2009.

Trener Ivo Ergović skockao ekipu koja igra nogomet

Photobucket
Foto Daltoni rolleyes

Jedan zgoditak,dva crvena kartona,pregršt propuštenih prilika za domaću ekipu,čvrsta muška igra....sve su to djelići mozaika koji se mogu uklopiti u opis tekme između NK Metalac-NK Slobodnica. Treba istaknuti da je mlada ekipa Metalca odigrala ponajbolju tekmu u dosadašnjem dijelu prvenstva,ali bez malo sreće teško je bilo za očekivati pozitivan rez protiv čvrste i organizirane ekipe Slobodnice. Iskustvo i snaga protiv mladosti. Procjena kibicera o nezasluženom gubitku bodova domaćina posve je realna slika,ako ćemo suditi po događanjima na terenu. Nespretnost i nesporazum u obrambenim redovima domaćina kod nabacivanja lopte u šesnaesterac iz prekida za goste, omogućila je slavlje igračima NK Slobodnica. Sa 100% učinkom (1 izgledna prilika-1 zgoditak) igrači NK Slobodnica visoko podignutih ruku nakon tekme proslavili su pobjedu,jer su svjesni da su prebrodili najtežu prepreku k osvajanju bodova na dosadašnjim odigranim tekmama. "Radna" ekipa iz Slobodnice svojom čvrstom,agresivnom igrom u prvih dvadesetak minuta tekme pokazala je naznake poradi čega pretendiraju završiti sezonu na vrhu tabličnog poretka. Malo je nejasno zbog čega je i "klupa" gostujućeg sastava,od samog otvaranja tekme,dozvolila sebi toliku agresivnost.? Zbog takvog stila vođenja ekipe vidjeli smo i crveni karton "klupi" gostujućeg sastava (zasluženo),a to je pozitivno pedagoški djelovalo na kasnije umjerenije reakcije s klupe. Ne treba to vodstvu NK Slobodnica. Što kazati o mladosti NK Metalac ? Žal za stvorenim,a ne realiziranim prilikama treba biti kratkog daha. Bitnija je od samog reza tekme prikazana igra koja sve više plijeni pažnju nazočnih kibicera na Bikari. Trener NK Metalac iz Osijeka Ivo Ergović uspio je skockati ekipu koja igra nogomet. Težnja ekipe za postizanjem zgoditka kroz cijelu tekmu,bez kalkulacija o športskom suparniku i vlastitim mogućnostima, odlika je ekipe s Bikare. Momčad je pokazala kvalitet i karakter,a to za mladu ne opterećenu ekipu Metalca je puno bitnije od samog rezultata tekme. Igrom,posebice u drugom dijelu,može biti zadovoljan trener,a ostaje žal što prilike i poluprilike nisu iskoristili njegovi igrači, postigli pogodak i priveli tekmu pozitivnijem kraju i rezultatu tekme na Bikari.

Daltoni thumbup

25.10.2009. u 08:08 • 0 KomentaraPrint#

subota, 24.10.2009.

NK "Metalac" - NK "Slobodnica" 0:1 (0:1)

4.HNL - Istok

Foto : B.Mr.


Pobjedom na osječkoj Bikari ekipa Slobodnice učvrstila se na vrhu 4.HNL-Istok. Samo jedna izgledna prilika danas je bila dostatna igračima iz Slobodnice za novo tro bodno napredovanje u tabličnom poretku. Najbolji pojedinac u gostujućem sastavu zasigurno je vratar koji je zaustavio nekoliko izglednih prilika domaće momčadi.

Tekst : Daltoni

Uskoro opširnije...

24.10.2009. u 20:34 • 0 KomentaraPrint#

petak, 23.10.2009.

Nogometna (ne)realnost unutar 4.HNL-Istok

Foto Daltoni
Foto Daltoni sretan

O kakvoj se (ne)kvaliteti 4.HNL-Istok radi dovoljno je letimično baciti pogled na tablicu. Razlika između šestoplasirane ekipe Čepina (18 bodova), ako izostavimo Baranju Belje (3 boda),i pretposljednje ekipe Zadrugara (8 bodova) nije pretjerana,a još manje nedostižna, pa je i laiku jasna situacija o nogometnim mogućnostima ekipa. Mada treba istaknuti da i po pojedinačnoj kvaliteti interpretacije igračkog kadra prvih pet ili šest ekipa nisu stekle neku bitniju prednost. Pola lige bori se za vrh,a druga polovica za opstanak. To je trenutačno stanje koje se zasigurno neće bitnije promijeniti do polusezonske stanke. A onda će logistika raditi punom parom. Otprilike,pokušati ću parafrazirati gosp. Velimira Zajeca,koji je izjavio; u nogometu ne ide sve na mišiće,potrebno je nešto i odigrati. Da,s tim se čovjek jednostavno mora složiti. Nogomet je prva ljubav za većinu muške populacije na kugli zemaljskoj. Svi očekuju da postanu velike face nogometa,ako ne kao igrači onda zasigurno kao veliki treneri. A što kada se ni jedno ni drugo ne ostvari? U cijeloj toj priči najveći profit izvući će ekipe koje su svjesno pružile priliku mladim nadama poniklim,pretežito, u vlastitim nogometnim školama. Takva nogometna politika sad se višestruko vraća. Imati svoje igrače koji ništa ili minimalno koštaju,a uz to su vjerniji klubu od većine pridošlih igrača,koji su tu pretežito radi love ili u iščekivanju bolje prilike u nogometnom smislu. Po tom pitanju u našem okruženju najpozitivniji je primjer NK Metalac, koji je prepoznavanjem "nogometne politike" više nego uspješno pružio priliku mladim nogometašima. I to se pokazuje kao potez sezone. Kada već sad imate šesnaestogodišnjake kao istaknute pojedince unutar ekipe ne morate brinuti za dugoročnu budućnost kluba. Kada bi se dogodio i jedan (barem) pravi transfer (kao Mathias Chago),klub bi,u svakom pogledu,samo profitirao. Potez vrijedan pažnje i pohvale,ali i primjer športske hrabrosti i rizika. Predsjednik Boro Ivković je osoba koja Vam na prvu loptu može biti simpa ili ne simpa,ali,da čovjek zna posao, to mu nitko ne može osporiti. Osječki "Maminjo" ! Za razliku od ekipe s Bikare u pojedinim nogometnim sredinama u potpunosti su se odrekli usluga igrača iz omladinskog pogona. Kad nemate niti jednog (1) igrača iz juniorske ekipe da igra za seniore,a kamoli iz kadetske vrste,gdje,očito,ljudi koji vode klubove nemaju kapacitet ili znanje da prepoznaju kvalitet i mogućnosti pojedinih igrača,što kazati za takve nogometne sredine.? I poradi toga Metalac je ispred svih i vjerojatno će tako dugo i ostati dok se ne promijene strukture ili bar svijest ljudi u pojedinim sredinama.


Daltoni thumbup

23.10.2009. u 15:57 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.10.2009.

Biti svoj ili se prikloniti poltrončićima nogometnog pisanja....

Foto Daltoni
Foto Daltoni wink

Za razliku od mnogobrojnih "profesionalnih" stručnjaka za športsku tematiku čovjek mora biti hepi kada uspije izabrati pravu tekmu (a,to nije prvi put), koja svojom atraktivnošću postane glavna spika kibicera uz ispijanje prve jutarnje kavice. Kad sam se upustio u pisanje o športskim događanjima u gradu, pa i šire, nisam očekivao da bi čovjek pozitivnim pisanjem o športu mogao napraviti takav bum. Poradi toga veoma sam zadovoljan. Vaše pozitivne reakcije i iskazana podrška daje mi tome za pravo. Hvala Vam. Promicati šport pored tolikih stručnjaka nije ni najmanje jednostavan zadatak. Mnogi pokušaju,ali malo ih zapravo uspije. Biti svoj veoma je težak i ambiciozno postavljeni cilj. Najlakše bi bilo pisati ne svoje tekstiće,koristeći izvore iz pisanog i inog medija,ali to zasigurno ne pričinjava neko bitno zadovoljstvo u životu. Zar ne ? U to su se uvjerili pojedinci koji misle da je u životu sve plagijat i pretumbavanje,a vlastito mišljenje i osobni stavovi neka su čudna životna poimanja koja,po njima,ne donose profit. Kada čovjek gura lovu ispred osobnih stavova,tu nema sreće u životu. Poltronstvo je kratkotrajnog daha i stalno strepiš od postanka nekog novog poltrona koji će biti poslušniji od tebe. Ljigavo. Bolje je imati ponos i dostojanstvo,nego se trzati na migove tko zna kakvih tipova. Zato mladosti moja,ne daj se i budi svoja.

Daltoni thumbup


Online novinarstvo

Zasićeni žutim sadržajima u tradicionalnim medijima, korisnici se sve više okreću Internetu, na kome novinarstvo evoluira u novi tip - online novinarstvo.

Pišu: Boris Ličina i Dražen Jurman

Objavljeno u pc chip 137.

Nismo svi novinari

Uz sve navedeno, dodajmo da sva vodeća europska sveučilišta imaju posebne kolegije za online novinarstvo i elektroničke medije, pri čemu se posebno razlikuju radio i televizija kao elektronički medij od Interneta i Internet publikacija.

S obzirom na navedeno mnogi bi mogli zaključiti da je dovoljno složiti svoj mali portal i na njemu prenositi vijesti i tako dobiti titulu novinara. Međutim, stvar je kompleksnija od toga. Da bi osoba koja piše na Internetu bila priznata kao novinar, barem 75 posto njegovih objavljenih radova mora imati karakter autorskog djela, dakle pravog napisanog teksta, a ne samo prenošenja i/ili interpretacije agencijskih vijesti ili vijesti iz drugih medija. Isto tako, da Internet portal ili bilo koja drugi način prezentiranja informacija na Internetu u europskim zemljama bio priznat kao novinarska elektronička publikacija, mora imati barem 60 posto originalnog, autorskog sadržaja.

drazen@djurman.com

I za kraj;

Bolje greška u pisanju, nego u informaciji.
Vaš Radio Plus pjeva

22.10.2009. u 07:42 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 21.10.2009.

Nogometašice ŽNK Ombla dosegle nogometne nebeske visine

Photobucket
ŽNK Ombla na Mačkamami - Foto : B.Mr.

Bravo,gosparke!

Što kazati ?

Osim da su nogometašice ŽNK Ombla Dubrovnik dosegle nogometni raj. Minimalna,ali posve zaslužena pobjeda “gosparki” iliti ŽNK Ombla na gostovanju u Zagrebu protiv ekipe ŽNK Dinamo Maksimir rezom 0:1 (0:0) daje dodatnu motivaciju igračicama trenera Tomičića da u 8.kolu,u nedjelju,8.studenoga pokušaju nastaviti više nego uspješan nogometni niz od šest pobjeda. Mada treba naglasiti da će takve ambicije biti teško ostvariti u srazu s višestrukim prvakinjama Hrvatske ŽNK Osijek iliti od milja Princeza s Mačkamame. Osječanke u ovom trenu imaju 4 boda fore od Omble. Ako bi se kojim slučajem uvažila žalba Dubrovčanki u HNS-u povodom nastupa četiri igračice,strane državljanke,u sastavu Omble na domaćem terenu u Dubrovniku protiv ekipe ŽNK Viktorija gdje je ostvarena pobjeda, ali zbog navodnih nepravilnosti nije priznata,može se desiti da Princeze s Mačkamame imaju samo jedan (1)bod prednosti ispred gosparki. A onda će tek biti zanimljivo. U cijeloj toj priči opet se provlači ime gosp.Zirduma,člana Izvršnog odbora HNS-a zaduženog za ženski nogomet, koji se,ovaj put proziva poradi odluke donošene na plenumu klubova Prve hrvatske nogometne lige za žene,a koju nije navodno proslijedio Skupštini HNS-a. Bit će zanimljivo sačekati odgovor disciplinske komisije HNS-a. Ali unatoč svemu Princeze s Mačkamame apsolutne su favoritkinje u tom nogometnom srazu koji slijedi u Gospinom polju. Eh,da je skoknuti do mora. Dobra tekma,dobro vrijeme,dobro društvo. Što čovjeku više treba ?

Tekst : Daltoni



Oproštaj kapetanice ŽNK Osijek stavio tekmu u drugi plan

Fotkice : B.Mr.

Podsjetnik na odigranu tekmu na Mačkamami između ŽNK Osijek - ŽNK Ombla Dubrovnik

Daltoni thumbup

21.10.2009. u 08:39 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 20.10.2009.

Podsjetnik na odigrane tekme

Što se tiče aktualnih zbivanja ostao sam dužan par fotki
od prošlog vikenda.


Svima je znano da je grad Osijek pravi nogometni rasadnik
kvalitetnih mladih nada nogometa.


Stoga i ne treba čuditi veliki broj tekmi koje se odigravaju
tijekom vikenda.


Ovo je samo podsjetnik na odigrane dvije tekme proteklog
vikenda.

Na pomoćnom igralištu NK Elektra iz Osijeka odigrana je
tekma Lige NS Osijek u kojoj su se susreli nogometaši
Fortuna VNO (domaćini u ovoj tekmi) i pridošli igrači
iz Dalja ekipa NK Radnički.


Foto Daltoni rolleyes

Tekma 4.HNL-Istok između ekipa NK Metalac iz Osijeka i
nogometaša iz Donjeg Miholjca NK Jedinstvo odigrana
je na Bikari.

Veliki pozdrav svima do idućeg izvještaja.

Foto Daltoni pjeva

Daltoni thumbup

20.10.2009. u 13:16 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 19.10.2009.

Osvrt na 4.HNL-Istok

Foto Daltoni
Foto Daltoni pjeva

Ubrzani nogometni ritam nedjelja-srijeda-nedjelja zasigurno neće
pretjerano oduševiti klubove u 4.HNL-Istok.


Tek što su odigrali 10.kolo,u narednim danima morati će odigrati
11.i 12.kolo 4.HNL.

Ritam koji nudi pregršt izazova.

Pokušaj bilo kakve prognoze u svezi rezultata ekipa bilo bi čisto
fantaziranje,jer u ova prohladna vremena najmanje je jednostavno
održati ekipe u punom pogonu,a kada uzmemo u obzir da velika
većina nogometaša ima svoje tjedne radne i ine obveze
onda je sve jasno.

Ili nekima to još ne ide u glave.

Možda da prošire ligu za još koji klub ? Zanimljivosti radi.

Ipak su to više-manje samo nogometni amateri.

Zašto onda pokušavati praviti od "običnih" ljudi profesionalce ?

Nedostatan nogometni kadar sve više dolazi do izražaja u pojedinim
sredinama iliti klubovima.

Zar to nitko ne registrira ?

Netko je valjda plaćen da "mozga" i pronalazi adekvatna rješenja?

Ili je to ona varijanta;Brigo moja,pređi na drugoga.

Pustimo to. Idemo dalje.

Da nije bilo "iznenađenja" u Oprisavcima najava za 10.kolo
4.HNL-Istok postigla bi 100% uspješnost.
Nije loše.

Bez obzira na možebitne "jače" tekme 11.kolo (21.10) 4.HNL-Istok
nudi sraz "starih" nogometnih poznanika.


Tekma između NK Jedinstvo - NK Elektra više je nego običan susret.

Žestoka borba koja je vođena u prošlosezonskoj 1.ŽNL između
navedenih ekipa (Elektra trijumfalno završila sezonu) zasigurno
će se pretočiti u bespoštednu,ali korektnu športsku igru
na igralištu u Donjem Miholjcu.

Nogometaši Jedinstva nastojat će postići pozitivan rez protiv ekipe
Crvenih vražića. Bit će zanimljivo.

S druge strane Elektrašima slijede tri tekme koje spadaju u rang
"težih" utakmica.


Jedinstvo u gostima,Hajduk doma,Slobodnica u gostima.

Teško razdoblje za Crvene vražiće.

Smanjeni igrački kadar Elektraša ne nudi mogučnost za pretjerani optimizam.

Ali kao što sam već jedanput napisao,na muci se poznaju junaci.
Sretno.

Drugi osječki predstavnik NK Metalac s Bikare u 4.HNL-Istok
zasigurno očekuje zahtjevne tekme u slijedećim kolima.



Hajduk u gostima,Slobodnica doma,Slavonija (I) u gostima,
nisu športski takmaci koji bi mogli "spadati" u lakše
suparnike.

Bit će zanimljivo osluškivati vijesti s Bikare.

Svakako najzanimljiviji dio bit će borba za tablični vrh.

Mogučnosti vodećih ekipa vjerovatno će najviše buditi
športsku znatiželju kod nogometnih kibicera.

Posustajanje Slobodnice kod NK Zrinski dodatno će pružiti draž
natjecanju 4.HNL-Istok.

Slobodnica,Zrinski i Jedinstvo u ovom trenu imaju podjednake
šanse da slavodobitno netko od navedenih ekipa
završi prvi dio sezone.

Posebnu pozornost privukla je prva pobjeda (uopće prvi bodovi)
ekipe Baranja-Belje.

Da li je to naznaka za neka bolja športska vremena za
nogometni klub,imati ćemo priliku uvjeriti se u nastavku prvenstva.

21 bod je još uvijek u igri do polusezonskog odmora.

Daltoni thumbup

19.10.2009. u 19:33 • 0 KomentaraPrint#

NK Elektra Osijek - NK Sladorana Županja 4:2 (2:0)


Foto Daltoni sretan

"Sunce" i nadalje sjaji punim sjajem nad terenima NK Elektra iz Osijeka.

To je samo nastavak uspješno povezane dvije domaće pobjede,
koje su obasjale lica kako igrača tako i stručnog stožera i uprave.


Crveni vražići približavaju se tabličnoj poziciji koja im objektivno
pripada. Gornji dom je realnost.

Osim uspješne prijepodnevne nogometne izvedbe Elektraši će morati
pridodati uspješnost i u poslijepodnevnim tekmama.

Ali to je neka druga priča.

Oblačna,tmurna i prohladna nedjelja na igralištu
NK Elektra iz Osijeka ponudila je sraz dvije mlade
podjednake ekipe.

Pridošli gosti iz Županje očekivali su zasigurno uspješnije nedjeljno
prijepodne barem što se rezultata tekme tiče,ali Crveni vražići više
nego uspješno pomrsili su ambicije gostujućih nogometaša.

Nogometaši NK Sladorana u prvom dijelu tekme nisu se uspjeli
adaptirati na "rano" jutarnju nedjeljnu tekmu,ali treba naglasiti
da im ni Elektraši nisu dopustili da se više razmašu u tom dijelu tekme.

Kasna "probuđenost" nogometaša iz Županje bila je dostatna
samo za ublažavanje zasluženoga poraza.


Daltoni thumbup

19.10.2009. u 11:28 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 18.10.2009.

4.HNL - Istok


Elektra - Sladorana 4:2 (2:0)

Foto Daltoni
Foto Daltoni wink


Metalac - Jedinstvo 0 : 0

Foto Daltoni
Foto Daltoni eek

18.10.2009. u 16:32 • 0 KomentaraPrint#

Ne dirajte nogometne škole



Foto Daltoni yes

Tekma kadeta : NK Elektra - NK Fruškogorac 2:2 (0:1)

Poanta nogometa nije samo u pobjeđivanju već je potrebito biti velik i u pobjedi i u porazu. Treba znati uživati u igri,druženju,a napose stvoriti pozitivnu atmosferu koja će nogometašima omogućiti da niti u jednom trenu,ne zaborave na pravila fair play pristupa nogometnoj igri. Bitan je muving. Pa ne možemo očekivati da naposljetku svi uspiju i postanu pravi nogometni virtuozi,ali mogu postati čisto solidni navijači i kvalitetni ljudi,a to sve zahvaljujući,između ostalog i bavljenju športom. Kada ti se trud,želja i htijenje koje uložiš u svoj športski razvoj vrati na ljudski,pošten način omogućivši ti kvalitetno sazrijevanje i razvoj,onda čovjek treba biti zadovoljan športom. I onda Vam se dogodi da "nabasate" na dvije omladinske škole nogometa koje krasi prvenstveno želja za kvalitetnim ljudsko-športskim pristupom nogometaša prema igri. Kruno Buček alfa i omega omladinske škole NK Elektra iz Osijeka čovjek je koji,više nego uspješno, skrbi za mlađahne Crvene vražiće. Pišući pričice o pojedinim sredinama,klubovima iliti upravama ponekad se nisam mogao oteti dojmu da su pojedinci bili samo figure odnosno fikus-predsjednici,treneri,članovi uprave i ini,dok su pravi igrači bili neki posve drugi likovi. Da nema takvih entuzijasta kao što je gosp.Buček zasigurno ne bi bilo ni kvalitetnog rada u omladinskim školama u pojedinim klubovima,a upitno je da li bi omladinske škole i postojale. Danas pojedinci pokušavaju provući tezu o bespotrebnosti omladinskog pogona. Pa to samo košta ! Očito da takvi pojedinci ne vide dalje od vlastitog nosa,a to ponekad može poražavajuće djelovati na uspješan razvoj športskih klubova. Najbolje da imamo samo seniorski pogon,a samo je pitanje od kud bi crpili kvalitetne igračiće? Općenito je problem,u današnje vrijeme,motivirati mladež da se bavi športom,a očekivati da će klubovi imati love za "nogometne plaćenike" sa strane,je čista utopija ili demagogija. Svakom izbor na njegovu volju! Slušajući sve te floskule čovjek ostane zatečen čudnim stavovima pojedinaca, pa je stoga veliko osvježenje kada imate priliku napisati nešto o ljudima kojima je još uvijek šport na prvom mjestu,a njihov trud i entuzijazam plijeni Vašu pozornost. Bravo za sve te samouke,samozatajne vrijedne osobe koji s velikim elanom pristupaju svojim obvezama. I zato ne pokušavajte ni pomisliti na ukidanje omladinskih nogometnih škola jer cijena za takvu glupost može biti neprocjenjiva. S druge strane ista ili slična priča bi se mogla napisati i o omladinskoj školi nogometa NK Fruškogorac iz Iloka. Da je tome tako imali smo priliku uvjeriti se na tekmama između ekipa NK Elektra protiv športskih suparnika pristiglih iz Iloka,nogometaša NK Fruškogorac. Govorimo o ekipama jer smo gledali tekme kadeta i juniora dotičnih klubova. Korektne,borbene,besprijekorne tekme s pregršt zanimljivih športskih događanja,preokreta,kvalitetnih poteza, a napose, športske igre svih sudionika koje su samo za pohvalu.

Bravo mladići ! Sve Vam to služi samo na čast.

Daltoni thumbup

Tekma juniora : NK Elektra - NK Fruškogorac 3:2 (2:2) wink


Foto Daltoni thumbup


18.10.2009. u 06:56 • 0 KomentaraPrint#

subota, 17.10.2009.

C skupina lige mladeži

Foto Daltoni

Kadeti: Elektra - Fruškogorac 2:2 (0:1)

Juniori: Elektra- Fruškogorac 3:2 (2:2)

Daltoni thumbup

17.10.2009. u 20:50 • 0 KomentaraPrint#

petak, 16.10.2009.

Futsal u Osijeku

Vecernji 1.HMNL

Nekonstantnost i nepredvidljivost,ako je suditi po prve dvije
odigrane tekme MNK Skripta V.B.K. u 1.HMNL
bit će glavno obilježe očito turbulentne sezone
za osječke malonogometaše.

MNK SKRIPTA V.B.K. - MNK PETRINJČICA IDIS 2:6 (1:2)

Foto Daltoni

2.HMNL Istok

MNK Areca iz Osijeka u susretu s MNK Bonita iz Požege uvjerljivo je
započela svoj pohod k osvajanju titule prvaka 2.HMNL i očekivanom
ulasku u viši rang takmičenja.

Konačnim rezom 9:2 "isprašena" je nedorasla ekipa iz Požege,
koja će, svojih pet minuta,pod svjetlima dvoranskih
reflektora morati potražiti u tekmama koje im slijede.


Večeras im nije bio dan za hakl.

MNK Areca je za nekoliko klasa bila bolji takmac u tekmi.

Naravno,Osječani odigravši tek prvu tekmu ne trebaju pretjerano
poletjeti,već čvrsto s obje noge trebaju ostati na parketu.

Daltoni thumbup

16.10.2009. u 22:08 • 0 KomentaraPrint#

Trenutak istine za mali nogomet grada pokraj rijeke Drave

Photobucket
Foto Daltoni wink

Osijek je grad malog nogometa.

Skripta najbolji malonogometni klub u Slavoniji i Baranji. Igrati će 1.HMNL. MNK Mursa i MNK Areca u drugoligaškom sazivu očekuju visoki plasman na kraju sezone. Želje i nadanja sežu čak i do ulaska u viši rang takmičenja. Ambiciozno. Sve su to naslovi u medijima prije športske krize u gradu Osijeku. I što se onda može očekivati od hakla u gradu ? Financije su glavna prepreka za ozbiljnije bavljenje športom. "Zavrnuta" slavina ili smanjen dotok keša u klubove rezultiralo je nogometnom fuzijom klubova. Tako smo dobili novi-stari klub u gradu samo s novim nazivom. MNK Skripta V.B.K. nakon šest godina apstinencije od prvoligaškog malonogometnog natjecanja u gradu Osijeku pokušati će dati sve od sebe kako bi na kraju sezone ostvarili pozitivan rez. Opstanak među prvoligašima zasigurno je jedina misao vodilja u ovom trenu u klubu. Naravno,sve to bez ogromne pomoći publike i pristojno popunjene dvorane teško da je moguće ostvariti. Slavonski inat na djelu. Da li će to biti tako,navijači MNK Skripta V.B.K. i ini imati će priliku u dvorani Zrinjevac večeras u 18.30 pokazati svoju privrženost malom nogometu. Pola sata ranije,točnije u 18 sati u dvorani Jug 2 malonogometaši Arece ugostit će MNK Bonita u tekmi 2.HMNL-Istok. Osječki novoosnovani MNK Areca u ovom trenu predstavlja veliku nepoznanicu o kvaliteti ili kvantiteti u klubu. Vjerojatno ćemo nakon današnje tekme svi biti pametniji i informiraniji o MNK Areca iz Osijeka. Sretno ! MNK Mursa odlazi na gostovanje u Andrijaševce-Rokovce gdje ih dočekuje domaćin MNK Goričica. I za malonogometaše Murse vrijedi slično zapažanje kao i za njihovog suputnika MNK Areca o mogućnostima u tekmama 2.HMNL-Istok. I Vama dobre želje za uspješan nastup. Ljudi moji imate danas dvije tekme u gradu Osijeku koje će, zacijelo, ponuditi pregršt športskih uzbuđenja i dobre zabave. Na Vama je da odaberete,po vlastitom nahođenju,prioritet u odabiru tekme na koju ćete otići. Kritika organizatorima koji su odabrali termine za tekme. Zar stvarno nije bilo moguće bolje uskladiti tajming utakmica ? Dajte malo više truda za buduće tekme malog nogometa u Osijeku.

Daltoni thumbup

16.10.2009. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.10.2009.

Najava 10. kola 4.HNL-Istok

Photobucket
Foto Daltoni

Zrinski - Slobodnica

Tekma koja nudi derbi kola,a možebitni je to derbi
cijele ove sezone.

Da li će Slobodnica posustati u Tordincima ?

Zasigurno je to najčešće postavljeno pitanje ovih dana,
kako u Slobodnici tako i u Tordincima.

Sraz dvije ekipe koje u ovom trenu pokazuju najviše nogometne
spretnosti.

Naravno,ako ne uzmemo u obzir "čudan" poraz NK Zrinski u prošlom
kolu u Pakracu, gdje su "popili" pet komada protiv domaćina,
ekipe NK Hajduk,koja je,očigledno,po postignutim rezultatima
prava domaćinska ekipa,dok u gostima ne postiže rezultate za
neku pohvalu. Ali to je nogomet !

Kad ti krene,onda ti stvarno krene !

Ekipa iz Tordinaca bi o tome mogla zorno svjedočiti.

Nabrijana,ali korektna nogometna atmosfera koja vlada na domaćim
tekmama NK Zrinski,neće biti ni najmanje produktivna za gostujuće
nogometaše iz Slobodnice ako se svojski ne potrude, kako
bi ostvarili po njih pozitivan rez na kraju tekme.


Očekuje se tvrda tekma.

Oriolik - Valpovka

Derbi začelja. Samim tim sve je rečeno.


FEŠK - Otok

Dvije podjednake ekipe.Sve miriši na podjelu bodova.

Zadrugar - Dilj

Nogometaši NK Dilj trebali bi se slavodobitno vratiti s gostovanja
u Oprisavcima.

Fruškogorac - Hajduk

Derbi tablične središnjice.Obje ekipe skupile su po 13 bodova.

Čepin - Slavonija (I)

U najavi tekme 10.kola domaćini su isticali kako su gosti iz Ivanovca
najnepredvidljivija ekipa u ligi,ali da nemaju što tražiti
na njihovom terenu.

Baranja Belje - Slavonija (P)

Da li Baranjci mogu doći do prvih bodova u tekućem prvenstvu ?
Nije nemoguće.


Metalac - Jedinstvo

Nogometaši s Bikare dočekuju Jedinstvo iz Donjeg Miholjca.
Jedinstvo ima iskustvo,a Metalac mladu poletnu ekipu i prednost
domaćeg terena.

Elektra - Sladorana

Koliko mogu "probuđeni" Crveni vražići protiv NK Sladorana iz Županje ?

Očekuje se vrlo dinamična i borbena tekma.

Zasigurno jedna od zanimljivih utakmica 10.-og kola 4.HNL-Istok.

Daltoni thumbup

15.10.2009. u 20:40 • 0 KomentaraPrint#

NK Elektra Osijek


Photobucket
Foto Daltoni thumbup

15.10.2009. u 08:33 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 14.10.2009.

Mursa Zanatlija - Radnik 1-4

Foto Daltoni pjeva

Igralište Mačkamama : Mursa Zanatlija Osijek - Radnik Josipovac

2. ŽNL Osječko-baranjska predstavlja 6. stupanj nogometnih
natjecanja u Hrvatskoj. Prvoplasirani klubovi odigravaju
kvalifikacije za ulazak u viši rang - 1.ŽNL, dok posljednjeplasirani
ispadaju u 3. ŽNL.

14.10.2009. u 06:31 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 13.10.2009.

Ženski nogometni klub Osijek s osvrtom na ŽNK Ombla Dubrovnik

ŽNK Osijek - ŽNK Viktorija Slavonski Brod 4:3(1:2)

Foto Daltoni rolleyes

Neočekivano teži uspjeh od očekivanog za ŽNK Osijek ipak je plod podcjenjivanja realno slabijih športskih suparnica,a to su zasigurno bile njihove suparnice iz ŽNK Viktorija Slavonski Brod. Princeze s Mačkamame rezom 4:3(1:2) naposljetku su ostvarile zasluženu pobjedu protiv ekipe koja, u posljednje vrijeme, ima više problema nego razloga za zadovoljstvo, pa bila to nogometna ili izvan nogometna događanja. U ne baš zanimljivoj tekmi Osječanke su učinile dodatni bitni korak k uvjerljivom ostanku na vrhu 1.HNLŽ. Brođanke su prikazale nogometnu predstavu koliko im,u ovom trenu,dozvoljavaju njihove nogometne mogućnosti. Čvrstom,borbenom obranom s naglaskom na kontre zadale su ipak neočekivanu glavobolju stručnom stožeru ŽNK Osijek. Taktički dobro odigrana tekma ekipe Viktorije protiv Princeza s Mačkamame, bez uobičajene destrukcije igre, zamalo je donijelo i poneki bod,a to po prikazanom ne bi bilo nezasluženo. Iako umorne od prvenstvenih,međunarodnih, reprezentativnih tekmi u posljednje vrijeme,Osječanke su odigrale slabije od uobičajenog,a kada razmazite gledalište na Mačkamami onda sve osim pobjede je poraz. Možebitna neprimjerena pojava suspendiranog trenera iz Slavonskog Broda zasigurno nije doprinijela poboljšanju atmosfere na i oko terena, pa makar to bilo i iz pristojne udaljenosti. Osvrt i na ŽNK Ombla. Osobna pretpostavka o ovosezonskoj kvaliteti ekipe iz Dubrovnika i uspješnom iskoraku prema borbi za vrh tabličnog poretka potvrđena je i domaćom pobjedom nad Riječkim Jackpotom 2:1 (1:1), te zasigurno s puno elana iščekuju tekmu u vikendu koji slijedi protiv ekipe iz Maksimira ŽNK Dinamo, gdje ih pozitivan rez vodi u nogometni raj. Možemo i trebamo ih samo pohvaliti. Bravo,gosparke!

Foto Daltoni wink

Daltoni thumbup

P.S - "Hvala Marija,sve najbolje !" - Oproštaj kapetanice ŽNK Osijek. Podsjetnik na post objavljen 25.08.2009., utorak.

13.10.2009. u 06:51 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.10.2009.

NK Elektra - NK Oriolik 2:1 (0:1)

Photobucket Foto : B.Mr.


Bez obzira na tmurno,kišno vrijeme nad igralištem NK Elektra iz Osijeka,Crvenim vražićima napokon je granulo sunce. I to punim sjajem. Zaslužena pobjeda Elektraša nad gostima NK Oriolik iz Oriovca konačnim rezom 2:1 (0:1). Prva od dvije domaće tekme u nizu uspješno je apsorbirana. Rubrika vjerovali ili ne,što se tiče propuštenih izglednih prilika Crvenih vražića u današnjoj tekmi bila bi dupkom puna zicera koji nisu realizirani,a to Elektrašima nosi dodatnu dragost poradi pobjede. Današnja statistika debelo je bila na strani Crvenih vražića. Ma ljudi moji je li moguće toliko promašiti ? To bi ukratko bio sukus događanja što se tiče Crvenih vražića. Marijan Gradištanac prvo ime NK Elektra iz Osijeka sve češće dobiva ozbiljnu konkurenciju u Vedranu Marijanović koji svojim vratarskim obranama zasigurno ulijeva dodatno samopouzdanje za ekipu. Nije loše. Još uvijek Vedran ima ogroman prostor za napredak,ali vrijeme radi za njega. I to treba znati iskoristiti. Strpljenje,rad,prkos i ponos dio su ljudskih odlika koje će Vedranu ponuditi mogućnost za uspješnu vratarsku karijeru. Ponekad je i djelić sreće potreban za ostvarenje cilja.Zar ne ? U svakom slučaju Elektrašima se nudi mogućnost da vezanom pobjedom dođu na poziciju koja im objektivno pripada. Gornji tablični dom je posve izgledna situacija.

Tekst : Daltoni

Foto : B.Mr.

12.10.2009. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 11.10.2009.

4.HNL - Istok

Photobucket sretan Foto Daltoni

Tekma; Elektra - Oriolik 2:1 (0:1)

11.10.2009. u 13:45 • 0 KomentaraPrint#

subota, 10.10.2009.

Prva hrvatska nogometna liga za žene

Photobucket rolleyes Foto Daltoni

Prva hrvatska nogometna liga za žene je nacionalno nogometno
natjecanje za žene u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza,
koje uključuje 8 klubova. Prvak lige nastupa u Kupu UEFA za žene.

Photobucket wink
Foto Daltoni

Tekma; ŽNK Osijek (Osijek) - ŽNK Viktorija (Slavonski Brod) 4:3 (1:2)

10.10.2009. u 20:14 • 0 KomentaraPrint#

2. HMNL-istok


Na Plenumu klubova 2. HMNL-istok prihvačen je kalendar natjecanja za sezonu 2009/2010, pa će tako natjecanje početi 16.listopada 2009 godine. Izabrano je vodstvo natjecanja, te je za Povjerenika natjecanja izabran dugogodišnji sportski djelatnik gospodin Smiljko Vranić.

Photobucket Foto Daltoni

2.HMNL Istok

Momčadi ;

1. MNK VINKOVCI
2. MNK MURSA
3. MNK ARECA
4. MNK BONITA
5. MNK NG UNITAS
6. MNK MALA MLJEKARA
7. MNK GORICICE
8. MNK IVANKOVO
9. MNK VIROVITICA

Petak - 16.10.2009, Osijek
MNK ARECA - MNK BONITA

Petak - 16.10.2009, Nova Gradiska
MNK NG UNITAS - MNK MALA MLJEKARA

Petak - 16.10.2009, Andrijasevci-Rokovci
MNK GORICICE - MNK MURSA

Petak - 16.10.2009, Ivankovo
MNK IVANKOVO - MNK VIROVITICA

Petak - 16.10.2009, Ivankovo
MNK VINKOVCI - SLOBODAN-NE IGRA

Daltoni thumbup

10.10.2009. u 07:28 • 0 KomentaraPrint#

petak, 09.10.2009.

Večernji 1.HMNL

NACIONAL - SKRIPTA 6:0 (4:0)

Photobucket eek Foto Daltoni

Momčad iz Zagreba rutinirano je odradila prvu utakmicu u novoj sezoni, dok su se osječani predstavili kao dobar protivnik stvorivši nekoliko izglednih prilika iz kontranapada. Nacional je unatoč dominaciji poveo u 11. minuti golom Novaka naoko odlično odigrane solo akcije. Dvije minuta kasnije Korab Morina pogađa za 2:0. U 14 minuti Kujtim Morina postiže pogodak za 3:0 i gosti se predaju. Nacional dominira u terenu i u takvoj igri Novak u 19. minuti postiže svoj drugi pogodak za konačan rezultat prvog poluvremena od 4:0.

U drugom dijelu Nacional je bio bolji nego u prvom poluvremenu.
Stvorio je veliki broj prigoda za pogodak,dok su gosti imali vrlo malo
prostora za iznenađenje. U 24. minuti Vilela je pogodio za 5:0,a
konačnih 6:0 postiže Marinović u 33. minuti. no

www.mnk-nacional.hr

09.10.2009. u 23:21 • 0 KomentaraPrint#

I. kvalitetna liga mladeži - Juniori

Daltoni thumbup

NK Višnjevac - NK Metalac - juniori

09.10.2009. u 07:15 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.10.2009.

Dan neovisnosti

Foto Daltoni Autorica : Veni
Foto Daltoni

Dan neovisnosti blagdan je u Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Ta je značajna odluka Hrvatskog sabora donesena nakon što je prethodnoga dana istekao tromjesečni moratorij na Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine. Naime, stupanje na snagu ove Odluke odgođeno je tada za tri mjeseca na osnovi Brijunske deklaracije od 7. srpnja, odnosno na zahtjev Europske zajednice kako bi se jugoslavenska kriza pokušala riješiti mirnim putem. Istoga dana kada je istekao moratorij na hrvatsku Odluku o samostalnosti, zrakoplovi JNA bombardirali su povijesnu jezgru Zagreba i Banske dvore u kojima je bilo smješteno tadašnje državno vodstvo na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom.

Zbog tih okolnosti, te mogućih novih zračnih napada na Zagreb, povijesna je sjednica svih triju saborskih vijeća održana 8. listopada 1991. godine u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

08.10.2009. u 07:46 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 07.10.2009.

4.HNL - Istok


Foto Daltoni wink

NK Metalac - NK Elektra 1:0 (1:0)

Foto Daltoni rolleyes


07.10.2009. u 06:44 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 06.10.2009.

Ljudi u crnom ili športski djelitelji pravde

Photobucket
Foto Daltoni


I taman kad čovjek pomisli da je napokon počelo vrijeme u kojemu se kvalitet suđenja kreće k pozitivi na nogometnim i inim športskim terenima uvijek nas može iznenaditi iskakanje ponekog "nadobudnog" čike,koji je baš taj dan imao ustajanje na lijevu nogu. Najgore od svega je kada sudac nema osjećaj za nogometnu igru ili još bolje, poradi svojih frustracija svim se silama upinje kako bi pokazao da je on Numero 1,Bogom dani,jedini i jedinstveni činitelj nogometne pravde,a svi drugi su samo "magarci",koji moraju trpjeti njegovo neznanje iliti bahatost,aroganciju ili tko zna što bi čovjek sve mogao zaključiti po ponašanju djelitelja športske pravde ili nepravde na pojedinim tekmama. Dokle tako ! Pa neka se onda netko usudi vikati da sudac nema pišu. Dugi niz godina osluškujem nogometna lamentiranja o događanjima prvenstveno na nižim razinama i mlađim uzrastima,gdje zapravo vlada još uvijek neka vrsta "bezvlašća". Naviknuti da na pojedinim tekmama imate samo jednoga športskog suca,koji je toliko pokretan (pa bio on i mladić u najboljim godinama,a uz to i početnik u nogometnom svijetu suđenja),da je i moj odlazak do dućana prožet većom željom i mobilnošću od pojedinaca,koji vjerojatno imaju samo na pameti koliko ga tekmi čeka dotičnoga vikenda i koliko je to kuna na konto računu. Pretpostavka nogometnih zaljubljenika da " moćni" pojedinci biraju tekme ili je to vjerojatno samo slučajna koincidencija,a to je opet vezano da li klub uredno plaća službeno određene tarife ili se mora čekati na isplatu. Ovdje uskaču "mlađahni pripravnici" i ini,koji su još uvijek "naivni" i neupućeni u financijsko stanje klubova,pa stoga bez razmišljanja prihvaćaju da sude takve tekme. Naravno,konstantno ponavljanje takvih priča,koje raspale maštu nogometnih zanesenjaka bude nadu,ali sve to vrlo brzo pada u vodu i sve kreće iznova po starom dobrom nepisanom pravilu. Posebna priča koja se provlači kroz fantazije športskih kibicera,u velikom dijelu su i "moćni" delegati,koji bi trebali biti jedini mjerodavni da donose sud o prikazanoj kvaliteti sudačke trojke ili šestorke ili tko zna što nam nosi buduće vrijeme? Najbolji su delegati koji svrate na tekmu,papirnato riješe sve što je u njihovoj nadležnosti,a onda negdje "odlutaju" prepuštajući sucima ili sucu da sami riješe ostale detalje. A tko ih onda nadgleda i ocjenjuje njihov trud ? Pa nije valjda da sami sebi daju ocjene ? Ha,dokle sve može ići ljudska mašta ? Ljudi koji su imali svoje "Ja" otišli su na više športske razine,pa čak napravili i više nego uspješne karijere i izvan Lijepe naše! Ovdje su nam ostali neambiciozni i ne baš kvalitetni suci,čast izuzecima,kojih na našu sreću ima,ali oni polako padaju i utapaju se u sivilo današnjeg stanja unutar športa. Ogroman pritisak kojemu su po kuloarskim pričama izloženi suci na tekmama seniora pojedinih klubova pretaču se na "tjeranje pravde", kada dobiju priliku suditi "manjima" od sebe ,ali športaš je športaš, pa bio on mali ili veliki. Treba sačuvati obraz,a ako netko uvidi sam da nije za športskog suca neka se okane toga posla ne očekujući da će doći neki posao iz bajke. Bajka je bajka. Pa zar to nekome još uvijek nije jasno ? Svakakve priče mogu se čuti,pročitati,naslutiti ili prepričavati o ljudima u crnom,žutom,plavom...,najmanje je bitna boja dresa. U interesu športa i športaša na koncu je potrebito i raščišćavanje s takvim pričama,a ne da po kuloarima ili fantazijama kibicera stvaramo pogrešnu ili pozitivnu sliku o športskim djeliteljima pravde. Uvijek je bilo najlakše stvarati različite "konstrukcije" nego se upustiti u raščišćavanje kukolja u žitu. Zar ne ? Da li je to nogometna fantazija,konstrukcija,djelić ljudske dosade ili zlobe,ili možda nešto treće,sami ćete morati odlučiti. Gdje ima dima,ima i vatre. Ili to nema veze ni s dimom,a kamoli s vatrom. Šuškanje o nedodirljivoj eliti,poltronstvu ili podobnosti,zasigurno će ostati samo u sferi naučne fantastike. Iskreno,ponukao me je na ovu priču i književnik Miljenko Jergović,koji je više nego uspješno u seriji članaka ponudio prikaz nekih od najzanimljivijih nogometnih priča s ovih "naših" prostora. Da li se osobno mogu složiti s nekim djelićima priča,to je ipak za neku drugu temu i možda novu bajkovitu esejsku priču. Možda. Možda je u pitanju šarena laž i tok svijesti.Procijenite sami. Obožavam takvu literaturu...Mmmm,tok svijesti ! ...stream of consciousness ... Ili sam možda još pod dojmom knjige Miroslava Krleže "Na rubu pameti". Tko zna.Sve je moguće.Ili. Ovo je samo blog. Nije li ?

Daltoni thumbup

P.S. - 14.03.2009., subota - podsjetite se na napisani post na temu sudaca. Sudimo li o sucima pravedno ? Sve to,a i puno više možete pronaći na stranicama bloga Mlade nade.


06.10.2009. u 15:06 • 0 KomentaraPrint#

A skupina liga mladeži - Pioniri mlađi

pjeva

NK Elektra - NK Baranja Belje

Daltoni thumbup

06.10.2009. u 05:48 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.10.2009.

Športski centar "Bikara" Osijek


wink

I. kvalitetna liga mladeži - Juniori

Tekma juniora NK Metalac - NK Slavija


Športski centar Bikara je kompleks športskih objekata u gradu Osijeku.


U njemu svoje utakmice igra nogometni klub NK Metalac Osijek.

Nogometno igralište ima 1000 mjesta, od kojih je 600 sjedećih.

05.10.2009. u 07:12 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.10.2009.

Polovičan uspjeh kadeta i juniora NK Elektra iz Osijeka

eek

Konstantni ,ali jalovi napadi kadeta NK Elektra,a s druge
strane kadeti Baranja - Belje 100% realizacijom odigranih kontri
uspješno su priveli tekmu u svoju korist.

To je nogomet.

Dominantna ekipa ponekad ne ostvari pozitivan rez na kraju tekme.

Takav je upravo bio današnji dan za kadete Elektre.

Zaslužena pobjeda mladih nada NK Baranja-Belje.

Više nego uspješna obrambena strategija podpomognuta brzim
kontrama donijela je uspjeh nogometašima Baranja-Belje.

Malo će biti ekipa koje će se moći pohvaliti pobjedom nad
kadetskom ekipom Elektre i to još na njihovom terenu. Bravo!

Mlađahni Crveni vražići nisu imali svoj dan po pitanju
realizacije,pa stoga i ne čude propušteni "ziceri",
koji bi,vjerovatno, bitno promjenili rezultat na kraju tekme.


Da je u otvaranju tekme bilo više koncentracije ...ali...nije...stoga,
čestitka igračima Baranja-Belje na novom trobodnom napredovanju.

Rezultat je bitan,ali nije presudan.

U taboru omladinskog pogona Elektre zadovoljni su prikazanom
igrom, a problemi s realizacijom ponekad su sastavni dijelovi igre.


Zar pojedincima u ekipi Baranja-Belje još uvijek nije jasno
da su oni gradski klub i sukladno s tim trebali bi se tako
i ponašati.

Čistu pobjedu umrljati s djelićem nešportskog ponašanja
dijela ekipe, zasigurno nije za pohvalu.


Fair-play ponašanje je zakon,a sve izvan toga je neprimjereno
ponašanje, koje baca ružno svjetlo na ekipu.

Nadmetanje u nogometnoj vještini treba biti jedina misao vodilja.

Nije sve u pobjedama. Šteta.

Ekipa s potencijalom,ali sa slabijim manirima.

wink


Tekma između juniora NK Elektra i gostiju iz Baranje donijela
je čvrstu, borbenu i otvorenu igru.

Gledljiva tekma u svakom pogledu.

Bravo,za obje ekipe!

Juniori NK Elektra iz Osijeka na kraju tekme slavili su
novu pobjedu.

Zasluženo osvojenim bodovima,uz lijepu nogometnu predstavu,
juniori Elektre nastavljaju svoj pohod k vrhu tabličnog
poredka na kraju sezone.


Ekipa juniora NK Baranja-Belje otvorenom igrom i sa željom za
športsko nadmudrivanje ostavila je više nego pozitivan dojam.

Kvalitetan rad i pristup nogometnoj igri juniora NK Baranja-Belje
za svaku je pohvalu.

Daltoni thumbup

04.10.2009. u 07:13 • 0 KomentaraPrint#

subota, 03.10.2009.

NK Metalac - NK Elektra 1:0 (1:0)

Daltoni

03.10.2009. u 20:54 • 0 KomentaraPrint#

petak, 02.10.2009.

Zanimljiv nogometni vikend za selekcije NK Elektra iz Osijeka

Photobucket rolleyes

Vikend koji je pred nama nosi nam kako omladinskom pogonu, tako i seniorima NK Elektra iz Osijeka pregršt zanimljivih tekmi. Svaka od njih ponaosob u biti je derbi u zavisnosti od ranga takmičenja navedenih nogometnih ekipa.

Photobucket
Foto:Daltoni

Krenuti ćemo nasumićnim izborom utakmica.

6.kolo A skupine lige mladeži (pioniri-stariji i mlađi) nudi nam derbi dvoboje između nogometnih ekipa NK Elektra i njihovih športskih takmaca igrača NK Baranja-Belje.

Ako je suditi po tabličnom položaju dotičnih ekipa sve osim korektne, kvalitetne i žustre borbe bio bi neuspjeh za ekipe koje pretendiraju da se bore za sam vrh konačnoga tabličnog poretka. O pobjedniku odlučivati će nijanse. Stoga,poziv vrijedi da nedjeljno prijepodne provedete uz nogometni teren Elektre iz Osijeka.

Uzbuđenja i neizvjesnosti zasigurno neće manjkati .

Ujedno,ako ste voljni pružiti djeci pravilan športski razvoj, slobodni ste se javiti trenerima pionira NK Elektra gosp.Jerković i Pešerović, koji će Vam vrlo rado pružiti dodatna uputstva.

Ne budite lijeni i dovedite djecu,kako bi sa svojim vršnjacima pod stručnim vodstvom uživali u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Ah,to je nogomet. Zar ne ?

Tekma mlađih pionira započinje u 09.45,dok stariji pioniri
kreću u 11 sati.

Pa tko voli, nek izvoli se pojaviti u zakazano vrijeme.


Photobucket
pjeva Daltoni


To je u nedjelju,a dan prije, u subotnje prijepodne imate priliku uživati u kvalitetnim nogometnim izvedbama kadeta i juniora nogometaša NK Elektra i njihovih gostiju ekipa Baranja-Belje.

Derbi 5.kola C skupine lige mladeži-kadeti i juniori.


Učinkovite ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva zasigurno će donijeti atraktivan nogometni sraz pretendenata za sam vrh tabličnog poretka.

Prva tekma starta u 9,a druga (juniori) u 11 sati.

Foto Daltoni

Crveni vražići hrvatska

Igralište na Bikari u subotnje poslijepodne u 8.kolu
4.HNL-Istok nudi sraz dvije Osječke ekipe.


Sastaju se NK Metalac i Crveni vražići, seniori NK Elektra.

Derbi utakmica,koja je i više od toga.

Početak je zakazan za 16 sati.

Pun stadion bit će zasigurno ogromna dodatna inspiracija
za mlade nade nogometa.


I to u punom smislu riječi.

Dvije ekipe koje su se opredijelile u tekućem prvenstvu za vlastiti nogometni kadar ponikao u omladinskoj školi navedenih ekipa. Kratkoročno nitko ne očekuje neki veći nogometni uspjeh ,ali dugoročno je to zasigurno dobitna kombinacija. Tko bude imao više strpljenja za očekivane i neizbježne oscilacije u igri, u budućnosti će imati ekipu koja bi mogla nogometno "harati" dugi niz godina i suvereno " vladati" Slavonijom i Baranjom. O možebitnom pojedinačnom plasmanu nogometaša u više nogometne rangove bespredmetno je lamentirati.

Photobucket

Foto : Daltoni wink


Kada bi klubovi uspjeli plasirati samo jednog igrača, cjelokupno ulaganje bilo bi vraćeno u vrlo kratkom vremenskom periodu. Klubovi u današnje vrijeme moraju se pretežito sami snalaziti po pitanju financija. Sredstva koja pristižu od grada i inih institucija, vjerojatno nisu dostatna. Stoga,budućnost će pokazati da li su klubovi odabrali pravilnu športsku politiku.

Daltoni thumbup

02.10.2009. u 06:40 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.10.2009.

Osijek

Photobucket thumbup


Osijek je od svoga postanka, kao rimsko naselje Mursa, uvijek bio grad pokraj rijeke Drave, ali nikada grad na Dravi.

01.10.2009. u 07:02 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters