Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Biti svoj ili se prikloniti poltrončićima nogometnog pisanja....

Foto Daltoni
Foto Daltoni wink

Za razliku od mnogobrojnih "profesionalnih" stručnjaka za športsku tematiku čovjek mora biti hepi kada uspije izabrati pravu tekmu (a,to nije prvi put), koja svojom atraktivnošću postane glavna spika kibicera uz ispijanje prve jutarnje kavice. Kad sam se upustio u pisanje o športskim događanjima u gradu, pa i šire, nisam očekivao da bi čovjek pozitivnim pisanjem o športu mogao napraviti takav bum. Poradi toga veoma sam zadovoljan. Vaše pozitivne reakcije i iskazana podrška daje mi tome za pravo. Hvala Vam. Promicati šport pored tolikih stručnjaka nije ni najmanje jednostavan zadatak. Mnogi pokušaju,ali malo ih zapravo uspije. Biti svoj veoma je težak i ambiciozno postavljeni cilj. Najlakše bi bilo pisati ne svoje tekstiće,koristeći izvore iz pisanog i inog medija,ali to zasigurno ne pričinjava neko bitno zadovoljstvo u životu. Zar ne ? U to su se uvjerili pojedinci koji misle da je u životu sve plagijat i pretumbavanje,a vlastito mišljenje i osobni stavovi neka su čudna životna poimanja koja,po njima,ne donose profit. Kada čovjek gura lovu ispred osobnih stavova,tu nema sreće u životu. Poltronstvo je kratkotrajnog daha i stalno strepiš od postanka nekog novog poltrona koji će biti poslušniji od tebe. Ljigavo. Bolje je imati ponos i dostojanstvo,nego se trzati na migove tko zna kakvih tipova. Zato mladosti moja,ne daj se i budi svoja.

Daltoni thumbup


Online novinarstvo

Zasićeni žutim sadržajima u tradicionalnim medijima, korisnici se sve više okreću Internetu, na kome novinarstvo evoluira u novi tip - online novinarstvo.

Pišu: Boris Ličina i Dražen Jurman

Objavljeno u pc chip 137.

Nismo svi novinari

Uz sve navedeno, dodajmo da sva vodeća europska sveučilišta imaju posebne kolegije za online novinarstvo i elektroničke medije, pri čemu se posebno razlikuju radio i televizija kao elektronički medij od Interneta i Internet publikacija.

S obzirom na navedeno mnogi bi mogli zaključiti da je dovoljno složiti svoj mali portal i na njemu prenositi vijesti i tako dobiti titulu novinara. Međutim, stvar je kompleksnija od toga. Da bi osoba koja piše na Internetu bila priznata kao novinar, barem 75 posto njegovih objavljenih radova mora imati karakter autorskog djela, dakle pravog napisanog teksta, a ne samo prenošenja i/ili interpretacije agencijskih vijesti ili vijesti iz drugih medija. Isto tako, da Internet portal ili bilo koja drugi način prezentiranja informacija na Internetu u europskim zemljama bio priznat kao novinarska elektronička publikacija, mora imati barem 60 posto originalnog, autorskog sadržaja.

drazen@djurman.com

I za kraj;

Bolje greška u pisanju, nego u informaciji.
Vaš Radio Plus pjeva


Post je objavljen 22.10.2009. u 07:42 sati.