Priče o čokoladi!

ponedjeljak, 15.12.2014.

Ukradeno 260 tona čokolade, pronađeno 50


50 tona čokolade pronađeno je u hladnjačama u blizini Napulja, što je mali dio čokolade ukradene od kompanije Lindt posljednjih mjeseci.

0ko 260 tona Lindt čokolade nestalo je posljednjih nekoliko mjeseci u Italiji, objavila je talijanska agencija Ansa. Ukupna vrijednost nestale čokolade procijenjena je na oko 8 milijuna eura! Prve sumnje o krađi pojavile su se u ljeto kada su direktori podružnice kompanije na sjeveru Italije primijetili da nedostaju kutije, posebno kutije s crvenim pralinama, u kontingentima koji se šalju u inozemstvo.

Nakon interne istrage utvrđeno je da jedna špediterska tvrtka koja se nalazi blizu Milana od travnja preusmjerava dio robe prema jugu Italije. Direktor te firme kao i njezin jedini zaposlenik uhićeni su u listopadu, ali su do tada već 'utopili' veći dio ukradene robe.

>> Jeste li i vi ovisni o čokoladi?

Početkom prosinca policija je u raciji u skladištu u Sezeu, između Rima i Napulja, pronašla 20 tona čokolade. U drugoj raciji koja je uslijedila u skladištu-zamrzivaču u Noli, u podnožju Vezuva, policija je pronašla stotine paleta s po 5.000 kartona s kutijama čokolade, procijenjene ukupne vrijednosti od 1,5 milijuna eura.
*****
Tekst je preuzet sa linkis.com
Foto: Lindt


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com

Oznake: čokolada, lindt, Ukradeno, Ukradena čokolada, italija

15.12.2014. u 05:28 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 04.06.2014.

Zaputite se u jednu od čokoladnih destinacija



Na čokoljupce su mislili na turističkom siteu Expedia, pa su sastavili popis mjesta ispunjena kakao doživljajima.

Upravo je vrijeme godišnjih odmora, a ako još niste odlučili kamo biste mogli otići, evo nekih ideja.

Montreux-Gruyres-Broc, Švicarska

U Švicarskoj se vlakom putuje malo drugačije - na čokoladni način. Romantični vlak iz 19 st. koji putuje na ruti Montreux - Broc, tematiziran je čokoladom.

Čokoladni vlak polazi sa švicarske rivijere i prolazi preko planinskih prijevoja, do mjesta na kojem se nalazi najpoznatiji sir u toj zemlji - gruyere. Potom nastavlja do tvornice Cailler-Nestlé, gdje možete vidjeti kako se izrađuju čokoladni proizvodi, a pojedine i probati.

Madrid, Španjolska

Svoju kasnonoćnu čokoladnu dozu možete dobiti s jednog od mnogih madridskih ‘churrería’. Churros, odnosno vafli ukusnog prženog tijesta umaču se u lonce pune topljenog čokoladnog umaka. Najveća gužva za ovu slasticu je oko 4 ujutro, kada po slatki proizvod dolaze pratijaneri i rano ranioci.

Ovaj poznati španjolski proizvod možete pronaći i u čokolateriji Valor na Calle de Postigo de San Martin.

Pennsylvania, SAD


Zamišljate li ikada da se bacate u baze pun tekuće čokolade? Upravo to nude u Spa hotelu u Hersheyju, gradu najvećeg američkog proizvođača čokolade.

Trokatna zgrada za spa ugađanja, pravi je čokoladni san. Gotovo svi tretmani bazirani su na čokoladi. Osim što je fina, blagotvorna je i za kožu.

Bruxelles, Belgija


Iako je teritorijalno prilično mala, Belgija ima čak 2.000 čokolaterija. Međutim, ono što plijeni pažnju čokoljubaca je Muzej kakaa i čokolade. Otvoren je 1998. godine, a ondje je izložen pozamašan broj detalja vezanih uz čokoladu.

Torino, Italija

Kažu da niste probali čokoladu, dok ne probate cioccolato caldo. Gusti, gorkasti napitak gotovo uvijek nadopunjen tučenim vrhnjem. Torino se smatra glavnim talijanskim čokoladnim gradom, a ondje se tijekom veljače održava i čokoladni festival.

Yucatan, Meksiko

Dva kulinarska eksperta iz Belgije ondje su otvorili ki’Xocolati - egzotičnu kakao plantažu i trgovinu koja odaje počast povijesnoj meksičkoj odanosti kakao zrnu.

Ondje možete i popiti čokoladu na način na koji su je pili pripadnici Maja i Asteka.

Ivana Domitrović
idomitrovic@yahoo.com




Oznake: čokolada, Putovanja, Yucatan, Meksiko, Torino, italija, Belgija, Bruxelles, Hershey, Madrid, španjolska, Montreux, Gruyčres, Broc, Švicarska

04.06.2014. u 06:53 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



'Priče o čokoladi!' možete pratiti na Facebooku

IZBOR POSTOVA

Mađarica nije mađarski kolač

10 načina na koje možete začiniti vruću čokoladu!


10 najskupljih čokolada na svijetu

Recenzija čokolade s paprom i limunom


Kakvu čokoladu koristiti u kolačima?

Kreirajte sami svoju čokoladu

Probala sam čokoladu sa 99 % kakaa

Ovako izgleda život na farmi kakaovca

Evo zašto neće doći do nestašice čokolade

IZBOR RECEPATA

Punjene čokoladne banane


Zimski čokoladni kolač

Čokoladni mousse kolač

Čokoladna torta za strpljive i odvažne

*******
>> Sve RECENZIJE
čokolada objavljene na blogu!

>> SVI RECEPTI objavljeni na blogu!