UNUTARNJE DIJETE - RAD PHYLLIS KRYSTAL - Agresije i odnos

08.11.2017.




Unutarnje dijete


Osim toga za tebe može biti korisno ako napraviš malu radionicu sa svojim unutarnjim djetetom, naime svojim osjećajnim svijetom. Za taj rad potrebna su ti dva jastuka: jedan (A) simbolizira tebe, a drugi (B) tvoje unutarnje dijete. Sjedni najprije na jastuk A, pozdravi svoje unutarnje dijete i pitaj ga kako je. Tada sjedni na jastuk B i odgovori kao unutarnje dijete na vlastita pitanja. Ponovno sjedni na jastuk A i pitaj tvoje unutarnje dijete zašto se toliko ljutiš, u čemu je pravi razlog tome i što da napraviš s tim osjećajima. Premjesti se ponovno na jastuk B i odgovori u svojstvu unutarnjeg djeteta.

Ako si barem malo otvoren i time u kontaktu sa svojim osjećajima, začudit ćeš se kakve će ti zanimljive i upućujuće odgovore tvoje unutarnje dijete dati.



Rad Phyllis Krystal


I rad Phyllis Krystal može ti mnogo pomoći. Ovdje želim reći samo da je Phyllis Krystal razvila mnogostranu metodu vizualizacije uz čiju pomoć možeš razriješiti mnoge blokade. Prednost te metode jest da ti omogućava emocionalno odcjepljivanje od roditelja ili drugih roditeljskih figura koje još određuju tvoj emocionalni svijet.

Imaj uvijek na umu da veze, koje mnogi toliko traže, uvijek vode do razočaranja – sjeti se samo što se događa kada izgubiš partnera, svejedno iz kojeg razloga. Razočaranja vode do patnji i agresija. Odvajanje od roditeljskih figura ali i od partnera, s pomoću metode Phyllis Krystal, može ti otvoriti sasvim nove obzore. Možda se dogodi da ćeš prvi put u životu imati osjećaj da si slobodan, da napokon možeš odlučivati onako kako ti hoćeš, a ne onako kako misliš da to drugi od tebe očekuju.

Na ovom te mjestu želim ponovno podsjetiti da je satja, istina – Put. Ako ne znaš na koga si zapravo ljut, odnosno na koga si vezan, tada nisi u istini. Zato nisi ni slobodan. Tko nije u istini, ne može biti slobodan. „Zašto?“ pitaš. Zato jer ne zna tko njime upravlja.

Ako si bijesan na nekoga ili ga čak mrziš, vezan si za njega. Ako nisi svjestan svojih osjećaja, tada čak i ne znaš da si vezan. Ti si kao pas na lancu koji može dosegnuti samo određeni krug. Ako vjeruješ kako je to cijeli svijet, ako misliš da osim toga kruga nema ničeg, u tom slučaju ne znaš ni gdje si ni što možeš poduzeti kako bi promijenio situaciju.

Vidim da se čudiš što te uspoređujem sa psom na lancu. Nemoj se čuditi. Ja govorim samo istinu: mnogi, mnogi su ljudi kao psi na lancu. Razlika s obzirom na psa jest u tome što se njihov lanac ne sastoji od željeza već od želja, vezanosti i sljepoće. Ta je mješavina u mnogim slučajevima višestruko čvršća od željeznog lanca.

Zato radi s pomoću metode Phyllis Krystal. Ali najbolje je da radiš s nekim tko je dobro osposobljen i tko zna kako treba postupati s emocijama koje će se u tebi osloboditi.

I još nešto: mnogi shvaćaju metodu Phyllis Krystal tako da misle kako je s jednom ili dvije vježbe odvajanja (cuttings) sve riješeno. Nemoj prelaziti preko svojih osjećaja. Nemoj ih odsijecati. Daj im prostora i radi s njima i uz pomoć drugih metoda. Postani kompletnim čovjekom na taj način da prvo postaneš svjesnim svojih osjećaja, zatim ih se oslobodiš i tada ih uz pomoć metode Phyllis Krystal nadrasteš.

To je put svjetla.






Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.