O ODNOSIMA

17.08.2016.



„Mnogo, jako je mnogo ljudi danas u potrazi. No oni su zbog svoje karme i negativnih utjecaja ovoga doba rijetko sposobni ići jednostavnim putem prema sreći. Njima nije moguće učiti kroz riječi, već moraju kroz ono što proživljavaju spoznati da se nalaze na krivome putu. Krivih puteva ima beskrajno mnogo. Suprotno tome, ispravan je put samo jedan. Ispravan put vam se čini teškim zato što ste zavedeni i rijetko vidite, odnosno rijetko želite vidjeti posljedice svojeg ponašanja.

Ja diktiram ovu knjigu kako bi oni malobrojni dobili upute, a mnogi drugi barem saznali kakav je put koji traže – iako vjeruju da će ga negdje drugdje naći. Ja svoju ljubav ne dijelim. Moja se ljubav prostire na sve. Posebno se brinem o onima koji su u zabludi. Zbog njih sam i došao. Za njih stvaram nanovo nove događaje da bi što je moguće brže uz pomoć proživljavanja naučili ono što im pisana riječ još ne može prenijeti. Postoje međutim i mnogi koji redovito dolaze k Meni i koji se uglavnom drže duhovnih pravila koje Ja učim, ali koji glede odnosa, nisu na ispravnom putu. Veselilo bi me, kada bi oni ovu knjigu vrlo ozbiljno shvatili i pažljivo je čitali. Mogla bi im uštedjeti mnoge boli i patnje.

Ova knjiga nije psihološka knjiga, iako primjenjujje psihološke izraze i predlaže psihološke vježbe. Ona vodi svoje podrijetlo iz jednog mnogo obuhvatnijega i dubljeg učenja koje seže sve do najprvotnijih korjena metafizike. Ova knjiga sadrži istinu koja bi te trebala učiniti sretnim jer ona seže do u temeljnu bit tvoje Duše (Sebstva). Ova ti istina pokazuje na koji način možeš stvoriti prisnu vezu između sebe, svojeg partnera i Boga. Samo ako povežeš to troje doći ćeš do onoga što stalno tražiš: do svoje istinske, stalne i ispunjavajuće sreće. „

Uvod ove knjige započinje sa sljedećom rečenicom: „ Ova je knjiga za malobrojne – za one malobrojne koji ne samo da žele znati nego su i spremni i u mogućnosti da u djelo pretvore ono što im imam reći.“

Vjerujem da se je broj onih koji su spremni živjeti univerzalne vrijednosti povećao, ali nisu načisto na koji način najučinkovitije to ostvariti, stoga sam se upustila u približavanje sadržaja knjige Sai Baba Govori o Odnosima, prenositelja Stephan v.Stepski Doliwa, ne bi li nam olakšala i skratila dragocjeno vrijeme kojeg je uvijek premalo. Još jedan od razloga radi čega sam se upustila u predstavljanje ove, po mom mišljenju, vrijedne knjige je što je nema u slobodnoj prodaji.



Današnja "Filozofija"

Odnosi su danas velika tema. O tome su objavljene bezbrojne knjige. Napisani su mnogi članci. Samim odnosima to, čini se, ne pomaže jer ima sve više rastava. Broj je rastava toliko porastao da mnogim velikim gradovima Zapada gotovo svaki drugi brak završava rastavom. Kako to objasniti, uzevši u obzir da ima dovoljno savjeta, terapija i seminara?

Problem je u prvome redu u predodžbama o vrijednostima koje se danas zastupaju. Psihologija, na primjer, može liječiti samo simptome, a uzroci ostaju netaknuti.
Objašnjenje je uzroka jednostavno: bez istinskih vrijednosti, ni jedna veza ne može se održati na duže vrijeme. No upravo takve vrijednosti danas nedostaju. Nedostaje i znanje o duhovnosti, o istinskoj vjeri u sebe samoga, u druge ljude i u Boga. Drugim riječima: danas nedostaje znanje o ispravnosti, o dubljim pravilima s obzirom na odnose. Svrha je ove knjige da ti ta pravila učini pristupačnima. Ova pravila želim položiti u tvoje ruke kako bi Kozmičko svjetlo ponovo sjalo u tvome srcu, iz njega u tvoje partnerstvo i u tvoju okolinu, a iz nje se izlijevalo na sve strane.






Moje predstavljanje knjige „O ODNOSIMA“ započela sam na isti način kao što je to i u samoj knjizi, s poglavljem Današnja „Filozofija“ , koja obuhvaća sljedeće naslove : Božica Pohota, Strastvenost, Razočarenje, Prezir i Propast društva, a koji će biti predstavljeni u idućim postovima.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.