Sex i grad

28 travanj 2015


Carrie, Amanda ne, ne već četiri cure u najboljim godinama na ručku kod jedne od njih " svježe" udane gospođe kojoj je suprug na prisilnom radu na sezoni. Ručak od tjestenine sa tunjevinom koja ima miris svježe srdele koju su vjerojatno osjetili susjedi te prometne ulice. No, nas nije spriječilo da smažemo cijeli lonac tog divnoga ručka, ispraznimo polupraznu votku i nastavimo sa pivom koju smo kupili po izvanrednoj cijeni od 9,99.
U svježe obojanoj kuhinji boje lavande krenule su priče o majkama koje ne bi trebale biti majke, koje svoje frustracije liječe na svojoj tek rođenoj djeci vjerojatno im zamjeraju i namreškanu kožu na stomaku. O majkama koje primaju donacije za svoju bolesnu djecu a istu tu djecu zlostavljaju njihovi partneri, dok im djeca pišu bilježnice o stvarima koje im se nikada ne bi trebale dogoditi. Dok za to vrijeme određene majke šalju svojim muževima poruke: "jebala ja majku svoju kad sam pomislila da će ikada biti čovjeka od tebe, sa toliko godina ne znaš što je kosilica a znaš što je đoint."
Lagano ispijajući posljednji guc piva teme su krenule na naše drage bivše muškarce koji vjerojatno nisu ni bili muškarci već naše najbolje lekcije u životu. Nešto su nas naučili te vrijeme provedeno s njima nije bilo uzaludno. Kad je sex u pitanju razmjene iskustava i ideje savršeno idu uz ovakva druženja pogotovo kad se nađu ženski hormoni na jednom mjestu. Kamena lica igra svjetskih razmjera, čiko na čiki od jedne pobožne poznanice, kontejner u blizini općinskoga suda i svi toillete eminentnih klubova. Sve muške priče pored ovih ženskih su samo lovačke priče. Poze 69 naših pasa i njihovih vlasnika koji karakterno postanu blizanci svojih kućnih mezimaca.
Tri tulipana koji se pojave preko noći u vazi, kucanju bivših cura bivših momaka koji se žele zbližiti s tobom nakon vrijeđačkih poruka.
Cure koje vole šamaranje po guzi od tatinih prijatelja jer očito nisu imale dovoljno pažnje od svojih tatica pa im to moraju nadoknaditi njihovi prijatelji koji ih tuku i godinama zlostavljaju. Sve su to životne priče i vjerojatno će svaki akter iz ove priče naći opravdanje za sve svoje postupke okrivljujući nesretno djetinjstvo i nesređene obiteljske odnose. Naravno da za sve postoji opravdanje.
No, gdje je tu odgovornost za učinjeno? Lekcija za naučeno?