** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

06.10.2014., ponedjeljak

Poslije života


> Poslije života: Ono što niste znali o smrti
>
> sAutorica knjige The Afterlife of Billy Fingers, Annie Kagan ni sama na početku nije vjerovala u svoj zdrav razum kada je čula da joj se obraća mrtav brat.
>
> – Kada me moj brat Billy probudio tri sedmice nakon što je umro, opisujući šta mu se dogodilo nakon života, mislila sam da sam se pozdravila sa zdravim razumom – napisala je Annie Kagan, autorica knjige The Afterlife of Billy Fingers u kojoj je iznijela podatke koje joj je rekao o smrti, piše OM Times.
>
> Njen stariji brat ovisnik preminuo je tragično. Nekoliko sedmica nakon smrti obratio joj se iz ‘nakonzemljaskog života’, a ona nije vjerovala da se to događa dok joj nije pružio konkretne dokaze.
>
> Sve je to iznijela u knjizi, a ovo je osam ključnih stvari koje ju je naučio o smrti:
>
> 1. Prvo što se dogodilo je blagostanje. Čim umrete, isisani ste iz svog tijela u ‘Komoru za liječenje’. Svjetla u toj Komori brišu sve nedaće koje ste trpili tokom svog života – fizičke, mentalne, emotivne. Tako, u manje od nanosekunde, sva vaša bol nestaje.
>
> 2. Još uvijek imate osjećaj da ste to vi. Iako više nemate svoje tijelo, još uvijek se osjećate kao individua. Zapravo, više se osjećate kao vi, nego što ste to ikad osjećali dok ste bili živi. Dok ste na Zemlji, na vas mnogo utiču drugi i nemate prostora biti vi sami.
>
> 3. Svjetlo ima ličnost. U zagrobnom životu, zrake svjetla imaju kvalitete poput mudrosti, dobrote, suosjećanja i inteligencije. To svjetlo omogućuje da ono što je nevidljivo na Zemlji, bude vidljivo, božanska priroda svih stvari.
>
> 4. Grijeh i kazna je ljudski koncept. Postoje svakakve priče o tome što nas čeka nakon što umremo. Greške koje radimo dok smo živi su dio zemaljskog dogovora. Da moramo biti savršeni da bismo dospjeli u takozvani raj, tamo nikoga ne bi bilo.
>
> 5. Život na Zemlji također nije kazna. Naravno, u životu ima patnje, ali ne zato što je neko napravio nešto da bi je zaslužio. Bol je dio ljudskog iskustva, prirodnog poput disanja, gledanja ili protoka krvi kroz tijelo.
>
> 6. Kada umrete, umjesto sudnjeg dana, nema sudnjeg dana. Kada sagledate svoj život, vidite put kojim ste mogli ići i onaj kojim niste. Vidite kada ste bili pametni, a kada ste mogli učiniti bolje, ali ne osjećate osudu radi toga. I iako vam to sada neće imati puno smisla, kada umrete, razumijete da ste imali divan život, iako su neki njegovi dijelovi bili teški.
>
> 7. Sretni ste što izgledate kao vi. Niste opterećeni načinom na koji izgledate. Nema nastojanja da izgledate bilo kako drugačije. Jednostavno zračite, bez imalo napora.
>
> 8. Ljubav nije ista kao na Zemlji. Niste voljeni zbog onoga što radite, kako izgledate, koliko ste slavni ili zbog količine novca koju zarađujete. Nije kao da vas je neko jučer volio, a danas vas više ne voli. Ljubav je zaista bezuslovna. Nakon života na Zemlji postoji savršeno suosjećanje i bez obzira na to kako ste živjeli, voljeni ste.
>
> Izvor: dnevnik.hr

---------------

lp, borivoj

Oznake: religija


- 08:06 - Komentari (10) - Isprintaj - #

03.10.2014., petak

Draga Željka Markić

http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-gospodi-zeljki-markic/

Otvoreno pismo gospođi Željki Markić
SEP 29

Draga Željka,

možda ti je netko rekao da te ne volim jer da prodaješ antibebi pilule a zalažeš se za prvo kresanje u prvoj bračnoj noći a za sva ostala kresanja samo u svim ostalim bračnim noćima. I još su ti možda rekli da me smeta što se zalažeš za poštenje a živiš u divljoj gradnji. A možda su ti rekli da sam ja za tebe rekla kad si s onim popovima skupaljala one potpise… Ništa ja za tebe nisam rekla. Jebo mi pas Sabor ako jesam. Zato ti i ovako direktno pišem. Da ti kažem što o tebi mislim.

Ti si jedna divna ženska i trenutno se boriš za sve što je i meni na srcu. Dosta mi je zakona po kojemu u Sabor već dvadeset godina mogu ući samo ovi koji tamo sjede. Kad ćemo ti i ja doći na red? Ona Vesna Pusić ti zamjera da želiš promijeniti izborni zakon da bi ušla u Sabor. A gdje je ona? Za što se ona borila prije nego je ušla? Sjećam se, za vrijeme Jugoslavije u Istri je imala potleušicu, danas tamo stoje tri njene kuće, jedna s bazenom. O putovanjima na moj i tvoj račun da se ne govori.

Ugledni hrvatski komentatori, da ugledni, buahahahaha, boje se da će, ako promijeniš izborni zakon, u onaj Dom ući golo govno do golog govneta. Neće biti kriterija. A do sada ih je bilo? Buuuuuhaaaaauhaha! Kerum i sestra. Marina iz Siska koja je iz pritvora ušetala u Dom. Tamo je bio i ratni zločinac. Jedva su mu skinuli imunitet jer u Hrvatskoj časni sabornici ratni zločin baš i ne drže zločinom.

Predraga Željkice! A onaj Kajin. Dvadeset je godina virio iz guzice istarskog župana, IDS mu je bio utetoviran na spolnom organu, neću napisati na kurcu jer si ti osjetljiva vjernica, a danas svoje bivše naziva kleptomanima i narkomanima. Ne znači da nije u pravu, ali, đe si bijo, Kajinče, kad se krenulo sa narkomanijom i kleptomanijom? Bio si našmrkan? Meni ide na, oprosti Željka, kurac i onaj Lesar. Uzme u ruke nekakav papir i onda ga baci pred govornicu. Pa drugi papir, pa treći… Gospodin je kronično nadrkan. Neka Lesar ode u park, tamo otkopča hlače, lupi majmunče nekoliko puta po glavi… Odahnuli bismo.

A Šeks? Njemu ni obogaćeni uran začinjen ebolom ništa ne bi mogao. Sjećam se kako je jednom rekao da je imao ljubavnicu dvadeset godina ali da ženi ništa nije rekao jer je “katolik.” Katolik? A “Ne pojebi ženu bližnjega svoga”? Licemjer. Ona Sobol je izjavila da je opušta kad pleše oko štange. Ja razumijem da neke ljude svašta opušta ali ne razumijem zbog čega je Sobol napeta? Što to ona u posljednjih dvadeset godina radi? Ona se plesanjem oko štange opušta od plesanja oko štange.

Bravo, Željka! Bilo je dosta. DOSTA! Sad ćeš ti, i uz moju pomoć, jebo mi pas Šeksa ako lažem, sakupiti pet milijuna potpisa da se izglasa zakon po kome će prag za ulazak u Sabor biti visok tri posto i još će se glasati za ime i prezime. Najzad ću i ja sjesti u saborske klupe i s tobom promijeniti Hrvatsku.

U glavi mi se vrte kapitalni planovi. Otac mi je ostavio tisuće metara zelenog pojasa u okolici Opatije. Što će Opatiji zeleni pojas? Hrvatsku treba graditi, graditi. Tko gradi ne boji se gladi. Plan mi je i dobiti stan na korištenje u Zagrebu jer imam nekih problema sa kukovima, srcem, jetrima, laktom. Plan mi je i djeci svojoj osigurati komad krova, ne onako velik poput tvoje krovine, možda dvije kućice, svaka stotinjak kvadrata. Moja su djeca čisti Hrvati, bit će i katolici ako bude trebalo, sila boga moli.

Draga Željka, dogovorile smo se. Ti u Saboru podrži moje kapitalne objekte i projekte a ja ću podržati tvoj prijedlog da kardinal Bozanić bude predsjednik države.

Hvaljen Isus i Marija!

Tvoja za Tebe i Dom spremna Vedrana


-----------

lp. borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: religija


- 08:11 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.09.2014., utorak

Hitna molitvena potreba



NEPOJMLJIVO JE DANAS ŠTO SE SVE ZBIVA U: IRAKU, IRANU, SIRIJI, TURSKOJ, NA PODRUČJU GAZE, U UKRAJNI... KAMO TO VODI ??? ...




Hitna molitvena potreba

Dragi prijatelji,

Prije samo nekoliko minuta dobio sam sljedeću SMS poruku na moj telefon od Sean Malone koji vodi Crisis Relief International (CRI). Zatim smo kratko razgovarali telefonom, a ja sam mu obećao da ćemo ovu hitnu potrebu podijeliti svim našim kontaktima.

"Izgubili smo grad Queragosh (Qaraqosh sjeverni Irak), grad u koji smo donosili pomoć u hrani. Grad je pao u ruke ekstermnim islamistima - ISIS , koji sustavno odsijecaju glave djeci. Trupe ISIS su potisnuli Peshmerga kurdske snage u roku od 10 minuta, a u sklopu tih snaga djeluje i naš tim CRI. Tisuće ljudi pobjeglo je sinoć u grad Erbil, a i UN je evakuirao svoje osoblje u Erbil . Naš tim je spašen, ali će ostati tamo u stalnoj molitvi. Hitno nam je potrebna pomoć u vašim molitvama!

Molim vas, molite iskreno za oslobođenje naroda sjevernog Iraka od strašnog napada trupa ISIS -a i njihovih ekstremnih ciljeva za masovnu islamizaciju ili ubojstvo kršćana u ovoj regiji.
Molim vas nemojte zanemariti ovu poruku, pošaljite je svim prijateljima i kršćanima koje poznajete.
Moramo stajati u procjepu za svoju braću kršćane.

Rick Joyner

Oznake: religija


- 08:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.07.2014., utorak

Šola meditacije Tony Samara



Znotraj duhovne izkušnje je transcendeca tisto stanje bivanja, ki nastopi, ko presežemo omejitve fizičnega obstoja in ko, v skladu z nekaterimi opredelitvami, postanemo od njega neodvisni. Samorazvoj (izraz, ki je bolj priljubljen v sodobni psihologiji) omogoča številne transcendentalne izkušnje, ki so same po sebi zdravilne, saj se z njimi jaz osvobodi in lahko seže onkraj samoustvarjenih omejitev. Takrat tako v telesu kot v umu in čustvih občutimo novo, zdravilno občutje svobode. Gre za občutje, ki se tipično pokaže pri meditaciji, paranormalnih “videnjih” in v sanjah. Zanimiv znanstveni članek, katerega izvleček navajam, izpostavlja zdravilne učinke meditacije, ki se še posebej odražajo v tistem delu možganov, ki sodeluje pri miselnem učenju in spominu, nadzorovanju čustev, občutku sebe in v zmožnosti pogleda iz drugega zornega kota in treznega razmisleka.

“Podobe magnetne resonance - odčitki možganov posameznikov, ki so sodelovali v raziskavi - so bile posnete pred usposabljanjem iz meditacije in po njem. V kontrolni skupini so bile osebe, ki niso meditirale. Posneti so bili tudi odčitki njihovih možganov. Po meditaciji so vsi udeleženci pričali o opaznem izboljšanju meritev čuječnosti, saj so bolj “zavestno delovali” in “niso sodili”.
Še posebej presenetljivo je bilo, da so odčitki magnetne resonance pokazali, da se je v čuječih skupinah povečala osredotočenost v sivi možganovini, in sicer v levem hipokampusu, v posteriorni cingulatni skorji, v stičišču med senčnim in temenskim režnjem ter v malih možganih. Gre za dele možganov, ki sodelujejo pri miselnem učenju in spominu, nadzorovanju čustev, občutku sebe in v zmožnosti pogleda iz drugega zornega kota in treznega razmisleka.”

Podarite si prenos energije in zdravilno moč številnih zanimivih meditacij, ki bodo tvorile naslednje srečanje v sklopu Šole meditacije v soboto, 19. julija.

Vse dobro,

Tony

PS: Organizirajte si čas tako, da boste imeli ob koncu srečanja dodatnih 15 – 30 minut, saj včasih zanimiva meditacija ali teme, ki jih želimo pokriti, vzamejo več časa, kot je bilo predvideno. Prosimo še, da s seboj prinesete kozarec in žličko za napitke.




www.tonysamara.org

Šola meditacije Tonyja Samare: http://www.tonysamara.org/docs/SSOM_INFO2013_SI.pdf
Facebook (slo): http://www.facebook.com/pages/Tony-Samara-Slovenija/386977318029977
You Tube: www.youtube.com/user/samarafoundation
Online courses: http://www.tonysamara.org/blog/satsangs




Oznake: religija


- 08:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

05.04.2014., subota

Meditacije, velika invokacija



JUTARNJA MEDITACIJA




O ZLATNO SUNCE

NAJSJAJNIJEG SJAJA

RASVIJETLI NAŠA SRCA I ISPUNI NAŠ UM

DA MOŽEMO SPOZNATI NAŠE JEDINSTVO S BOŽANSKIM SRCEM

SVEMIRA

I DA BISMO VIDJELI PUT NAŠIM NOGAMA

TE PODSTICANI I VOĐENI

OD TVOG VLASTITOG SVJETLA

KROČILI NJIME K ONOM

DALEKOM CILJU SAVRŠENSTVA...


OM OM OM




PODNEVNA MEDITACIJA




O SKRIVENI ŽIVOTE ŠTO TITRAŠ U SVAKOM ATOMU

O SKRIVENO SVJETLO ŠTO BLISTAŠ U SVAKOM STVORENJU

O SKRIVENA LJUBAVI ŠTO SJEDINJUJEŠ SVE U JEDNO

NEKA SVATKO TKO OSJEĆA SEBE KAO JEDNO S TOBOM

ZNA DA JE STOGA I JEDNO U SVAKOM...


OM OM OM




VEČERNJA MEDITACIJA




NEKA SNAGE SVJETLA RASVIJETLE ČOVJEČANSTVO

NEKA SE DUH KOZMIČKOG MIRA I HARMONIJE IZLIJE SVUD

NEKA SE SVI LJUDI DOBRE VOLJE MUDROSTI I LJUBAVI

SJEDINE U SURADNJI ZA DOBROBIT ČOVJEČANSTVA

NEKA PREVLADA PRAŠTANJE RAZUMIJEVANJE I

ODGOVORNOST PREMA ŽIVOTU

NEKA UTJECAJ SNAGA SVJETLA BUDE JAK

NEKA BUDE TAKO DA SUTRA DOBRO OBAVIMO SVOJ RAD


OM OM OM




VELIKA INVOKACIJA




IZ SREDIŠTA SVJETLA U UMU BOŽJEM

NEKA SVIJETLOST POTEČE U UMOVE LJUDI

NEKA SE SVJETLOST VRATI NA ZEMLJU

IZ SREDIŠTA LJUBAVI U SRCU BOŽJEM

NEKA LJUBAV POTEČE U SRCA LJUDI

NEKA SE KRIST VRATI NA ZEMLJU

IZ CENTRA GDJE JE VOLJA BOŽJA POZNATA

NEKA SVRHA I CILJ VODE MALENU VOLJU ČOVJEKA

ONOM CILJU KOJI MAJSTORI POZNAJU I VODE

IZ CENTRA KOJU NAZIVAMO LJUDSKIM RODOM

NEKA SE ZATVORE VRATA IZA KOJIH SE ZLO SKRIVA

NEKA SVJETLO LJUBAV I MOĆ

PONOVO USPOSTAVE PLAN NA ZEMLJI


OM OM OM

----------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: religija


- 08:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

04.04.2014., petak

Odlazak vila i vilenjaka...


... o kočijama i puškama. Jer na svijet je došao novi naraštaj ljudi, koji buči i hudi,
ne čuje mir i tišinu, ne vidi ljepotu šume. Kad su zapucali iz pušaka i kočijaši zavitlali
bičevima, a svijetom se zaorila gruba glazba, vilinski je narod počeo napuštati svoje
krajeve. Viđani su u kolonama kao u svete dane, kako u zoru dok je još magla skriva
zemlju, pjevajući odlaze preko rosnih livada. Više se nisu vraćali.

Jedna od posljednjih vilinskih obitelji što su ih ljudi poznavali živjela je u pećini podno
gore kod izvora. Vidjeli su ih kako odlaze pred svitanje. Nisu se više vratili. A ljudi su
tada prvi oput ušli u njihov posjed i njihovu špilju. Za njima nije ostalo ništa osim drvenog
raspela. To je raspelo poslije odneseno u crkvu i još danas tamo stoji. Kad su vile otišle,
rekli su ljudi da su otišli i blagoslovi toga kraja, jer su zaredale zle godine. Pljačke i ratovi...

------------------


Sjeverozapadni vjetar by Zdenko Bašić
O vilenjacima i elementarnim bićima sjeverozapadnog dijela Medvednice pa do Samoborskog kraja


-----------------

Lp, Borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: religija


- 08:13 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2016  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (4)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (11)
Studeni 2015 (10)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (18)
Kolovoz 2015 (17)
Srpanj 2015 (24)
Lipanj 2015 (25)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (25)
Ožujak 2015 (26)
Veljača 2015 (20)
Siječanj 2015 (27)
Prosinac 2014 (29)
Studeni 2014 (25)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!