brzkoshiba

28.06.2009., nedjelja

Gotovo je, gotovo

Svemu lijepom jednom dođe kraj, pa tako i ovom proooduženom vikendu. Taman kad se naviknem na neku ležernu svakodnevicu, kreće val napete, isfrustrirane, negativno nabijene kolotečine. Samo se nadam da će barem do petka padati kiša da mi ne bude žao što sam na poslu, a vani je lijepo vrijeme. A i da nam još malo zalije novu travicu koju smo posijali, fino je počela izlaziti.
Danas sam nakon dužeg vremena prisustvovao treningu AK Žumberak, za što sam potegnuo čak do Maksimira. Stara lica, a i jedno novo, značilo je samo jedno: dokazivanje tko je bržilud! Martin i ja smo odlučili krenuti 5 km laganije za početak, a onda još 7 km u jačem tempu. Prvi prolaz na 5 km 22:42. Dobar osjećaj, oboje blebećemo cijelo vrijeme. Temperatura podnošljiva, ali ne i vlaga. Sve se cijedi kao da nas netko šmrkom pere. Nakon cca 2 km sedmice, stiže nas Robi koji je išao prvih 5 lagano sa novom članicom Vedranom. E tu počinje ludilo! Svako od nas na nekom dijelu polagano pojačava, a ja na brdima, naravnozubo. Nakon zadnje uzbrdice kreće lagani spust i tu još dobro držim ekipu. Ali potom slijedi jedan kraći, ali jači nagib i tu prvo Martin odlazi (koji je kratio btw.pjeva), a za njim i Robi. Ja ne forsam. Ionako je do kraja još samo malo više od kilometra, pa mi se ne isplati ubijati. Držim tempo do kraja. Vrijeme 26:40 na 6,8 km (iako svi to vode pod 7 km zbog uspona, kakti). Iskreno, nisam niti očekivao brže, jer tek sad slijede tjedni i tjedni dionica, fartleka i o-treninga, naravno. Sve u svemu, lijep završetak "tjedna forsiranja", uz kolač s malinama i društvo Vinke i Vukme. Sutra i nadalje buđenje u 5:25 i sve po starom. Kissy - kissy

27.06.2009., subota

Zar je veljača?

Pa zar današnjim mačkama nije jasno da je sezona parenja za njih u veljači? Maaajko mila... Zamislite da vas 4:03 ujutro probudi zvuk identičan onome kada gluha osoba svira violinu. Jeste? E, sada to kvadrirajte i znat ćete kaj nas je jutros probudilo bang. Ajde dobro, Maju je probudilo moje hrkanje prije togasmijeh. Uglavnom, kad te krene, e onda te krene. Imaš par dana slobodno da spavaš koliko te volje, i onda ovakvi zovovi prirode pokvare idilu.
Nego, jesam vam rekao kako imam dobru ženu? Velim ja njoj jučer ujutro: Majo, idem ja voziti bicikl s Nikolom oko 11, pa se vratim do 14. A onda u 16 sati idem s Tonkom i Pinky-jem na trening. A odgovori ona: OK, nema problema. Ja pitam: kaj fakat? Ona: naravno! Kad si ti sretan, i ja sam sretna. Kaj nije lijepo imati takvu podršku? Ljubi te Vedo kiss.
A jučer na treningu? Svi mogući vremenski uvjeti su se izredali. Red sunca, red olujnog nevremena, red kiše, pa malo grmljavine i tako u krug. Btw, grom je udario negdje blizu nas. Osim što sam se stres'o ko miš ( Pinky? ), osjetio sam miris spaljenog drveta. A znate zašto je padalo? Pa zato jer sam oprao auto prekjučer, naravnozubo. Trening k'o trening je s moje strane prošao sasvim u redu. Trčao sam jednu stazu koju sam prije nekoliko godina trčao na trci. I sad fakat ne znam što sam radio na toj trci, ali znam da bureke jesam, sigurno! Koliko je lakše trčati na treningu, nego na trci. Valjda je psihička napetost puno manja. Puls je sigurno manji, a tempo jači. Zbog čega je to, ne znam. Saznat ćemo uskoro, u novom nastavku....
Ado me podsjetio na LIVE prijenos WC-a u Oslu. Vidim da je jučer bilo ludilo. Ak imate cajta, poluknite si. Trenirajte, gubite se. Kissy - kissy

26.06.2009., petak

Nema odmora...

... za one koji to žele. Pa tko bi se normalan odmarao po ovako lijepom vremenu?! Sva sreća da je od najavljene prognoze, samo 10% istina. Ovako nastavljam sa planom treninga za ovaj tjedan, iako blato dosta otežava trčanje. Ali, nema veze. Barem će se razviti mišići za koje ne znam da ih imam. Valjda. Jučer smo se Klobo i ja fino izganjali cca 15ak kilometara po mješovitom terenu. Uglavnom: većina šumski putevi, nešto šume bez puteva, te 200tinjak metara asfalta. Blata na tone. Uspona dovoljno. Vlaga na nekim dijelovima u šumi 1000%. Tempo solidan. Danas je na rasporedu o-trening, stara ekipa je u igri: Tonka, Pinky i ja. Možda Ado dođe. Moždarolleyes. Sutra ili prekosutra jedna duža i strmija vožnja biciklom. Ako kvadricepsi to dozvoleblabla. Lagano su noge teške, ali ništa strašno. Nadam se da i vi ne mirujete. Pogledajte Edija. Prvo prvenstvo Austrije u sprintu, a zatim Švicarske u srednjim stazama. A nakon toga direktno putuje na Thermenland. Jednog dana, kada skupim barem 45 dana godišnjeg, moram i ja tako.
A ste vidli Vinku? Počela je i na cestovnim trkama rasturati. Treće mjesto na 11 km dugačkoj stazi. Čestitkeparty!! Kolege iz AK Žumberak također u samom vrhu: Paripović, Španić, Martin, Neno. Na stazi od 5 km nastup ženskog dijela obitelji Sokolović, Hane i Alide - OK Bjelovar. Svaka častthumbup. Muškarci, di ste sad?smijeh. Uživajte dok možete, novi radni tjedan je na vidiku. Kissy - kissy

22.06.2009., ponedjeljak

Mooore mooreee, mooore, o mooooreeeee

Jest da smo ga samo vidjeli, ali sami boravak na drugačijem ambijentu i terenu od domaćeg, donosi osmijeh na lice. Vrijeme je, blago reći, bilo katastrofalno. Niti Noa se ne bi spremio za takav potop koji nas je zadesio u subotu. Ali niti to nam nije smetalo yes.
Malo o samom Kupu Rijeke: osim navedenih vremenskih (ne)prilika i kratke odgode starta, jer je Marin zaboravio ponijeti karte sa sobom ( naravno )zubo, sama trka je protekla vrlo korektno. Staza po mome mišljenju vrlo dobro osmišljena, trebalo je jako paziti na sve te promjene smjerova, uočiti sve stepenice i prolaze, a i prilagoditi se na malo neuobičajeno mjerilo od 1:2500. Imao sam svega par greškica, ali moram priznati da sam ionako trčao na 70-ak % snage. Organizacija vrlo dobra, prolazi ekspresni, proglašenje još ekspresnije, medalje krasne, smještaj u Kostreni odličan! A osim što su dečki dokazali da organizirati jako dobru trku, još i dobro izgledajucerek. Siroti Anton je nakon trke odmah otišao u Lokve postavljati kontrole za nedjelju. I još uz to je i dalje dobro izgledao smijeh. Poslijepodne se i razvedrilo pa je mala ali kompaktna ekipa, popunjena mojom malenkošću, iskoristila vrijeme za turistički obilazak Rijeke kroz choko bar, pizzeriu i slastičarnu na kraju. Tko nije došao, neka mu bude jaaako krivo belj.
Nedjelja i Lokve: ovoga puta jutro je osvanulo sunčano, ali dosta hladnije. Jak vjetar je povremeno pojačavao osjećaj hladnoće. Teren strm, zarašten i zaj#prosto# prema najavi. Staza prvi i drugi dio. Početak mnogo težak orijentacijski. Tražila sa maksimalna koncentracija za što bolji odabir varijanti. Uglavnom sam griješio u samoj blizini kružnice ili unutar nje, i to u pogledu prilasku KT-i. Rezultati i prolazi tu. Organizacija i ovaj puta vrlo dobra i korektna. Sve na svome mjestu. Želio bih samo još spomenuti jednu stvar. Naime, kako mnogi znate, na trci je Andrea gadno pala i na staklu rasjekla ruku. Vele da je bilo na hektolitre krvi. Prvu pomoć i dolazak do samoga cilja pružio joj je naš Pinky. Još jednom je dokazao da je fair play, a i sama ljudskost ispred svega. Pa i rezultata. da ne bude zabune, Pinky je po pruženoj pomoći odlučio završiti svoju stazu i postigao fantastičan rezultat osvajanjem 2. mjesta!!! Zbog takvog pothvata i velike humanosti od srca mu čestitam thumbup, a Andrei želim što brži oporavak!
Kako sam na godišnjem ovaj tjedan, mislim da ću vrijeme iskoristiti za nabijanje kilomatraže, ali ne po asfaltu, već po šumi, uključujući i pokoji o-trening. Trenirajte, gubite se. Kissy - kissy

18.06.2009., četvrtak

Idemo na sjever

Prema najavi Tonkica, Pinky i ja smo jučer obavili trening na Ponikvama. Orijentacijski. Zamislite face šumara kad su vidli da jedna plavuša juri dvojicu frajera po šumi, a nakon pola sata kontra situacijanaughty. Ko zna kaj su si mislili.... Trening je sam po sebi tekao vrlo sporo, jer sam ga, po meni, loše zamislio. Obećajem da ću drugi tjedan bolje. Koprive peku u 100 čoškovamad. Ali glavno da se nešto radilo. Bolje išta nego ništa. Još jedan + za Tonku i Pinky-a, za želju i upornost. Morat ćemo još dosta raditi, ali nema veze. Najpozitivnija stvar je da želite raditi, i da ste kvalitetna "sirovina"smijeh.
Nego, jeste se malo rashladili? Baš mi godi ovaj mali pad temperature. Za vikend nam se dobra prognoza baš i ne smiješi, pripremite se za novi val zahlađenja. Za Lokve je prognoza još gora.
Koža na leđima se počela ljuštiti, tako da trenutno izgledam k'o zmija kad presvlači kožu. Katastrofa. Ali barem više ne peče.
Kompletni drugi tjedan sam na godišnjem, pa ako netko misli ozbiljnije trenirati, neka se javi, ajmo iskoristiti situaciju dok možemo. Vrijeme leti.
Da li netko misli ići van na kakovu trku? Trebao bih šuze, pa bih molio nekoga 'ko bi išao da mi se javi. Valjda postoji koja dobra duša koja me ne mrzi, ili barem da me podnosismijeh.
Danas dioničice i rastrčavanje, a sutra 0 ( nula ) bodova trening, imam miljon stvari za obaviti po gradu.

15.06.2009., ponedjeljak

Produženi vikend

Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i ovom produženom, užarenom vikendu. Nadam se da ste trenirali, uživali, i sređivali sve kaj obično ne bi stigli napraviti. Za nekolicinu znam da nije mirovala, jer osim kako sam napisao u prijašnjem postu, ne trčimo samo mi. Draž još jednom potvrđuje koliko znače visinske pripreme i nastavlja sa nizom vrlo dobrih utrka thumbup. To je zato kaj mene nije bilozubo. A vikend, kao vikend je bio bogat. Malo smo vozili biciklo, malo i uživali u šetnji gradom, malo roštiljali, a malo više izgorili dok smo delaliheadbang. Kako fino peče dok se okrećem u krevetucry. Sad znam kako je sirotim odojcima poslije ražnjasmijeh. Sprema nam se još par dana vrućine, a onda lagano osvježenje. Nikako da se naviknem na ovo. Jučer sam išao na dugi trening tek oko 17:30 i svejedno sam se patio. OK je po grebenu, ali po uvalama je vlaga za poluditi. Svejedno sam zadovoljan jer sam obavio dobar trening. Ovaj tjedan čak 2 puta po sat i kusur trčanja + 1 o-trening + 1 bicikl. Malo su mi tvrde noge, a doma niti Andola, niti vitamina. Trebal bi nekaj ubost, samo još nisam odlučio kaj. Ste gledali Jukolu? Ludilo brale. Skoro pa uzbudljivo kao na našem PH-u smijeh. Ako je netko bio jučer u Samoboru na treningu, neka javi dojmove. Kissy - kissy

11.06.2009., četvrtak

Asfaltom i šumom

Super vrijeme, kaj ne? Malo vruće, al' kaj ćeš. Mora se i to. Dok neki ljetuju i brčkaju u moru, drugi su se primili ozbiljnog treniranja. Jučer smo Klobo i ja " nabacili" 2 đira oko Jaruna, plus od i do Vodoprivrede. Tamo oko 15:45 smo krenuli. Vrijeme od 1:01:30, uz puls od 157 prosjek i 178 maximalni nije niti tako loše, ali smo se obojica osjećali k'o trule babe. Da li je to zbog vrućine ili umora, ili zbog milijon školarki koje su se zalijevale vodomnaughty, ne znam. Znam jedino da me opet počelo boljeti hvatište desnog lista, i da najvjerojatnije ne ću trčati polumaraton. A kaj buš. Bolje spriječiti, nego liječiti. Jutros je, pak, vesela ekipa u sastavu Klobo, Antonija i Pinky odradila i o-trening. Da, da, dobro ste čuli yes. Smislio sam nekaj na brzaka, tu u blizini. Tehnički po meni dosta teška, možda dvije varijante su mogle iskoristiti puteve. Middle od 5,3 km. Laganini uz konstantno prisutne lagane bolove u listu. Vrijeme od 46:11 i nije baš za pohvaliti, ali puls od 149 prosjek i vrlo dobro orijentiranje ( bez kompasa ) me zadovoljavaju. Prije i poslije smo otrčali još cca 3 + 3 km. Sve u svemu: najs! Ekipa spremna i potentna. Krpelja na tone. Šuma krasna, čista. Lijepo je vidjeti nova lica željna treninga ( Pinky thumbup ), a još lijepše kada neki direktno iz noćne šihte ( Tonka ) dođu na trening. Nadam se da će se to nastaviti. Ne noćne šihte, nego treninzismijeh. Sutra malo jebivjetrenje po gradu, i rastrčavanje ili bicikl, ako stignem. Se ya. Kissy - kissy

P.S: neki će se patiti, a neki uživati. Pratite Suhoga, Vanju na proputovanju po Korzici! wave

10.06.2009., srijeda

Novosti

Za početak bacite pogled na stranice OK Merz. Dečki su si opet dali truda i do kasno u noć obrađivali rezultate, da bi se mi mogli veseliti ( ili plakati ). Zato još jednom kapa dolje za ekipu Mario & Dario thumbup . Na stranicama Saveza ima novosti vezanih uz reprezentaciju. Poglečte.
Jučer OPET nisam išao trčati, ali nije to tako strašno. Ionako je u planu bilo neko rastrčavanje. Zato sam odradio dobar trening snage. Vadio sam panjevenut. Bilo je i krvi, ali ne previše. Nisam iskrvario...potpuno...zubo. Pozitivno u svemu tome je da su me leđa prestala boljeti.
Danas s Klobom oko Jaruna, dvaput, a sutra neki o-trening. Cilj mi je vidjeti da li mi se ima smisla pripremati za duge staze na WOC-u. Zato će se svi treninzi narednih 10-ak dana bazirati na tome. A kako mi sada slijedi produženi vikend, mislim da ću i uživati. Kissy - kissy

09.06.2009., utorak

Analiza

Idemo i to odraditi. Za početak evo linkova za rezultate i fantastičan splitbrowser organizatora, isto tako odličan foto - album Ive Tišljara.
Subota: Lužec, PH srednje staze. KT 1-2: prva OK, drugu nisam uočio iako sam prošao niti 2 metra od nje. Dolaskom na put totalno sam se zbunio, jer tu ima nekaj novih puteva. I brzopletost je dala svoj udio. KT 2-3-4. Na 3. je bio dosta bitan izbor varijante. To sam više manje bez beda odradio. Na 4.-tu sve OK dok nisam ušao u kružnicu. Nekoliko novih puteva, i moja kriva definicija opisa doveli su do toga da sam OPET stajao iznad dobre jame, a da ju nisam uočio. Malo roštanja. Nisam očekivao tako duboku jamu. KT 4-7. Do KT 7 bez greške, a na njoj sam ušao u krivu uvalu i trebalo mi je malo da shvatim o čemu se radi. KT 7-11. Do 8-me pucanje po neucrtanom putu, 10-ta burek sa sirom i pad sistema. Tu niš živo nisam mogao pročitati. Tada se vraćam na cilj. Na kraju sam ipak u trenutku odustajanja bio 6-ti, tako da mi je ipak sada malo lakše.
Nedjelja: Varaždinske Toplicem kup trka. KT 1-17. Da ne idem u detalje, komentirati ću samo bureke. Na KT 6 nisam primjetio da se kontrola nalazi nešto više nego što sam mislio, pa sam se iz 'ko zna kojeg razloga spustio na veliku uvalu. Kad me dostigao Pongi kojeg sam ranije uhvatio, u sekundi sam skužio gdje smo. Fascinantno. Na 7-mu bespotrebno idem preko grebena, kao nije mi dosta brda. Na 9-toj sam objašnjavao strancu gdje se nalazi, tako da to ne smatram greškom. Na 14-toj nikako nisam mogao probiti onaj gustiš i livadu i tu gubim dosta. Na 16-tu me ulovila kriza i nisam mogao baš niti hodati uzbrdo. KT 18-cilj. Osim malog burekića na 21. većih problema nije bilo. Glupa stvar mi se desila na 24. kad sam čitao opis za 25-tu i jednostavno sam je tražio na krivom mjestu. Na kraju sam i zadovoljan, jer sam u ovoj truloj formi samo 5 prolaza imao a da nisu bili među 3 najbolja.
Jučer sam se malo "rastrčavao" biciklom, danas prvi lakši trening. Ako ima netko volje sutra samnom cca 15 km po asfaltu, tamo oko 15 sati, neka se javi. Kissy - kissy

08.06.2009., ponedjeljak

Skoro pa zadovoljan

Tako bi se mogao opisati ovaj vikend. Krenimo redom.
Subota: PH na srednje staze je ponudio puuuuuno iznenađenja. I šokova. Prvi od njih je bila nova karta Lužec. Mislim ono, od početka nisam mogao skužiti razliku između jame, rupe i vrtače. Pogotovo na dijelovima gdje su se autori preklapali. Kao da su imali drukčije kriterije kod crtanja. Novih puteva mali miljon. Ali nije to bitno. Visinske smo napravili duplo više od najavljenog. Al nije niti to bitno. Al' je bitno da sam imao osjećaj kao da trčim k'o baba po onom trnju i gustišu. Nakon takve borbe više nisam imao niti snage trčati po putevima. Da stvar bude "bolja", na zagrijavanju me ulovio nekakav grč u zadnjoj loži desne noge. Katastrofa. Bol me pratila dokle sam trčao. Svih 11 KTzubo. Tu odlučujem odustati. Na kraju sam (p)ostao papak, jer kolko sam skužio, u trenutku odustajanja sam držao 3. mjestoheadbang. Bumo vidli po prolazima da li je bilo tako. Najveće iznenađenje dana je bilo osvajanje bronce našeg povratnika Dančija!!! Mali je sad zver, lako je tako kad se vratiš sa visinskih priprema belj. Bilo je na trci još i bahatog, primitivnog ponašanja pojedinaca, "pravih" športaša i atleta. Bilo je i pokušaja "prodavanja finte"...Jadno. Da nebi ispalo da samo kritiziram, pohvala organizaciji koja je bila vrlo dobra, pohvala besplatnom gulašu i povoljnoj cijeni pića. Pohvala ide i samoj destinaciji, kao i terenu, koji je, usprkos zaraštenosti stvarno zanimljiv.
Navečer sam samo gledao sprint, i osim kaj sam vidio posljedice padova preko famozne sajle ( gadno, jako gadno ) ne mogu vam prenijeti dojmove. Bude netko drugi.
Nedjelja: kup trka na karti Varaždinskih toplica. Vrijeme potpuno, ali ono, potpuno promjenjivo. Doživjeli smo sve. Od pljuskova, naleta vjetra do sunca od kojeg boli glava. Staza ne pretjerano orijentacijski teška, ali zato brutalno sado-mazo koncipiranazujo. Detaljniju analizu kad stavim kartu. Uglavnom, bilo je strmo. Pola toga sam prehodao. Puno bolje sam čitao kartu. Greški imam ovako ugrubo cca 4 minute, ne računajući loše varijante i objašnjavanje ljudima di se nalaze. Rezultati i prolazi uskoro tu, a do onda možete pogledati malu foto-galeriju organizatora. Organizacija opet vrlo dobra, gulaš također.
Ekipa za +10 ( kiss Antone ), dokaz da pripadnosti različitim klubovima NE SMIJU, i NEĆE predstavljati nikakve barijere. Kissy - kissy


P.S: ima li 'ko brži od ovoga?

05.06.2009., petak

Veni, vidi, vici

Tako bi se u kratko mogla opisati jučerašnja kros liga. Kako konkurencija nije bila nešto ekstra jaka, čak sam uspio i pobijediti na dugoj stazi. Ado i ja smo krenuli lagano rezervirano, znajući da će ljudi "poletjeti" i kasnije pucati. Prvi krug 8:26, puls prosjek 170. Uvertira. Ado i ja rame uz rame. Na brdima lagan osjećaj. Drugi krug u istom tempu ( 8:20 ). I onda famozni treči krug. Kao da je vrijeme stalo. Za sve ostalesretan. Malo prije crkvice stižem vodeću grupu u kojoj su bili meni neki nepoznati momak i Neno , u pratnji Paripa, koji se izgleda rastrčavaosmijeh.Na brdu ne mogu pratiti moj tempo, i do crkvica im radim cca 20 metara razlike. Nakon toga se više nisam htio okretati. Krug za 8:04, puls 183 prosjek. Zadnji krug sam samcat, kao duh, držao sam visoki tempo do kraja, malo se "ispuhao" i završio krug za 7:57, puls prosjek 188. Ukupno 32:50, iz čega izlazi prosjek od 3:50 min/km. Ado 5-ti sa 33:49. Još je to daleko od moje najbolje forme, ali napredak je vidljiv. Iako je puls relativno visok, disati sam mogao normalno. Mislim da sam imao dosta rezerve. Jer kaj je sve ovo prema orijentaciji, kad mi je nerijetko znao puls otići preko 200zujo? Sad bar znam da se u Vrbovcu ne smijem previše zaletiti. Prije i poslije lige obavljeno rastrčavanje, tako da nekog ekstra muskulfibera nemam.
Sutra za Varaždin i zadnej PH ove godine. Ako budem među prvih 5, smatrat ću to uspjehom. Jer zvijeri se vraćaju u zvjerinjak, kad - tadsmijeh. Danas laganini roštiljada sa firmom i malo košarke. Vidimo se zutra, ne? Kissy - kissy

03.06.2009., srijeda

Novosti

Za početak malo obavijesti:
Svi potencijalni reprezentativci neka si pogledaju stranicu Saveza, i jave kaj već treba. Zanemarite one dobronamjerne komentare iskompleksiranih.
Ivo Tišljar od sada objavljuje proširene foto - albume sa trki. Poluknite, ima jako lipih stvari.
Na stranicama OK Merz si pogledajte trenutne i friške rezultate Kupa Hrvatske. Momci su si dali truda, i zato kapa doljethumbup. Svaka čast.

Trening: Klobo i ja jučer na karti u okolici Zagreba. A majke ti. Crtaća pod hitno u malu školu crtanja!!! Od 8,7 km zamišljene staze, napravili smo ziher 10 km, jer na nekim mjestima ono nema veze s mozgom. Brate mili, tako nešto loše nisam vidio godinama. Namjerno ne ću spominjati gdje smo bili da ne bih uvrijedio autora. Prva loša odluka mi je bila da idem u trifrtaljnom dresu. A druga loša je bila ta da idem u niskim čarapamaheadbang. Ajooj. Još sad me sve pecka i svrbi. Papak. Sam trening je prošao relativno dobro, puls 150 bpm prosjek, 178 max. Na kraju treninga smo se počastili šumskim jagodamanaughty. Ajme kako to miriši. I kak je to finooo.
Danas odmor ili trening snage, a sutra kros liga. Živo me zanima kolko ću ići. Nadam se barem ispod 33:30 smijeh. Živi bili pa vidjeli. Kissy - kissy

01.06.2009., ponedjeljak

Vikend

Jes, jes. Mnogo ispunjen vikend. Krenimo redom.
Petak: trening snage u vinogradu ( uz pomoć Diane i Nikolekiss ), vađenje stupova i čupanje starih trsova. Rezultat: modrice po podlakticama, par gadnih padova i konačno očišćen vinograd. Malo križobolje. Sad mi ostaje još samo povremeno pokositi, i jedan dio dvorišta malo poravnati. I to je to! Još malo i samo chillanjesmijeh.
Subota: Nikola i ja smo se odlučili otići preko Grafičara na Risnjak biciklima. Mrak. Sve se da izvozit, osim na par mjesta gdje je drveće preko puta. Kvadricepsi pucali. Milina. Po dolasku na Risnjak počinje padati lagana kišica, koja se s vremenom pretvorila u konstantnu kišurinu. Odvratno. Tada smo se odlučili zagrijati porcijom graha njami i pričekati dok malo ne stane kiša. Al nije stala. Temperatura je naglo pala, pa su nam se ruke smrzle dok smo se krenuli spuštati. Ali sva sreća da adrenalin odradi svoje, pa mi je od te silne jurnjave dolje bilo i vruće na kraju. Blata posvuda, po biciklu i po nama. Jedva čekam da odemo opet. Dok sam se spuštao po Zelenoj magistrali, ugledao sam poznato lice kako maže uzbrdo. Mrkva se očito oporavio od bruha, i biti će mi posebno drago opet se naganjati s njimsmijeh.
Nedjelja: Plitvice. Majke ti mile. Dobro da sam si uzeo jaknu jer bi se smrz'o ko ...pingvin. Bilo je malo pa dosta hladno. Ok je dok se trči, al dok stojiš, još onak mokar, možeš komotno uzet tjedan dana bolovanja poslije toga. Staza prvi i drugi dio, očekivano orijentacijski zahtjevna, ali Bože moj, to je takav teren. Od početka trke sam krenuo lagano i probao se maksimalno pratiti, jer si nisam mogao dozvoliti da se burekiram. Radije sam hodao, stajao i lagano trčkarao nego srljao bezveze. Ovo kaj sam ucrtao nije 100% sigurno da sam išao tim putem, jer stvaaarno na nekim dijelovima se više ne sjećam kud sam išaozujo. Rezultat pomalo i iznenađujuće dobar, jer sam uspio uhvatitit medalju usprkos svom tom hodanju i kontroliranju. Rezultati tu. Iznenadio me mali Mario Štambuk. Išli smo jednu dionicu zajedno. Ok, dobro, možda više ja za njimsmijeh. Fakat dobro i fino ide. Bit će nešto od tih naših juniora. Bilo je dosta rasturenih ekstremiteta. Minute po km bolesno velike. I ne znam tko je doveo one planinare na trku. Mislim, lijepo je to da ljudi dolaze, ali trebalo da bi ih prije toga možda uputiti u neke osnove ponašanja, a ne da me pola trke cimaju sa dernjavom, ko da ih neko kolje, i non-stop ispitivanju. A di smo, a jel imaš 48? A 35? A 22? A kaj si ono reko di smo? A kak da sad dođem do svoje...itd? Da ne bi bilo zabune, svakom od njih sam pokazao di su, čak sam jednog i odveo do njegove kontrole, ali to sam tu radio jer sam odavno zbog zahtjevnosti terena otpisao bodove s ove trke. Na nekoj drugoj to neću raditi. Pa me tužite da sam nehuman.
Ovaj tjedan u planu jedan orijentacijski trening i jedna kros liga. Pa PH i kup trka za vikend. Kissy - kissy

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.