brzkoshiba

28.05.2009., četvrtak

Svašta

Eto, jučer obavljeno rastrčavanje. Cca 5,5 km, za 32:24. Prosjek puls 137. Spavanac. Kasnije ubacim i rutu.Nego, popratnih događaja jučer je bilo k'o u priči! Prvo: ima jedan lokalni pas, koji je jedanput uspio otrčati trening od 1 sat sa Klobom i menom. Ono, čistokrvni hrvatski mješanac. Al je uporan, ide to njemu. Jučer smo se opet sreli. Vlasnica se uzaludno derala za njim, a ja ga pokušavao otjerati. Ne, on je htio samnom. Skoro. Dok nije uočio srnu. Rasplet očekivan. Uši u zrak, sprint i lajanje kroz šumu. Poslije toga ga više nisam vidio. Drugo: ljudi, ak vam je stvarno potreba, dajte si unajmite sobu, ili barem odite na neki skriveni parking. Iznad motokros staze, di prolazi miljon ljudi, fino stoji sparkiran srebrni Suzuki SX4. I frajer u njemu, fino vezan. I kad je skužio da namjeravam protrčati pored auta, samo se digne ženska glava iz njegovog krilafino . A zajedno imaju barem 100 godina!!! Alo ljudi, pa koji vam je... Treče: sva sreća da je padala kišica jučer. Pa je bilo lokvi na cesti. I idem ja fino laganini prema doma, i naravno, debos u Roveru 45, plavom, sa 200 na sat na lokvu, sva voda na mene. Jel vjerujete da se nisam uopće živcirao. Nakon onog jučer, više se ničemu ne čudim. Katastrofa. Danas odmor, sutra neki tempić, dionice ili fartlek, ovisno kaj će mi se dat. A možda i ništa, jer moram nekaj delat u vinogradu. Kissy - kissy


Dodatak: zahvaljujući Dražu, danas su u obitelj ušle dvije nove bebice. S njima ću dobiti barem 6 sekundi/km smijeh. Fala Draž!!!

27.05.2009., srijeda

Trening

Eto, i jučer je pao trening. Standardna ruta pokraj vinograda i po šumi. Ovo je link od prošle godine. Jučer sam išao 46:17, sa pulsom 152 prosjek, 178 maksimalni. Osjećaj je bio podijeljen. Pluća mogu, a noge teške. Vrućina i vlaga velika, a krenuo sam tek u 19 sati!! I onda još fino 2 papka sa quadom i kroserom se prođiraju pored mene i fala Bogu dignu tonu prašinenamcor. Ova staza je super. Ne možeš nikako razviti u prosjeku neku veliku brzinu, ali kada nakon nekog vremena spustiš ispod 45, odgovorno tvrdim da cenera ideš 37 minuta. Bez beda. I ovo mi je napredak od 2. minute u odnosu na pred koji mjesec.
Izašle su duljine staza za Plitvice. Da se znate fizički i psihički pripremiti. Meni osobno nikad nisu legle te Plitvice. Pogotovo onaj dio preko ceste. Čisti horor i zona sumraka. U jednom trenu se fino pratiš, u idućem sjediš na kamenu i cmizdriš jer nemaš blage dume di sirolleyes .Tako da se nadam da je ove godine ipak trči na onoj meni "normalnijoj" karti smijeh. Trenirajte dok možete, prognoze za danas - sutra nisu optimistične. Kissy - kissy

P.S.: samo za Antoniju Hot and cold

26.05.2009., utorak

Uf

Kao što vidite, svakakve spodobe su se našle komentirati. Ako se ovako nastavi, jednostavno ću zabraniti neregistriranim osobama da komentiraju. To je najmanji problem. Zato lijepo molim sve dibiduse koji imaju namjeru pisati nekakve gluposti, neka odu u Gajevu, plate fino kolko treba onim gospođama, pa nek se malo ispucaju i ostave normalan narod na miru.

Nego, ajmo malo analizirati trke ovog vikenda. Krećemo sa longom u subotu.

Na KT1 sam se malo šokirao kad sam skužio kolko je blizu, pa sam ju pretrčao, cca 30 sekundi greške. KT2 OK. Na KT3 sam odabrao penzionersku varijantu, po putu, ali na samom dolasku na kontrolu radim grešku. Kontrola je bila zakucana u jami i jednostavno ju nisam vidio. Cca 2 min greške.
KT 3-6 Tu nije bilo problema.
KT 6-8
Tu je bilo problema. Skoro svi su napravili grešku na KT7. Izgleda da tu karta baš i ne štima, pošto je sve s kojima sam razgovarao vuklo južnije. Na KT 8 bezvezna greška zbog brzopletosti. Tu me stigao Štanfel, ali dok sam bio na KT8, a on je tražio KT7. Na KT8. Kuiš?
E sad, osim lošeg izbora varijante na KT13 ( vidi se na karti KT3-6 )sve je bilo više manje OK. Čak me Štanfel ponovno stigao tek na KT12.
Nego, slijedi KT 15-16. Milina. Prži, prži, i samo prži. I onda opet svađa s kompasom, kartom i kontrolom zakucanom u rupu, i gubim cca 7 minuta. A fino sam se pratio do 150 metara prije nje. Tu pada odluka da se više ne trošim i odustajemsmijeh.
Štafeta:
KT 1-3
Kako sam ranije napisao, tu je Matija zapalio k'o da ga vragovi gone ( nije valjda mislio na menesmijeh ). Tako da sam do KT1 samo išao za njim i gledao slijedeću varijantu. Zbog gustiša sam se odlučio za varijantu po putu na KT2. KT3 opet ziheraški po putu.
KT 3-5
Na KT4 sam se odlučio za cestu, što se kasnije pokazalo kao loš izbor varijante. Izgubio sam cca 30 sekundi u odnosu na one koji su išli po grebenu kroz šumu.
KT 5-8. Prvobitna namjera mi je bila ići po putu, ali nekako uopće nisam mogao razaznati koji je to put, pa sam se spustio do gustiša. Nakon prelaska preko uvale sam se još malo svađao s kompasom. Cca 15 sekundi greške. Ostalo ziheraški.
KT 9-12. Tu sam još jedino na KT11 došao mrvicu previsoko, cca 10 sekundi greške.
Rezime: greški cca 1 minutu, ali i manjak snage za trčanje po cesti i kroz livade. Sve u svemu, za ovakvu formu sam zadovoljan. Po 'ko zna koji put sam istrčao štafetu bez većih greški. A izgleda da mi to leži. Komentirajte, ali pristojno i bez pljuvanja, molim. Kissy - kissy

25.05.2009., ponedjeljak

Došao je i taj dan...

Nego, najvažnija vijest ovoga vikenda je svakako povratak iz Afganistana svima nam dragog Danijela Katalenića!!! Nakon mjeseci strepnji, konačno možemo odahnuti. Još jučer je uživao na kavi u centru Križevaca, i kako sam kaže, u prekrasnom zelenilu kojega se jako zaželio. E pa Draž, još jednom: dobro na došel prijatel!!!kiss
Malo o trkama ovaj vikend. U subotu je bilo PH na dolge proge. Teren jako trčljiv, karta povremeno teško razumljiva, kontrole zakucane u rupeheadbang, vrijeme jako toplo. Za tu trku nisam bio ništa posebno motiviran, rekao sam sam sebi: Vedrane, probaj se koncentrirati, pratiti kartu, pa onda peglaj. Ali...naravno, nejde sve tako bajno. Detaljnu analizu karte kad ju ubacim. Pobjeda Štanfela i Vinke. Rezultati.
Štafeta: brate mili, ostao sam bez 3 godine života od silnog iščekivanja i živciranja. Na samom startu Matija je povukao k'o da trči sprint. Majke ti, velim sam sebi: ak bu ovaj ovak trčal cijelu trke, naježil sam. Prva nam je bila ista i tu Matija dolazi prvi. Ja drugi. I to je bilo to. Već na KT2 sam bio sam, i tako do kraja. Greški i loših izbora varijanti imam oko 1 min. Da prolazu dernjava. Jooooj, kak je to dobar feelingyes . Ali nitko ništa ne priča. Ne znam da li vodim ili ne. Zadnji dio više-manje odradim bez greške i puštam Perka sa cca 7 minuta prednosti pred Japetićem i Linom. Perko gubi dosta prednosti i dolazi na prolaz 2 minute ispred Line, ali Perko radi bezveznu grešku i Lino izmjenjuje prije njega!!! Klobo ulazi u fajt s Edijem i 20-ak sekundi zaostatka. I onda slom mojih živaca. Valjda najdužih pola sata u životu. Znam ako Klobo uđe u finiš s Edijem, to je to. Ali...kontrolu prije prolaza Klobo radi jedinu grešku i Edi ga prolazi. Klobo kasni cca 1 min. Tu je stvar bila gotova. Skoro. Jer ubrzo dolazi Štanfel na prolaz. Na kraju je bilo i pitanje drugog mjesta na PH. Rasplet dramatičan: naslov Japetiću, mi drugi sa 49 sec zaostatka, Ris iza nas 17 sekundi!!! Kao rasplet nekog trilera. Čestitke pobjednicima! Vinka i Antonija rastavile konkurenciju na proste faktore. Rezultati ovdje. Ostaje žal za naslovom, ali i najava za drugu godinu da ćemo biti još snažniji s Dražem, da će se Matija još malo popraviti, a i Ris bolje posložiti. E to će biti uzbudljivo! I opet šteta kaj se sve to nije moglo održati na domaćem terenu. Svaka čast Slovencima, organizacija savršena, ambijent i nagrade super, stvarno sve za +10, ali smatram da se sve to moglo i kod nas organizirati. Packa svima koji nisu bili na proglašenju. Stvarno je bilo ružno gledati prazno postolje. Gubite se, trenirajte. Kissy - kissy

22.05.2009., petak

Treninzi

Ko bi reko čuda da se dese! Prekjučer sam obavio orijentacijski trening sa Klobom i Adom, a jučer sam se lagano rastrčao. Što će reći da ću ovaj tjedan 4 puta trčati, što je meni već skoro pa full treningsmijeh. Malo sam se zabrinuo na o-treningu, kompas me baš ne sluša. Ili ja njega? Od 5 dionica koje sam vodio, dvije sam zeznuo. Od toga jednu dosta gadno. Uopće nisam skužio da sam falio po azimutuheadbang. Tutlek. Al me veseli kako sam niski puls imao i mogao sam sva brda istrčat. A bilo vrućeeee. Nego, ste skužili kol'ko u zadnje vrijeme ima zmijetina? Prekjučer sam skoro pogazio ovu autom dok je kod Vukme prelazila cestu, a jučer sam u zadnji tren uspio izdužiti korak za kojih pola metra da ne stanem na ovu, tam kod mene, iznad vinograda. Moram reći da u prvi tren, kad vidim mrcinu od cca 1m, puls lagano zaigrazujo. Al sva sreća, osim onih par smukulja u dvorištu prije nekoliko godina, koje se lako zamijene za riđovku ,ništa otrovno nisam viđao. Hvala Bogu. Ko zna kol'ko bu ih ovaj vikendzubo? He, he, moram malo plašit konkurenciju. Kissy - kissy

20.05.2009., srijeda

Štafeta

Još malo pa sad će. Ovaj vikend u Sloveniji se održavaju PH u štafeti i na duge staze. Pa kako nismo sposobni sami to organizirati, budemo išli u Sloveniju. Opet. Malo o favoritima. Japetić ( Matija, Edi i Lino ) - vrlo solidna postava, sa mladim Matijom, i Linom koji u zadnje vrijeme nije baš naj. Vihor ( Damir, Varnica i Ado ) - Damir konstatan, Varnica nedovoljno brz, Ado ( nadimak HIBA ) brz, jak, ali je pitanje da li će opet postaviti novi rekord u broju diskvalifikacija na štafetizubo. Ljubi te deda. Ris ( Salopek, Štanfel i ??? ) - ova dvojica vrlo brzi, ali je pitanje tko i kako će im upotpuniti mjesto u štafeti. Grbac možda? Torpedo ( Edi, Marin i Anton ) - prošlogodišnje 3. mjesto daje im za pravo da vrebaju iz prikrajka. Sva trojica vrlo mladi i potentni, vjerojatno po prosjeku najmlađa seniorska štafeta. Još jedino Vihor ima ljudi za složiti još jednu štafetu ( Jović, Gotal, Delgado i dosta solidne ekipe sa tečaja ). Kod žena vrlo uzbudljivo.Hoće li kombinirana postava Vinka - Antonija odoliti naletu Daniela - Eva ( Japetić ), Ivana - Nevia ( Vihor ), sister Tusić ( Lokve ). Sve to saznat ćete u nedjelju, 24.svibnja, samo na lokaciji Bukovniško jezero!!! Toplo vrijeme zagarantirano, ulaz gledaocima - besplatan!

P.S: ograda postavljena, žuljeva nema, danas na prvi trening od subote. Kissy - kissy

18.05.2009., ponedjeljak

Karte i analizica trke

Evo,probat ću nekak stavit karte. Bum i malo skomentiral. Daklem PH [IMG]http://img33.imageshack.us/img33/2954/84429283.th.jpg[/IMG] se trčal ujutro. Greška odmah na KT2, nisam registrirao da prolazim pokraj KT12, pa sam kod dolaska na privatno područje ( zeleno ), koje je omeđeno neucrtanom ogradom, zabrijao da se nalazim sjevernije od KT2, te logično, krenuo južno. Na livadi sam shvatio di sam. Potom je sve bilo više - manje ok, do famozne dionice 6-7. Papak. Opet. Spustivši se u uvalu vidim KT8, ali ne registriram da mi je to KT8 (OPET!!!) nego zabrijavam ko zna kaj, i krenem po putu. I onda kliker proradi: pa vidio sam da je KT broj 48headbang. Čisti debos. Nakon toga KT11 i odluka da idem donjom varijantom. Super se pratim, penjem po uvali kako sam i zamislio, ali prolazim par metara IZNAD KT11!! I onda rošt - rošt, par sočnih psovki, a kada sam konačno skužio da sam stajao doslovno 1,5 metar iznad nje, pada još jedan red sočnih psovki. Moral bum oprat zube sapunom. Do kraja laganini.


1. Merz sprint [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/3549/1merzsprint.th.jpg[/IMG] je prošao više manje ok. Malo sam su u početku zbunio kada se sa start pointa na KT1 kretalo u kontra smjeru, al sam se brzo sabrao. Većih problema nije bilo do KT10, koja mi je nekako u stvarnosti izgledala puuno bliže gustišu, nego što sam ju zamišljao. Al tu sam fulao cca 30 sekundi.

Rezime: i da sam išao bez greške, Štanfel bi me ionako rastavio na proste faktore. Žao mi je PH jer sam mogao realno biti drugi, al sam sam si kriv. Čestitke SVIM osvajačima medalja.

Danas opet trening snage i postavljanje stupova za ogradusretan . Kissy - kissy

17.05.2009., nedjelja

PH u sprintu i 1. Merz sprint

Jučer je na Jelenovcu održano PH u sprintu i 1. Merz sprint u režiji, naravno, OK Ivan Merz. Vrijeme je bilo konstantno vrlo toplo i sunčano. Nažalost, još jednom se pokazalo kako vrlo malo ljudi ima interesa za državna prvenstva, tako da je bilo pomalo žalosno biti na proglašenju i gledati svih 30-ak ljudi. O samoj trci: PH trka je nudila potpuno nepoznat teren, nimalo nalik onome na što smo navikli kada je u pitanju sprint. Za razliku od urbanih gradskih, i kombiniranih terena, ovdje se radilo o pravoj šumskoj karti, koja je zahtijevala iznenađujuće puno orijentacije. Svaka greška se jaaako skupo plaćala. To mogu potvrditi i iz vlastitog iskustvaheadbang. Vrlo malo puteva, strm i dooosta zarašten teren samo su pogoršavale stanje. Dokaz tome je da osim Štanfela NITKO nije išao brže od 10min/km!!! Rezultati ovdje. Ako skužim kako staviti kartu, budete i to vidli. Organizacija vrlo dobra, sve po PS-u, dovoljno osvježenja u cilju, pizzethumbup, i sveukupno vrlo dobar ambijent. Jedina mala zamjerka ide na račun koncepcija staza druge trke, gdje su sve kontrole bile sa jutarnje trke, samo malo izmješanog rasporeda, a ponegdje samo obrnutog smjera. Ali niti to, što smo znali kontrole od jutra, nije pomoglo mnogima da i dalje ne rade bureke sa raznoraznim punjenjima smijeh. Eto, toliko za sada. Malo se odmorite danas, a od sutra kreću završne pripreme za još 2 PH koja nam slijede, ne u Hrvatskoj kako bi mnogi mislili, već u Sloveniji, naravnobang. Kissy - kissy

15.05.2009., petak

Trening snage

Jučer sam radio trening snage. Ciljana grupa mišića je bila: ramena, leđa i noge. Sprave koje sam koristio su bile: kramp, sjekira i štihaća! Jesam vas....Al fakat, opet ništa od treninga, vadio sam panjeve starih voćki. Komaraca ko u priči. Katastrofa. I konačno sam, nakon dužeg vremena, opet dobio žulj na dlanu. Kako su mi od radova ruke postale grube, tako je u zadnje vrijeme postalo nemoguće dobiti ikakav žulj, iako imam običaj raditi bez rukavica.
Nego, okrenimo se na vikend. Sutra je PH u sprintu u režiji OK Merz na Jelenovcu. Prema dužini staza, ali i visinskoj razlici, biti će to jaaako strma trka. Pošto sam protrčao tim dijelom puta s Ademom, znam da će biti teško. Vegetacija je nabujala i čini mi se da će se trebati vrlo vrlo vrlo dobro orijentirati jer će se svaka greška skupo platiti. Dolazim biciklom tako da ću se valjda dovoljno zagrijati, samo se ne smijem napaliti previše na bajku, da ne izgorim prije vremena. Danas još 100 stvari za obaviti po gradu. Užas. A još k tome je i norijadaparty. A možda da im se samo pridružim....Pa ziher bi prošo pod kakvog srednjoškolca zubo. Vidimo se zutra, kissy - kissy.

13.05.2009., srijeda

Trening Risnjak

Pošto me je jučer Ado otkantao za trening, a bilo je u planu neko brdo za radit, odlučio sam se otići na Risnjak. Onaj planinarski dom. Na koji se ide s Ponikvi. Za one koji ne znajunut. Vrijeme je bilo dooosta toplo i sparno, ali sva sreća u šumi je lakše. Krenuo sam laganim tempom i s mozgom na paši. Doslovno. Misli mi uopće nisu bile u treningu, već u nekim 100-tim stvarima. Što na kraju nije niti ispalo loše. Vrijeme na domu - 41:13! Novo najbolje vrijeme. Da mi je bilo lagano, svjedoči prosječan puls od 157 bpm, a maksimalni od 176. Kao da se rastrčavam. Nakon longa u Ključić brdu, ovo mi nije predstavljalo nikakav problem. A onda na domu šok - nigdje nikoga. Zaključano. Zavrnut ventil na slavini! A ja pametan bez kapi vodebang. Na putu natrag ( 39:52, 146avg, 172 max ) sam pio iz onog izvora iz male špiljice. A voda hlaaadna. Sad me grlo boli. Ofkors. I sinusi začepljeni.Psmtr. Al bit će bolje. Idući trening - nemam pojma kad ću stići. Danas kino, sutra doma bauštela, preksutra - dan prije trke nikad ne trčim, subota - trka, nedjelja - Sljeme biciklom. Kissy - kissy

Samostalac...

Eto, da više ne maltetiram Mislava, budem sam pisal blog. Biti će tu svega: komentara i osvrta na trke najviše, budem pisao o SVAKOM treningu kojeg odradim. Trebat će malo vremena da sada sve to uredim i ubacim linkove i ostale gluposti, al bude brzo to, bez brige. Ionako sam svaki dan na poslu smijeh. Kissy - kissy

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.