Idite svi u... na odmor!

02.07.2010.

Kako smo mi Hrvati, a pogotovo naši demokratsko izabrani predstavnici u kojekakvim organima vlasti i slasti poznati kao radišni ljudi, nije ni čudno da se kod nas pitanje "kada ćete na godišnji" u pravilu shvaća kao svojevrsno bogohuljenje. Tako je i gospođa premijerka zbog povećanog obima posla zaprijetila svojim ministrima da će se ovog ljeta umjesto na lijepom plavom Jadranu kupati u znoju lica svoga. Zbog povećanog obima posla dakako.

Kako bi se kazalo "suvremenim" jezikom - klasični spin!
Naime kod nas nikad nije bilo bitno koliko kvalitetno nešto radite, umnogome je važnije odavati dojam kako je sve ono što je u vašoj domeni posla fantastično komplicirano, velevažno i odgovorno pa taman bili i običan vodoinstalater a kamo li ne ministar.

Ozbiljna faca, zabrinuti pogledi, odmjerene rečenice, sve su to recepti kako javnosti prikazati da je svaka vaša minuta provedena na poslu izuzetno značajna za svekoliku naciju.

Međutim, ovakvi trendovi nisu rezervirani samo za vladajuće pa tako i šef oporbe Zoki Milanović na isto novinarsko pitanje odgovara da mu godišnji u ovom trenutku nije na listi prioriteta pa da nam zato ne može ni reći gdje planira ljetovati.

Stoga predlažem da sve naše mudre vladare i poglavare oslobodimo velikog pritiska, da pomognemo tim ubogim ljudima i da ih aklamacijom pošaljemo na jedan lijepi fini dugi godišnji odmor.

Uz prigodnu pjesmu naravno - Ne vraćaj se nikad više!

<< Arhiva >>