Berini dnevnici

subota, 27.09.2008.

Room service

Image and video hosting by TinyPic

Danas sam se opet probudio s vidljivom erekcijom. Želja da osjemenim umivaonik, dok mi mislima lete aktovi svih zečica Huhga Hefnera, bila je jača od mene. Slika dlakavih muških leđa nije se uklapala u spomenutu ambijent, pa sam se zapitao: Gdje li sam već vidio taj prizor?

Vratio sam vrijeme unazad i sjetio se, kako sam u gluho doba noći ulazio u sobu, sa znatnom dozom alkohola u sebi. Da mi je netko tada dao Dragger uređaj, spomenuti bi se rastopio, od mog etilenskog zadaha. Zatvorivši vrata, pokušao sam napipati ključ u bravi, no bezuspješno. Ma ko ga jebe, pomislio sam i krenuo na svlačenje svoje znojne odjeće. Bacio sam se pod Tuš, dok su mi je u ušima još uvijek odzvanjala muzika iz Manhattana. Hrkanje mog kolege, dalo je naznačiti da nisam sam u hotelskoj sobi. Legao sam i utonuo u san, s divnim prizorima viđenih ženskih osoba, te večeri. Škripa opruga cimerovog kreveta i zvuk Vodokotlića, nisu se uklapali u matematiku mojih misli. Sjedili smo svako na svom krevetu i gledali zbunjeno, jedan drugoga. Ček malo, ako smo u dvokrevetnoj sobi oboje, svaki u svom krevetu: Tko je pustio vodu u WC-u ? Kao Poskok, skočio sam da vidim o čemu se radi. Ugledao sam gol, golcat, ko od majke rođen, kvadratičast muški torzo s debelom guzicom i perzijskim tepihom zalijepljenim na leđima. Mirno je prolazio kroz ulazna vrata, držeći pod pazuhom rolu WC papira, dok se odmotani dio vukao po podu. Iz Vrapča ? Sa Ugljana? Droga? Oklada? - bila su pitanja u mojoj glavi, na koja sam pokušavao dobiti odgovor. Jurnuo sam prema vratima i zalupio ih kao zadnji divljak. Pronašao sam konačno taj nesretni ključ i zaključao sobu.

Dok su drugo jutro, uz sok od rajčice, za doručkom, padala pitanja: Dečki zakaj tak široko hodate? Priznajte da vam je posjetio analni otvor; događaj podijelili s ostalim djelom ekipe, meni je u glavi nastajao film, u kojem glavnu ulogu ima naša neposredna šefica. Stajala je u svojim lakiranim crnim dogležnjačama, obučena tek u kožni bikini. U rukama je stiskala bič, čiji je kraj bio omotan oko vrata našeg noćnog posjetitelja, koji pokušava bezuspješno stići do kvake. Mrka pogleda ispod okruglih naočala s crvenim ružem na usnama progovarala je: Dečkima si pobjegao, a meni nećeš ! Počeo sam krepavat od smijeha, a dok su mi oči bile mokre, ostali su me zbunjeno gledali. Tek kad sam nevino pripomenuo, što moj mozak razmišlja suze su potekle i kod drugih, a da ne spominjem kakve su sve poze zamišljale naše predrage kolegice.

Nije to jedini događaj iz hotelskih soba. Jednom sad odsjeo u hotelu s pet zvjezdica i taman s ogrtačem izlazio iz kupaone, kad li sam čuo neko kuckanje na vratima. Otvorio sam i ugledao suho muško lice, kako stoji predamnom, držeći neki mali plavkasti u desnoj ruci. Smijem li vam pospremiti krevet, izustio je na njemačkom. Gledao sam ga nekoliko sekundi i zalupio vratima, prethodno kazavši: Ne hvala. Drugo jutro našao sam taj mali plavkasti paketić ispred sobe i shvatio da se radi o čokoladi. A bože moj, što još ne ću doživjeti, odjebeš nekog da ti posprema sobu i dobiješ čokoladu, stvarno slatko.



Iako se sve djeli pod CC licencom ovaj tekst je Copyrighted.© by Z-ba-gi

- 14:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 26.09.2008.

DANAS

...uđe ružna žena s djecom u Apoteku i Apotekar pita: Kaj klinci su blizanci ?
Žena: Ma ne jedan ima pet, a drugi tri godine.
Žena: Zar su si tako slični ?
Apotekar: Ma ne... Nego sam se pitao, koja bi Vas budala jebala dva put.


Image and video hosting by TinyPic

- 08:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 24.09.2008.

Dokaz krivnje

Mislio sam da se neće ponoviti priča iz akcije „Gruntovec“, ali to izgleda nije moguće. Prvi puta, vidjevši to, bilo mi je smiješno. Sada mi je to već apsurdno. No tko zna što točno kaže naš dragi ZKP o izuzimanju dokaznog materijala. I što se smatra pod pojmom računalo.

Image and video hosting by TinyPic
Preuzeto sa stranice: Jutatnji list

Naime postoji u Informatici dio koji se naziva: Računalna forenzika. Jednako tako CARNet – CERT-ova definicija koja kaže: Računalna forenzička analiza je postupak utvrđivanja činjenica nad digitalnim medijima primjenom različitih metoda. Najčešće se koristi u postupcima sudskog dokazivanja, a sastoji se od niza analitičkih metoda za otkrivanje, prikupljanje, ispitivanje i skladištenje podataka, te često podrazumijeva ispitivanje računalnih sustava kako bi se utvrdilo njihovo korištenje u ilegalnim ili neautoriziranim aktivnostima poput krađe poslovnih tajni, uništavanja intelektualnog vlasništva ili prijevare.

Uzevši u obzir gore napisano, nije mi jesno koga vraga Policija, kod uzimanja dokaznog materijala, nosi Monitore. Ne znam kakav digitalni medij (no no nećemo se spuštati na teoriju komponenata), postoji u monitoru, osim ako nije utaknut USB stick unutra.

Image and video hosting by TinyPic
FOTO by: Darko Marić

Nekako se ne mogu oteti dojmu, da to zapravo ide ovako --> Operativa dobije nalog: „Zaplijenite im sva računala“. Samim time je moguće da je shvaćanje fundamentalnog pojma „Računalo“ ovakvo: Računalo se sastoji od one kutije dole, za koju se ne zna čemu služi i naravno onog gornjeg djela, koje zapravo i je računalo. Jer tek tamo se može zapravo vidjeti, što ima unutra. Ono dolje kockasto, bez onog gore nema koristi, pa ćemo mi uzeti oba djela, jer se ne smije, prema Računalno forenzičkoj analizi, narušiti integritet podataka. Naravno da se podatci mogu pogledati u rezoluciji, koju ima isključivo pripadajući monitor. Drugačije to ne bi bilo moguće i dokaz bi se u sudskom postupku mogao izuzeti, jer je integritet podataka narušen, pošto su podatci gledani na „drugom“ Ekranu.

Image and video hosting by TinyPic
FOTO by: Darko Marić

Ništa čudno s obzirom na anegdotu, koja kreće tako, da smo prije nešto vremena zamijenili jednoj kolegici računalo, a razgovor je išao nekako ovako:

- Znate zamijenili smo vam računalo !
- Ne, niste. To je moje računalo poznam ga po ovoj gore sličici.
- Da, ovo gore je Monitor, a mi smo vam zamijenili Računalo.
- Nemojte me zezat, ovo gore je Računalo !
- Ne, gledajte – ovo gore je Monitor te je on ostao isti, a dolje računalo.
- Dobro, neka vam bude, ali prvi glas. I osim toga ovo dolje bez ovog gore ne radi ! Jel tako ?
- Da, tako je....

Dakle moglo bi se zaključiti da nije sramota Ne znati, ali ako nešto zbilja ne zaš onda pitaj. Nemoj se brukati pred ljudima, pogotovo što su danas ljudi sve pismeniji, a informacije sve dostupnije.

I za kraj – Microsoft smatra Monitor potrošnim materijalom. Jednako tako Miša te Tipkovnicu. Kod nas je još uvijek slučaj da sve sva tri navedena elementa smatraju Materijalnom imovinom, a u nekim organizacijama čak Miš i Tipkovnica zadužuju, zbog svoje iznimno velike vrijednosti. Samim time morate jako paziti da ne bi ste tu imovinu oštetili ili prejako tipkali, da se slova ne izližu. A najstrože je zabranjeno lupati optičkim Mišem po stolu kako bi ste sa sigurnošću uklonili Statički elektricitet.

- 09:55 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.09.2008.

Povratak bikova i legalne manipulacije

Image and video hosting by TinyPic

Euforija predvođena dobrim vijestima iz prekobarske omiljene USA-e, zahvatila je i europska tržišta kapitala. Rastom indexa od 5 – 8.3 % u Londonu pokazuje, kako su samo dan ranije vrijednosni papiri, davani u bescjenje. Ali zašto ?

Događaji u Hrvatskoj:

Image and video hosting by TinyPic

Zamislimo da ste upravitelj(ica) Mirovinskog fonda u HR, koji su imali gubitke od 4 – 9 % od početka financijske krize i sjetite se kako te gubitke smanjiti. Dakle pošto diskontirate ulaganja što u otvorene investicijske fondove, a što u vlastite dionice, upravo ovaj dio ulaganja u fondove vam se učini zgodnim. Odlučite se u trenu da povučete preko 100 milijuna kuna iz njih i tim potezom prisilite fondove na masovnu prodaju vrlo vrijednih dionica po smiješnim cijenama. Jer postoji garancija investicijskih fondova da će vam kod povlačenja udjela novac isplatiti. Dobijete dionice vrlo povoljno, a one već za dan dva skoče niti manje niti više, već 10 – 20 % jer su itekako podcijenjene. Ali to je legalno i ne zove se manipulacija tržišta. HANFA nema što za dodati, dok predsjednik ipak traži neko logičko objašnje. Pitanje je hoće li nove regule zaštititi male i ozbiljne investitore od ovakvih igrača.

Događaji u svijetu:

Image and video hosting by TinyPic

„Neki neznani“ odluče, da su dionice dovoljno pojeftinile, zbog panične rasprodaje i pritiska krize te odluče ubrizgati preko 100 milijardi dolara u tržište kapitala, kupujući jeftino, vrijednosne papire. Saniraju se gubitaši, a to što si navodne gubitaše dobio po 50 – 60 % manjoj cijeni čini te spasiteljem. Ne nisi ti puštao u javnost manipulatorsko-crna predviđanja izazivajući paniku i rasprodaju. Sad kad si se nahranio govoriš kako sve cvijeta, indeksi u dva dana porastu 9 % i sve se zeleni, kao na proplanku. Jedino si ti bogatiji za nekoliko milijardi. I to je naravno u redu jer tko je tjerao plašljivce da prodaju. Neće više govoriti kako sve propada, odnosno neće obmanjivati, jer to su radili do nedavno.

Biseri:

Image and video hosting by TinyPic

Samo najveći financijski biser može uplatiti preko 300 milijuna eura banci koja je dva sata nakon uplate proglasila bankrot. Taj nadasve inteligentan potez, izvela je Njemačka državna banka koja u istoj ima samo 80 % udjela. Događaj nije uspio ublažiti propast Lehman Brothersa već povećati gubitak uplatitelja za dodatnih stotina milijuna eura. Ili je pak potez bio "slučajan" ? :)


- 12:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 05.09.2008.

Ljubavne Hoax porukice

Image and video hosting by TinyPic

Mislim ok, ajd ako je to neka zabava za ljude koji nemaju što pametnije raditi. Jer majmun radi što majmun vidi - stara je priča. No ako je to nešto u što se povjeruje, onda je to već za promatranje i posjetu jednoj od edukacijskih ustanova, bilo u Vrapču ili pod palmama Ugljana. Nemam ništa protiv toga, osim što bespotrebno troši resurse, no zaista ne vidim smisla, čemu nekome slati nešto poput:

Danas je divan dan i desti će se čudo, ako budeš uvjeren u lijepe riječi. Još k tomu, ako pritisneš F12, dobit ćeš na ekranu kurac. S time da za HELP klikneš F1, ako ne znaš kako kurac izgleda. Pošalji ovo na 777 adresa, ako želiš saznati što te očekuje. A u protivnom će te naganjati 105 bantu-crnaca s kurčinama od 45 cm koje im se, ko slonovske kite u vrijeme parenja, vuku po podu, spremne da te nabodu.

Hoax je divna stvar i ima svoj smisao, ako veći boj ljudi popuši foru i prihvati glupost kao nešto sasvim dobro...


- 23:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.09.2008.

Financijsko-analitičarska naklapanja

Image and video hosting by TinyPic

Ajd sad ti budi "pametan" pa vjeruj. Gledam ovu našu jadnu burzicu, bijeda ju svu proždra. Nekada se se o niskoj likvidnosti govorilo, da je niska likvidnost s cca 40 miliona kuna. Danas jedva jedvice se sakupi., dvadesetak ukupno. Brokeri besposličare, prijeti im izumiranje. Rade se razne analize, zaključuju neka sasvim nelogična stanja. Jesu li doista dionice u nas precijenjene ili se sve srušilo pod pritiskom razno raznih kriza i inflacija. Nema logike da kad tvrtka dobije siguran posao i to objavi dionica pada. Ako netko poveća dobit za 40 % to ne bi smijelo biti razlo da pada. moguće je da su ljudi sa ovim piramidama, pogubili živce i odlučili zbilja sve rasprodat. Jednostavno staviti, po staro dobrom običaju, pare u čarape, gdje su najsigurnije, no nema niti kamata. Mogu naši dragi financijski analitičari buljiti u ekran i excell tablice koliko žele, jer danas zbilja iz ovih Bid-ova i Ask-ova samo dragi bog zna što će rasti, a što padati. U jednom danu pojedina dionica od super plusa dođe u teško crveno, pa opet u mali plus i završi u malom crvenom. I onda vidim naslove: "Obrana Crobex-a", "Psihološka granica". Ma mislim da se investitorima jebe za granice, jednostavno neki više ne žele gubiti i odoše. Čekaju se izvješća, uragani i ostala sranja, ne bi li se slučajno pogodilo hoće li dionice rasti ili padati. Samo neznam kakve veze ima Gustav sa ZSE i koliko on doista utječe na cijenu nafte, u polu-mafijaškom mediteranskom tržištu. Osim toga taj Gustav je kita za našu Buru. Stavit amera na Velebit, pa neka vidi što je vjetar.

Valjda će doći i do malo optimizma u ovom sivilu, te će stvari krenuti na bolje. Ljudima malo treba da bi bili sretni, no razumljivo je da žele neku sigurnost. Ovi valovi nikome ne pašu.

S druge strane razumljiv mi je i razlog i posljedica Američke financijske krize, jer zanemariti prognoze Upravitelja rizika, zbog gladi za profitom, nije nimalo pametan potez. Davati kredite, kreditno nesposobnima je drugi apsurdan potez, koji je doveo da se danas kućice prodaju za 1 $. Ali zašto ? Pa analize su bile dobre. Osim toga ugledne financijsko-analitičke ustanove su savjetovale, primjerice UBS, da uloži u američko tržište drugorazrednih hipotekarskih kredita. Sva sreća, da im je Porezni kredit sačuvao manje gubitke.

Sad se može reći da su si sami krivi, jer se doma, USB ponaša tako da možeš dobiti samo 1 (slovima: jednu) kreditnu karticu, a dozvoljeno prekoračenje ti je isključivo 1/3 plaće maksimalno.

E sad povucimo paralelu s nama. Tko danas nema dvije ili više kartica. Charge, Revolving, ovu ili onu. A prekoračenje? Ma 2 do 3 puta plaća, nije u pitanju bitno je da kamata ide. Nije li to apsurd ? Dati nekome više nego zarađuje je "vrlo pametno", kada ima stalna primanja, što je i uvijet.

No što kada novaca više nema ? Što će ti zaplijeniti kada ništa nemaš. Što će prodati, kada ti nemaju što uzeti. Ili će naježiti osiguranja ili će banke otići u propast...



Image and video hosting by TinyPic

- 16:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 03.09.2008.

Pas prasnuo tigricu

Powered by:
Image and video hosting by TinyPic

Aj sad, kad već bljuckam, nek bude u istom revijalnom tonu.

E pa on, recimo smetlar, dobio neki regres - bonus ili koj već vrag, pa kako je bio šaljivđija po nacionalnosti, reko - Ako može mali Marić op.a. mogu i ja. I tako malo replika Omege, Zippo upaljača, pozlačenog mesinga i naravno jedna kutija skupog omota cigara s nešto nekvalitetnijim sadržajem unutra. Nešto fali ? Da, e pa neka bude fake lacoste šulja, skaj - samsonite novčarka i dakako neke hlače, onak, da zgledaju brandovski dobro - neki poznati designer shema. Nadalje, Rent - a - car BMW 530 E 39 primjerice, na dva - tri dana. Pa što je cca 500 kun, dnevno, za takav niki stroj i uput na destinaciju. Ali prije toga, u Parfumeriju, po tester recimo: "Le male" od JPG-a, tek onako reda radi, malo zapešća, vrat itd... I sad destinacija, ne možeš fulat gdje najseksipilniji komadi izlaze, baš tamo gjde trešte razno razni Tešnjevi, Glavobolje od vina i slične jeftinotekstovse nekvalitetne "stvari". Parkiraš poprećen pogledima prvog reda uz ogradu gdje se, u dopičnjacima, ispija neka Fanta na slamku, jeben vakum, dok zavodnički sisa i promatra tvoje vještine ulaska između crta. Lagan hod trpanje 100 kunića redaru u džep + smajl. I jedan onako osmijeh ala Boss sam. Pozdrav, klimanjem i tapšanje neizbježno. Ulazak lagani hod i zasjedanje na prazno mjesto. Ruka u zrak i narudžba Đekija, te lagani scan okoline. Ona ljepuškasta, vrije i sisa još erotičnije. Al naravno ne primjećuješ ju, doći će ionako sama, upoznati se. Kao slučajno slikaš svoju repliku, da vidiš koliko će joj još sekundi trebati da se uklopi u tvoj štićeni prostor. Nekoliko trenutaka kasnije gledaš u njezine porculan-bijele zube i pudrastu glavicu, lijepa do bola, zabacila ti grudi, skoro u čašu. Ohh, neće više Fantu, već ti s Đekom pravi društvo, d ne piješ sam, nije u redu. Lagan ples s uvijanjem, pa zatim, prebučno mjesto, zmijeniti nekom vožnjom s razgledavanjem šumaraka i brežuljaka i neizbježno kemijsko čištećnje auta od razno raznih čuperaka. A zatim, ko u pepeljugi - drugo jutro čarolija nesta, zaboravljenog broja, vraća se na svoj zelenkasti kamion i zajedno s kolegama, prazni kontejnere op.a. itd...

Bez uvrede, svaki pošten posao je vrijedan - Tako da je Pas pošteno prasnuo Tigricu...

- 10:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 02.09.2008.

Reanimacija - Pac is Alive.

Što drugo reć nego li svrbe me prsti. Neki znaju s njima, primjerice pišu, kopaju nos, stavljaju ga u pak, dok cure, recimo, vrlo vješto svoje prstiće stavljaju u....

naravno novo prstenje, koje im je kupila još ona preostala mala grupica macho muškaraca. Ista ona koja ih na dnevnoj bazi zavodi svojim trokrakim prijateljima, ulaštujući im kromirane naplatke barem pola dana, ne bi li zasjele u njihove kožne siceve sa spuštajućim naslonom. Obično vrlo primitivnog shvaćanja vrijednosti, tipa svaka pada na moj CAR-oslav. Ma kitu, viš tak predvečerje, muzikica, sokić, trava pokošena pred kućom, ugodno društvo i ona sama na prozoru. Macho del Pierro - ulaštne kabrice, više podsjećaju na neke vrtić- cvečka - lakirke, nego li na cipele. Dakle lagano uklizavanje u bež pantalonama na cre crte i svjetlo plava hawai košuljica leprša ko čmarnim vjetrom ponesen, guzni ubruščić te dolazi do nje, vrteć oko prsta ključ sa vidljivim statusim simbolom propelera, što nekad izrađivahu motore za avione. Baš me zanimalo onak iz fotelje jel u pitanju 1300 na plin ili možda ajkula, no s druge stane mi je pucao kurac jer uživah u prizoru budućeg odjeba, dok sam ispijao čaj i mlijeko na slamku, da fermentacija što prije uzme svoj danak u prostornom lebdenju. I sad, pomaknuvši zazvjesu sa svojom ringišpil igračkom tako da je curičak skoro dobila vrtoglavicu. I... popravlja hlače te mirnim pokretima ramena ju lagano lupka dok ona čist nevino viri kroz prozor. Pa se okrenula da vidi ko je to budi iz misli, kad li ima što vidjeti -->smajl koji nije skrivao ostatke hrane i skorena lak frizura s vidljivim slavonskim oranicama načinjenih poprilično gustim češljom. Vrti i miga svojim kestenjastim očim te zabacuje glavu prema van ko da ima epliepsiju, očekujuči njezinu reakciju. Nekoliko trenutaka ga je fiksirala i zatim dobacila pogled prema jednom prosječnom dječačiću, zabacujuči zanosno svoju smeđe-plavu kosu, uz kurvinski smajl plavih očiju. Popih već poprilično pa mi se činilo pomalo smiješnim, taj primitivno-paunski pokušaj zavođenja. Lagano dječačić došeta do prozora i prozbori:

- E stari viš onaj tam Tomos automatik, ee to ti je moje.
- A znaš kaj ja imam za razliku od tvog BMW-a ?
- Kaj - pljucne on umišljeno.
------> NJU, odgovori s podsmijehom....


Ma da, klasičan primjer Bond djevojke - čista preslika.

Image and video hosting by TinyPic

- 08:41 - Komentari (5) - Isprintaj - #