Komentari

berinidnevnici.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • djevabajna

    joj kag ne kužiš, pa na ekranu su asistenti sa korektorom u zadnji čas brisali imena..al sjebali njih droti..aha..

    :)

    avatar

    25.09.2008. (00:11)    -   -   -   -  

  • Euro

    hehe nista bez monitora..

    avatar

    25.09.2008. (08:29)    -   -   -   -  

  • tyche

    S uzitkom sam citala ovaj post, dobro se nasmijala - godinama sam radila s IT polupismenim i nepismenim ljudima - ALI- sto ti ocekujes od uvjetno receno - jadne - murije kad cvijet nasih intelektualaca ISTO pojma nema o pojmu?

    Ja sam u sest godina imala osam pripravnica, sve odreda VSS Ekonomski faks - to u razdoblju od 2000.-2006. godine - dakle ne u pretpotopno doba informatizacije.
    To je bilo u svim dijelovima spektra neznanja, nisam vjerovala svojim ocima! Neke su znale pronaci gdje je Word, ali raditi u njemu - nista, neke su znale cak i solitaire otvoriti, neke su cule da postoji MS Office, ali cemu sluzi ne, a neke su znale gdje pritisnuti puce da ukljuce racunalo, nakon toga - NISTA! Onda, buduci da su intelektualke su se dosjetile - citale po zaslonu i kljucale okolo misem, pa kako pogode.

    Strahota!!!

    Neke su se onda ozbiljno latile posla i naucile, a neke od njih bas i nije pretjerano zanimalo ista vise od zbilja neophodnih radnji - buduci su dosle s fakultetskom DIPLOMOM , nisu bas pikirale rintati, prije su cekale da postanu odmah nakon pripravnickog neki sefici i sefovi odjela, pa da im drugi odraduju sljakerski dio posla.

    I da, na moj upit KAKO su za ime svijeta opstale na faksu bez poznavanja rada na racunalu - odgovor je bio : ispit su nekako progurale, a sve ostalo su im odradivali decki/muzevi/braca ...

    Deset godina sam radila iskljucivo s ekonomistima i pravnicima, i oni imaju stvarni problem informaticke nepismenosti. Nerijetko takoder i stvarno polupismeni, takoder nisu u stanju sastaviti cestit poslovni dopis, ne znas je li gora sintaksa recenice ili gramaticke greske.

    I opet - netko ce reci - ma bitno je da je sama strucna materija u redu. Hmmm...

    Opet, kad sam radila s jednom IT tvrtkom u timu za razvoj i implementaciju softwarea, ti informaticari-developeri su bili fluentni u svemu sto cini danas uspjeh, njihova opca kultura je bila na zavidnom nivou - a isto tako mladi ljudi! Gdje je kvaka?

    Ovo drustvo postaje lagano drustvo polupismenih, a kriv je obrazovni sustav koji nije znao i JOS UVIJEK NE ZNA prepoznati prioritete - vise informatike i sto ranije u skolama !

    Osobno, nisam niti ja netko tko je prohodao s misem u ruci - sto moji necaci i moje dijete vec jesu - oni se sluze racunalom kao ja slavinom!

    Ali to je zato sto su imali odgovarajuce poticaje doma, u skoli ama bas nista! Neki njihovi vrsnjaci su i dalje informaticki polupismeni/nepismeni.

    Moj prvi kontakt s racunalima je bio 1983. godine i imala sam srece da mi se svidjelo pa sam se odmah "nalijepila" - kroz sve te godine intenzivnog koristenja tako je i do danas, premda mi to uopce nije struka. Racunalo se ne gasi, koristi ga se u punom kapacitetu, od citanja knjiga, gledanja filmova, slusanja glazbe, informiranja do placanja racuna netbankingom i kupovine.

    Ja IT pismenost podrazumijevam NEOPHODNOM - bez obzira na struku i dob- medutim u tu svrhu se mora provesti opsezan nacionalni program OPISMENJAVANJA - ako ne onih matorih tvrdoglavaca koji se tome otimaju, a ono bar djece od samih pocetka i kontinuirano tijekom obrazovanja.

    Stoga-kad sam skuzila da ovi iznose periferije, suze su mi udrile na oci, sto od smijeha, sto od jeze ...

    avatar

    25.09.2008. (09:37)    -   -   -   -  

  • Reggie

    nisu samo monitore uzeli vidi i ovog murjaka: http://img252.imageshack.us/img252/292/racija12wi1.jpg hehe... see last number dialed :-DDDD

    avatar

    25.09.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    @Djeva: Buah, ali su im najveći ulovi monitora Post-it keljila s passwordima :)))
    @ES: Tako je, nemojmo omalovažavati Monitore.
    @tyce: Ah, da koliko samo nepoznanica ima oko tih čudesa.
    @Reggie: To mu je kao za doma, vidiš da sreća iz njega sjaji hi hi

    avatar

    26.09.2008. (06:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...