nedjelja, 22.02.2009.

I feel like a tree

This tree:

- 19:07 -

ajde de (1) - ne printaj! čuvaj šume. - \u0x23

nedjelja, 08.02.2009.

Photo Story

Troglavi kikiriki
Ne znam više jesam li to sanjala ili sam zaista prisustvovala sličnom razgovoru - no čini mi se da se jednom, u sjećanju mi je da je to bila Morana, zapitala da li postoji kikiriki na ljuštenje s tri kikirikića unutra. I da tko prvi otkrije odgovor to ovjekovječi nekim dokaznim materijalom. Pa, bilo da sam to samo sanjala ili ta dilema zaista mori nekog od mojih prijatelja, ja sam nabasala na odgovor i dokazno ga ovjekovječila. Kikiriki na ljuštenje s tri kikirikića unutra postoji, i to postoji kolko hoćeš.



Kaktus
Prije nekih 7 godina valjda Zoran mi je poklonio kaktus. Kako je općepoznato (well, meni barem) da meni biljke umiru, čak i kaktusi koji zahtjevaju minimalnu brigu, nisam tom kaktusu predviđala dug i topli život. No koliko god da sam ja zaboravljala na njega, toliko je on i dalje bio zelen i bodljikav. Navodno kaktusima treba jako malo vode, ali ja bi se eventualno tek jednom godišnje sjetila pustiti par kapi na ovaj kaktus.


Nakon godinu, dvije zapitala sam se da li je to uopće pravi kaktus. Znam da prodaju umjetne ukrasne tako da sam s godinama nekako već počela vjerovati da ustvari nije pravi. Nekoliko puta sam ga čak i htjela baciti jer mi je bilo glupo da držim umjetni katus koji samo skuplja prašinu, ali svaki puta kada bi ga uzela u ruke s tom namjerom, nešto bi me zaustavilo i predomislila bi se. Počela sam ga doživljavati kao simbol moje veze (s obzirom da je to bio jedan od prvih poklona koje sam dobila od Zorana) i imala sam osjećaj da bi s bacanjem tog kaktusa bacila tu svoju vezu u smeće. A ustvari sam ga se baš htjela riješiti.


I onda me danas dočeka prizor sa slike. I tako sam napokon saznala istinu o mom kaktusu i to da je on cijelo ovo vrijeme znači bio pravi kaktus i meni uopće nije jasno od čega je on živio? Stalno sam ga seljakala (u jednom romanu sam pročitala da je to jako loše za katuse), skoro nikada nije imao nikakav izvor sunca, a vode je dobivao stvarno zanemarivo. Ustvari mi je njegova priča sada baš kul iako moram priznati da sam bila sretna što ga sada napokon mogu baciti mirne savijesti jer je umro prirodnom smrću.. a baš sam ga neki dan ugledala i rekla - a idem mu dat par kapi vode, nikad ne znaš, možda i je pravi :)))

Mica Maca Šapica

- 00:31 -

ajde de (4) - ne printaj! čuvaj šume. - \u0x23

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>