Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

četvrtak, 31.12.2015.

Dubrovačka zračna luka nudi unosne poslove, vrijedne više od milijardu kuna

Za većinu projekata glavni kriterij neće biti cijena, ona nosi 30 posto bodova, jednako koliko i upravljanje rizicima i gradnjom.
Dubrovačka zračna luka intenzivno traži izvođače radova na obnovi i dogradnji tog aerodroma,
u koju planira uložiti ukupno 1,84 milijarde kuna nekretnine

Oznake: nekretnine

31.12.2015. u 16:17 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 28.12.2015.

Prosječni kvadrat stana u užem centru Zagreba ispod 2.000 eura

ZAGREB - Hrvatska polako izlazi iz krize, a kupovna moć građana, polako, ali sigurno, raste. Provjerili smo je li sada pravo vrijeme za postati vlasnikom nekretnine, gdje se nalazi najjeftiniji, a gdje najskuplji kvadrat prostora u Hrvatskoj, te isplati li se više kupiti stan ili pak kuću. - Cijene nekretnina stagniraju posljednjih šest godina, a 2015. je godina sa najmanjim stagnacijom cijena, ali i najmanjom prodajom. Ono sto se najviše prodaje su zemljišta uz more i stanovi u većim gradovima, rekli su iz agencije za nekretnine GoHome.
Prema trenutnoj ponudi nekretnina za 20.000 eura možete kupiti nekoliko garsonijera od otprilike 15 do 25 kvadratnih metara u središtu Zagreba (Trešnjevka, Maksimir), ali i jednosobne stanove do 40 kvadrata u okolnim mjestima, kao i u ostalim gradovima poput 50-ak kilometara udaljenom Sisku i Petrinji. Jeftiniji kvadrat stana naći ćete i u Osijeku, Vinkovcima, Karlovcu i Samoboru.
Prosječna cijena kvadrata nekretnine u užem centru Zagreba je oko 1.936 eura po kvadratu. Ukoliko vam blizina centra nije od presudne važnosti za stanovanje, kvadratni metar će vam biti i do 50% jeftiniji. Samo par kilometara od užeg centra glavnog grada Hrvatske, primjerice u Novom Zagrebu, cijena kvadrata kreće se oko 1.000 eura po kvadratnom metru.
Prosječna cijena kvadrata nekretnina u glavnom gradu Hrvatske iznosi oko 1.420 eura. Kvadrat stana u Zagrebu u ovom trenutku ćete platiti 1.650 eura, a ukoliko se odlučite na kupnju kuće, kvadrat će vas koštati 1.340 eura. Želite li graditi kuću po mjeri, zemljište u Zagrebu platit ćete oko 175 eura po kvadratnom metru.
Za svega 30.000 eura u ponudi možete naći stanove od 20 do 50 kvadratnih metara u samom središtu Zagreba, no za njih ćete trebati odvojiti još ponešto novaca za preuređenje. Uglavnom se radi o stanovima smještenima u suterenu ili prizemlju, a što su vam džepovi dublji, ponuda je veća.
Za 100.000 eura u užem centru Zagreba možete kupiti stan do 50-ak kvadrata, a svakim dodatnim kilometrom od samog centra, kvadratura stana za iste novce značajno raste.
U okolici Zagreba može se kupiti stan od oko 100 metara kvadratnih za iznos od oko 100 000 eura, no za istu cijenu možete kupiti i kuću s okućnicom i vrtom u Sesvetama, Gornjem Stupniku, Leskovcu i Lučkom. U tim okolnim mjestima cijena kvadrata kuća kreće se oko 850 eura.
Za 60.000 eura u zagrebačkom naseljima Malešnica, Srednjaci, Trešnjevka, Črnomerec, Savski Gaj i Prečko naći ćete stanove i
do 70 metara kvadratnih, a u centru Zagreba, za istu cijenu možete kupiti stan do 40 kvadratnih metara.
U gradu Zagrebu iz dana u dan ponuda nekretnina raste. Rastom ponude padaju i cijene. U ovim trenucima u Zagrebu ima oko 1.370 nekretnina kojima je pala cijena od 5 posto do 30% posto. Njihova prosječna cijena kvadrata je 1.340 eura, a u posljednja dva tjedna tržište nekretnina bogatije je za 7.400 novih nekretnina.
Ukoliko imate veliku obitelj ili planirate širiti obitelj u ponudi je i velik broj kuća. U samom središtu Zagreba ponuda kuća je nešto manja, no u naseljima poput Markuševca naći ćete kuću od 125 kvadratna metra za svega 60.000 eura. U naseljima Dubravi i Trešnjevci za 60.000 eura nude će kuće od 100 do 200 kvadratnih metara. Cijene kvadrata u prigradskom naseljima variraju od 300 do 900 eura po kvadratu.
Najjeftiniji kvadrat stana ili kuće naći ćete u mjestima u Lici i Slavoniji. Najskuplji kvadrati stanova pak su u Istri i na otocima, a cjenovni rekorder i dalje Dubrovnik. Prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovniku iznosi 3.700 eura, dok se cijene stanova kreću oko 2.800 eura po kvadratnom metru.
Između Drave i Save nalazi se jedna od najljepših ravnica europskog kontinenta – Slavonija, gdje kuće površine 50 kvadratnih metara možete kupiti već od 15.000 eura. Oni koji imaju malo više novaca za izdvojiti, za 60.000 eura mogu naći kuće i do 170 metara kvadratnih, a za istu cijenu uz nekoliko kvadrata manje kuće, dobit ćete okućnicu i veliki vrt.
Jadranska obala i hrvatski otoci pravi su dragulji zbog čega i cijene nekih nekretnina na tim područjima više nalikuju cijenama dragog kamenja. Najskuplji kvadrati prostora nalaze se u Dalmaciji. Kuću odnosno apartman od 60-ak kvadrata u toj ćete regiji morati platiti oko 115.000 eura. Za taj novac možete kupiti kuću u Zadru, Šibeniku i Vodicama, a što idete južnije, džep vam mora biti sve dublji.
Cijene nekretnina u Dubrovniku dosežu i do 500.000 kuna, koliko ćete morati izdvojiti za stan od 100 metara kvadratnih. Cijene nešto manjih stanova kreću se od 88.000 do 450.000 eura.
Ovisno o željama i potrebama, na tržištu nekretnina u Hrvatskoj možete naći sve, od najmanjih stanova od svega 15-ak kvadratnih metara čija je cijena u užem dijelu Zagreba 20.000 eura do većih, obiteljskih stanova, koje za istu cijenu možete naći u predgrađu grada Zagreba. Ukoliko želite okućnicu ili vrt, morat ćete otići malo dalje od većih gradova. U manjim mjestima svoj životni prostor, koji će zadovoljiti sve vaše potrebe,
možete kupiti za cijenu od 15.000 do 60.000 eura stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

28.12.2015. u 13:31 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 22.12.2015.

DI Čazma otvorila showroom hotelskih soba u Zagrebu

Otvaranjem showrooma realiziran je prvi dio planiranih aktivnosti vezan za etabliranje njihova branda Flo contract. Ideja je pokazati što sve tvrtka može izraditi kako bi pridobili i najzahtjevnije investitore i arhitekte. Među dizajnerima s kojima surađuju su Vedrana Škalić i Ivica Mamić, a "kućna" dizajnerica u DI Čazma je Pavica Horvat Vujčić.
Di Čazma je članica talijanske Florian grupe. Njihovim namještajem već je opremljen niz hotela na jadranskoj obali među kojima su Argosy u Dubrovniku, hoteli Kristal, Rubin, Tamaris,
Iris i Solaris u Poreču i mnogi drugi nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

22.12.2015. u 19:13 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 18.12.2015.

Od sada Zagrebačka banka koristi samo zelenu energiju

Novac kojim se plaća kupnja zelene energije odlazi u fond iz kojeg se ulaže u projekte iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe škola, domova, vrtića i sl.
Zagrebačka banka odnedavno kupuje električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Tvrtka je potpisala ugovor koji predviđa kupnju HEP-ovog proizvoda ZelEn namijenjenog velikim kupcima kojima je godišnja potrošnja električne energije veća od 1 gigavat. Naziv ZelEn kombinacija je koja dolazi od riječi Zelena energija, što je ujedno i osnovna sastavnica proizvoda - električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, a to su HEP-ove hidroelektrane.
Sve elektrane imaju certifikat renomirane njemačke certifikacijske kuće TŰV SŰD Industrie Service, koja kontinuirano prati HEP-ovu proizvodnju i evidentira ukupnu
električnu energiju dobivenu iz obnovljivih izvora nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

18.12.2015. u 08:21 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.12.2015.

Počelo useljavanje u POS stanove u Klari

Predviđa se da će do 22. prosinca svih 200 najmoprimaca biti useljeno u stanove
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i tvrtka Zagorje Tehnobeton, koja je izvodila radove na POS zgradama u zagrebačkom naselju Klara
potpisali ovih dana Zapisnik o primopredaji građevina, čime su se stekli uvjeti za useljenje kupaca i najmoprimaca u stanove.
Useljavanje najmoprimaca započelo je u utorak i predviđa se da će do 22. prosinca svih 200 najmoprimaca biti useljeno u stanove.
Predviđeno je useljavanje do 30 obitelji dnevno nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

16.12.2015. u 08:01 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 14.12.2015.

Rusi na Jahorini žele graditi hotelski kompleks vrijedan 50 miliona KM

Ovaj projekat predstavlja najveću potencijalnu investiciju na ovom području od kraja rata do danas. Samo od prodaje zemljišta u općinski budžet ući će 3,5 miliona KM, a u gradnji če biti angažovane domaće građevinske firme dok će u budućem hotelskom kompleksu biti uposleno oko 150 radnika.
Ukoliko se projekt realizira, biti će veliki potisak i za turističku ponudu s obzirom na to da se gradnjom komleksa otvaraju mogućnosti
izgradnje novih hotela i drugih sadržaja koji će upotpuniti ponudu olimpijske planine novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

14.12.2015. u 18:21 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.12.2015.

Mijenja se zakon o "Beogradu na vodi

U skupštinu Srbije u petak je pristigao prijedlog izmjena zakona o realizaciji projekta "Beograd na vodi" kojima se investitoru omogućava izdavanje posebne građevinske dozvole stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

09.12.2015. u 08:58 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 07.12.2015.

Božićni vlak koji ne kasni

"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže Antun Urbić, strastveni maketar, autor i vlasnik najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi
Zagrebačku adventsku ponudu ove godine obogatila je i izložba najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi u Gundulićevoj 4. Za vrijeme Adventa radno vrijeme je "pojačano" pa Backo Mini Express od 1. prosinca 2015. do 10. siječnja 2016. "prometuje" svaki dan - od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom od 10 do 15.
Cijena ulaznice za odrasle je 15 kuna, za djecu 10 kuna, a obitelj (2+2) plaća 40 kuna. Nedjeljom je ulaz slobodan.
Maketa predstavlja mjesta iz mašte, no glavni kolodvor izgleda vrlo prepoznatljivo. "To je kolodvor iz doba Austro-Ugarske, zato je vrlo sličan zagrebačkom", ističe autor i vlasnik makete Antun Urbić. Dodaje kako će u budućnosti raditi na izradi zagrebačkih znamenitosti poput Umjetničkog paviljona, a maketa će se nadopunjavati ljudima, automobilima...
"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže ovaj 62-godišnji strastveni maketar koji je vlakiće zavolio još kao dječak, nakon što mu je otac donio
jednog iz Švicarske. Kasnije je na tavanu svoje kuće izgradio, za naše prilike, veliku maketu. "No, na tavanu to nitko nije mogao vidjeti i
želio sam napraviti nešto dostupno", objasnio je razloge zbog kojih je triput veću maketu smjestio u vlastiti prostor u Gundulićevoj ulici.
U izradu makete bio je uključen cijeli tim njegovih prijatelja. "Efektivno smo trojica prijatelja i ja radili četiri godine i dva mjeseca po osam sati dnevno, a još jedan je slagao elektroniku", prisjetio se Urbić. Dodao je kako je za izradu nacrta, pruge i prilagodbu prostora bila potrebna jedna cijela godina.
Maketa je prvi put izložena 2013., ali je cjelokupna izrada trajala do travnja 2014. "Zbog dimenzija, najteže je bilo napraviti ranžirni kolodvor, ali i elektronika je bila zahtjevna", pojašnjava.
Turistička zajednica Grada Zagreba ove je godine pomogla svojom donacijom da se maketa obogati blagdanskim ugođajem i efektima, a na tračnicama dugim 1015 metara odnedavno prometuje i Božićni vlak.
Kakav je doživljaj kad se pokrenu vlakovi - morat ćete doznati sami. No, svakako ne propustite vrijeme kad se spusti noć, božićne jelke svijetle, a vani se čuje grmljavina.
A ako vas nakon razgledavanja ponese strast za maketama, tu je i trgovina s maketama. Neki su već izgleda duboko "zaglibili", jer smo na izlazu sreli trogodišnjeg dječaka
čija je majka rekla da dolazi barem jednom dnevno cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

07.12.2015. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.12.2015.

U unutrašnjosti rijetki gradovi s cijenama "kvadrata" iznad 1000 eura

Najniže cijene stanova zabilježene su u kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje su tek rijetki gradovi poput Zagreba i Varaždina imali prosječne oglašavane cijene više od 1000 eura po metru kvadratnom. Prema podacima portala za nekretnine Crozilla.com u Bjelovaru se za "kvadrat" stana u prosjeku tražilo 816 eura, u Sisku 778 eura, a u Osijeku 975 eura.
Varaždin na mjesečnoj razini bilježi porast cijena od 1,5 posto, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1099 eura. Zagreb, kao i Osijek, tijekom studenog bilježi 0,2 posto više cijene no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena stanova oglašavanih na portalu Crozilla.com
u glavnom je gradu iznosila 1604 eura po metru kvadratnom novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

02.12.2015. u 10:09 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre