Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

četvrtak, 28.01.2016.

U NP Mljet izgrađen kameni most koji spaja dvije obale Velikog jezera

Britanski Telegraph ovih je dana svrstao Mljet i Palagružu među deset najljepših skrivenih lokacija za ljeto 2016.
U Nacionalnom parku Mljet pri kraju je izgradnja kamenog mosta vrijednog 2,2 milijuna kuna koji će povezati dvije obale Velikog jezera, izvijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje s Fondom za zašitu okoliša i energetsku učinkovitost financira gradnju kroz Projekt integracije u EU Natura 2000.
Most će spojiti šetnicu oko Velikog jezera, čime će posjetiteljska infrastruktura postati zaokružena cjelina, vlasnici zemljišta s obje strane jezera imat će brži pristup svojim parcelama, a u slučaju potrebe vatrogasci će moći brže stići na mjesto požara.
Dosad su u sklopu ovog projekta oko šetnice duge 11 kilometara postavljene klupe za odmor posjetitelja, koševi za razvrstavanje otpada, nova pješačka signalizacija i
interpretacijske table immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

28.01.2016. u 09:45 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 25.01.2016.

MUO dostupan diljem svijeta s Google Cultural Institutom

Zahvaljujući usluzi Street View moguće je virtualno razgledati Muzej te odabirom predmeta dobiti dodatne informacije ili se zadubiti u slike visoke rezolucije
Ljubitelji umjetnosti diljem svijeta od prošloga tjedna, zahvaljujući projektu Google Cultural Institutea, mogu putem interneta uživati u više od 290 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), te 154 djela Galerije naivne umjetnosti Hlebine.
Na stranicama google.com/culturalinstitute mogu se razgledati virtualne izložbe, vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz stalnog postava i kolekcija ručnih satova.
Dostupni su i virtualna tura Street View, dvije digitalne izložbe kao i druga kulturna blaga koja čuva MUO.
Uvrštenjem Muzeja za umjetnost i obrt u projekt Google Cultural zainteresiranima diljem svijeta postale su dostupne informacije o izlošcima i zbirkama jednog od vodećih hrvatskih muzeja otvorenog prije 136 godina. Stalni postav muzeja svjedoči o umjetnosti i obrtu u Hrvatskoj od gotike do suvremenosti, te prikazuje više od 3.000 predmeta - od remek djela do javnosti manje poznatih izložaka, poručuju iz MUO.
Google Cultural Institute i partneri spremaju svjetska kulturna blaga na dohvat ruke korisnicima interneta, te izrađuju alate koji omogućavaju kulturnom sektoru dijeljenje različitog naslijeđa na internetu. Google Cultural Institute u partnerstvu je s više od 1000 institucija pružajući platformu za više od 200.000 umjetničkih radova te ukupno šest milijuna fotografija,
videa, rukopisa i drugih dokumenata s područja umjetnosti, kulture i povijesti cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

25.01.2016. u 18:02 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 21.01.2016.

Obnavlja se Velika Onofrijeva fontana u Dubrovniku

Fontana je zidana korčulanskim kamenom s fino klesanim tijelom, polustupovljem i točcima s ukrašenim maskeronima i pipama
U Dubrovniku je počela obnova Velike Onofrijeve fontane vrijedna oko milijun i pol kuna koja bi trebala biti dovršena do početka turističke sezone. Izvodi ih dubrovačka tvrtka Građevinar Quélin, u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom iz Splita.
Fontana je što zbog starosti, što zbog nesavjesnog ljudskog djelovanja bila u izrazito lošem stanju, a radovi bi joj trebali vratiti stari sjaj,
najavili su iz Društva prijatelja dubrovačke starine koje je nositelj projekta obnove. Radovi na obnovi su vrlo zahtjevni,
osobito kod rekonstrukcije maskerona koji krase jedan od najpoznatijih dubrovačkih spomenika novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

21.01.2016. u 14:30 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 19.01.2016.

Ulaganja u nekretnine CEE regije porasla 13 posto

U Hrvatskoj je volumen ulaganja pao 32 posto na 98 milijuna eura
Ulaganje u nekretnine u zemljama srednje i istočne Europe (osim Rusije) u 2015. dosegnulo je povijesnu razinu od preko 9 milijardi eura što je 13 posto više nego godinu ranije. Posebno su snažne rezultate ostvarile Češka i Poljska - ulaganja su dosegla 2,18 odnosno 4 milijarde eura, prenosi portal portfolio.hu, a piše Banka.hr.
Većina je zemalja regije u prošloj godini zabilježila rast, a posebno su uspješne bile Češka, Mađarska i Poljska.
U Hrvatskoj je volumen ulaganja pao 32 posto na 98 milijuna eura, a osim Hrvatske, pad ulaganja zabilježen je u Bugarskoj (-85 posto), Rumunjskoj (-45 posto)
i Slovačkoj (-46 posto).
Velika potražnja za dobrim stambenim nekretninama, prisutna već 2013. i 2014. prenijela se i u prošlu godinu. Po prvi puta, u stambene je nekretnine uloženo ukupno 43 posto ukupnog volumena.
Ulaganja u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj dosegla su 8,4 milijarde eura u 2015., što je porast od 14 posto u odnosu na 2014. godinu i znatno iznad prognoziranoga. Odlični podaci za Poljsku poklapaju se sa snažnim makroekonomskim rastom i stabilnošću. U Češkoj se rast može zahvaliti dvjema velikim investicijama dogovorenima u 2015.
"Snažna potražnja inozemnih, uglavnom američkih institucionalnih ulagača i domaćih investicijskih fondova, rezultirala je pojačanom aktivnošću u Mađarskoj. Volumen velikih transakcija porastao je 61 posto na godišnjoj razini, a i u ovoj se godini očekuje nastavak. Ulagači će se vjerojatno usredotočiti na dominantni sektor stambenih nekretnina u kojem je povrat u nekim regijama porastao po dvoznamenkastim stopama“, istaknuo je Gábor Borbély, istraživač CBRE-a Mađarska.
Pad investicijskog ulaganja u Rumunjskoj treba gledati u kontekstu neobično jake 2014., što je uglavnom bio rezultat jednog velikog posla. Isključi li se ovaj utjecaj, rezultati Rumunjske bili su snažni i u skladu s očekivanjima.
U budućnosti, predviđaju u CBRE-u, Rumunjska i Slovačka i dalje će bilježiti uspjehe.
Veći poslovi očekuju se u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji u kojima ulagači traže svoje mjesto nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

19.01.2016. u 12:44 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 14.01.2016.

Rusija želi potpuno prodati Sberbank

Središnja banka mogla bi nastaviti držati 25 posto u tranzicijskom razdoblju.
Ruska vlada trebala bi razmisliti o daljnjem smanjenju udjela u dvije najveće banke, Sberbank i VTB, izjavio je ministar gospodarstva Aleksej Uljukajev.
"Pedeset posto udjela minus jedna dionica izlistano je na burzi. Ostalih 25 posto moglo bi se odmah uvrstiti na tržište stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

14.01.2016. u 09:47 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 12.01.2016.

Grijanjem na biomasu do ušteda

Kesić Šapić ističe kako je tržište drvnom biomasom sve dinamičnije, pelet postaje sve važniji energent na bazi drva, ali se većina proizvodnje izvozi.
Troškovi grijanja u zimskim mjesecima spadaju među najveće troškove za građane i poduzetnike. Uz to što je ekološki prihvatljivije, grijanje na drvna goriva je i
jeftinije u odnosu na grijanje fosilnim gorivima, najvećim dijelom kao alternativa loživom ulju, napominju iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

12.01.2016. u 20:41 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 08.01.2016.

Matijević želi hotel u Zagrebu

NOVI SAD - Vlasniku Industrije mesa „Matijević" Petru Matijeviću najveći uspeh prošle godine predstavlja to što je kompanija, kao i u prethodne 22 godine osvarila dobit. U 2015. poslovni rezultat bolji je oko 30 odsto u odnosu na 2014, uprkos tome što je, kako primećuje Matijević, platežna moć sve slabija. Dobit je, veli, lane bila oko 30 miliona evra.
"Ne smatram uspehom što će u Fabrici autobusa „Neobus" poslovati multinacionalna komapnija „Delfi", o čemu je potpisan ugovor o zakupu na deset godina s Industirijom mesa kao vlasnikom „Neobusa"", kaže Matijević.
„Matijević" neće biti pogođon uredbom Vlade Srbije o zabrani uvoza najlošije kategorije mehanički otkoštenog mesa, koji su mesni prerađivači koristili u proizvodnji viršli, kobasica, parizera...Petar Matijević kaže da u preradi mesa za suhomesnate proizvode kompanija „Matijević" koristi isključivo svoje meso. "U preradi koristimo sopstvene sirovine, nismo uvoznici nikavog mesa", kaže on, i dodaje da je mera Vlade Srbije dobra, ali da će Uredba neminovno dovesti do poskupljenja mesnih prerađevina.
"Za mene nije uspeh ni to što sam prvi srpski biznismen koji je kupio dva poljoprivredna dobra u Hrvatskoj, u Negoslavcima i Starim Jankovcima, koja imaju ukupno 1.500 hektara oranica. Osećam lično zadovljstvo što sam se bar tako vratio u zavičaj jer sam odrastao u blizini, u Sremskim Lazama, srpskom selu sa 600 žitelja u Vukovarsko-sremskoj županiji", navodi.
O tome da li će i dalje ulagati u Hrvatskoj Matijević kaže da za sada nema planove, dok se ne pojave, mada razmišlja o tome da ulaže u hotelijerstvo.
"'Matijević' ima četiri hotela, u Novom Sadu hotele „Centar", „Aleksandar" i na Ribarskom ostrvu i hotel „Vojvodina" u Zrenjaninu. Ne planiramo da kupujemo hotele na Primorju jer su oni više za domaću radinost nego za kompaniju poput naše, ali u gradskim sredinama, na prvom mestu u hrvatskoj prestionici Zagrebu imamo ambicije", kaže Matijević.
"U ugostiteljstvu smo se ostvarili. Nedavno smo kupili i restoran od porodice novosadskog ugostitelja poznatog po nadimku Bata Pežo i za mesec dana, posle renovinaranja, Novi Sad će dobiti pravu vojvođansku čardu", veli sagovornik.
Kada je reč o osnovnoj delatnosti, proizvodnji i preradi mesa, Petar Matijević kaže da u 2016. planira da i dalje bude apsolutni lider, pošto je pretekao „Karneks" iz Vrbasa i novosadsku „Neoplantu".
"'Matijević' proizvede više od „Juhora" iz Jagodine i pomenuta dva prerađivača. Svakodnevno iz Industrije mesa „Matijević" izađe 150 tona svežeg mesa i mesnih prerađevina",
navodi on.
"Planiramo da kupimo još tri farme pilića i da klanica, koja sada uredi 4.000 komada na sat, očisti 6.000 pilića. Sada se u jednom turnusu othrani 200.000 pilića. Na našim farmama sada se utovi 100.000 svinja godišnje, trenutno gradimo farmu za još toliko, a tokom 2016. krećemo u istu investiciju, pa bismo imali farme na kojima se othrani 300.000 svinja godišnje, a imamo i 4.500 bikova u tovu", priča Matijević.
Po rečima Petra Matijevića, najava dolaska mesne industrije „Tenis" neće ugroziti komapniju jer to je nemački lokalni prerađivač mesa, a nije multinacionalna kompanija. "Industrija mesa „Matijević" ima svoje diskonte, fabrike stočne hrane i farme. Lanac je zatvoren i slogan „od njive do trpeze" to potvrđuje. Izgradili smo letos najveću i najmoredniju klanicu s „Bansovom" linijom po standardima EU, premda ta obaveza klaničarima stiže 2019. godine. U odvojenim linijama, za svinje i junad, za sat se uredi 300 svinja, odnosno 30 junadi", kaže Matijević, i dodaje da uvek idu ispred, svesni da se novim tenhologijama može stvoriti poslovni ambijent za dalje.
Dodaje da su ta ulaganja neophodni da se ne bi pravili gubici. Sada, kaže, rade na ivici rentabilnosti jer umesto da cena žive vage svinja (132 dinara) tokom zime ide naviše, cena svinjetine se spušta, pa će 9.000 komada tovljenika biti poklano. Matijević ističe da po živom piletu gube 20 dinara, da je junad pet do deset odsto jeftinija nego lane, a razlog je velika ponuda stoke.
"Da možemo, odmah bismo piliće, kojih godišnje imamo četiri miliona komada, izvezli u Hrvatsku jer je tamo pileće meso skuplje. Industiraja mesa „Matijević" je dobila dozvolu za izvoz svinjetine u Rusiju, ali od toga, čini se, neće biti ništa. Rusima naša cena od 130 dinara po kilogramu ne odgovara jer je svinjetina jeftinija u Kini i kod Poljaka, koji su nas pretekli u svinjogojstvu po ceni i mesnatosti", kaže on.
Matijević naglašava da moramo imati cenu koja ne prelazi evro za kilogram žive vage, da imamo hranu dobre kalorijske vrednosti, da radimo na povećanju mesnatosti i imamo genetske istraživačke centre jer tako možemo stići najveće. Premda, naglašava, ima i kod nas farmera koji ozbiljno rade na povećanju mesnatosti.
Industirija mesa „Matijević" je u potpunosti srpska kompanija. U Agenciji za privredne registre vidi se da su osnivači Petar i Zora Matijević. Ispred nas, skreće pažnju Matijević, nema nijedne domaće kompanije – NIS, „Filip Moris", „Sunako", „Tarket", „Hemofarm" nisu srpske jer posluju s učešćem stranog kapitala.
Industrija mesa „Matijević" je centralna kompanija, a čine je „MPZ–agrar" (farme i ratarstvo), „MAT–agro" (veleprodaja žitarica) i „MAR real Estate" (promet nekretnina) i ugostiteljstvo.
Kompanija poseduje 23.500 hektara zemlje, a obrađuje ukupno 33.000 hektara oranica stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

08.01.2016. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 05.01.2016.

Cijene nekretnina u prosincu pale za dodatnih 1 posto

Sve je veći broj županija u kojima se cijene kuća spustila ispod 500 eura po četvornom metru.
Cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavljaju padati, a u prosincu su bile za jedan posto manje u odnosu na isti mjesec 2014.,
pokazuje analiza internetskog oglasnika Njuškalo na temelju 154.000 oglašenih nekretnina.
U odnosu na prosinac 2011. godine, sadašnje tražene cijene su četiri posto niže iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

05.01.2016. u 09:31 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre