Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

petak, 28.03.2014.

Država daje 40 posto novca za energetski učinkovitu obnovu zgrada

Dvoje ministara očekuje da će energetska obnova kuća u ovoj godini značiti i investicije od ukupno 207 milijuna kuna, od čega će 50 milijuna kuna dati država, što je dobra prilika za domaće obrtnike iz građevinskog sektora. Takve brojke očekuju se i za razdoblje do 2020. godine, što bi trebalo osigurati posao za 700 ljudi godišnje te povećanje tržišne vrijednosti nekretnina. Uz to se očekuje i pozitivan utjecaj na razvoj proizvodne industrije, primjerice industrije toplinskih izolacijskih materijala i drvne industrije. Građani bi izdatke za energiju trebali smanjiti za 24 milijuna kuna godišnje, a emisija ugljikova dioksida bila bi manja za 14.500 tona godišnje.
Građani će svoje zahtjeve moći predati već u travnju, ministri očekuju da će se u priču uključiti i lokalne vlasti gdje bi, pogotovo u područjima od posebne državne skrbi te onim najnerazvijenijima, ovisno o lokalnoj administraciji, građani na kraju mogli dobiti i veće subvencije čak do 80 posto nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

28.03.2014. u 15:44 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 21.03.2014.

Banke željele da država kupi njihove stanove

– Nama je cilj bio staviti te stanove u funkciju. Mislili smo da i banke oko toga žele pregovarati, no na kraju do pregovora oko uvjeta leasinga zapravo nismo ni došli jer je ponuda banaka bila kupnja stanova, što nije dolazilo u obzir, kaže naš izvor. Država se, objašnjava, angažirala kako bi i graditeljskoj industriji i bankama, ali i tržištu nekretnina pomogla na način da se za početak dvije tisuće stanova, o čemu se pregovaralo s Erste i Hypo bankom, stavi u funkciju, ali kupnja, makar su banke navodno nudile prihvatljivu cijenu nije dolazila u obzir.
– Ako misle da su te cijene koje nude povoljne neka onda građanima ponude stanove i gotovo. No, njihova je logika jasna: država je sigurniji kupac, nego građani koji bi stanove kupovali na kredit. Stvarno nam nije bilo jasno kako su oni mislili da razgovori o leasingu mogu završiti tako da država kupi dvije tisuće ili nekoliko stotina stanova. Mi ćemo se okrenuti projektima kroz POS i na taj način osigurat ćemo određeni broj stanova za najam, dodaje naš sugovornik.
Ipak, za nastavka razgovora oko leasinga i najma stanova, država je uvijek spremna, a oni će se dogoditi samo ako banke procjene da na taj način žele aktivirati svoj kapital kojeg zasad imaju u neprodanim nekretninama.
Plan je bio da stanove na leasing uzme Agencija za promet nekretnina (APN), koja bi onda stanove iznajmljivala građanima, po cijeni koja bi AZTN-u jamčila da posluje na pozitivnoj nuli, dakle da ne bude na gubitku, ali i da ne zarađuje na građanima. Ciljana cijena najma bila je od 20 do 30 kuna po četvornom metru, s time da bi građani u određenom trenutku mogli otkupiti stan koji su unajmili, a cijena otkupa bila bi umanjena za iznos koji je netko godinama uplaćivao za najam prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

21.03.2014. u 15:22 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.03.2014.

Erste u pet godina prodao 2.000 stanova svojih građevinskih klijenata

U Erste banci su rekli kako su u dosadašnjim razgovorima bili stava da se model treba bazirati na tržišnim parametrima i ekonomskim izračunima koji obuhvaćaju sve relevantne aspekte koji definiraju cijenu nekretnina na tržištu.
Podsjetimo, ideja iz ministarstava je bila da država od banaka stanove uzme u leasing kako bi ih iznajmila, a potom prodala po povoljnim cijenama nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

20.03.2014. u 15:28 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 17.03.2014.

Je li moguće da su potrošačke cijene u Hrvatskoj konačno počele padati?

Hrvatska je u veljači zabilježila pad potrošačkih cijena na mjesečnoj i godišnjoj razini, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog ureda za statistiku Eurostata, koji svjedoče o daljnjem usporavanju godišnje inflacije u Europskoj uniji u cjelini.
U Hrvatskoj su tako potrošačke cijene u usporedbi s istim mjesecom prošle godine smanjene za 0,2 posto, a u istom su postotku pale i na mjesečnoj razini. Godišnja stopa inflacije u prvom je ovogodišnjem mjesecu iznosila 0,4 posto, objavio je Eurostat u najnovijem izvješću.
U 28-članom EU godišnja stopa inflacije u veljači je smanjena na 0,8 posto, nasuprot 0,9 posto u siječnju. Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene porasle pak za 0,3 posto.
U skupini zemalja s negativnim godišnjim stopama inflacije nalaze se još Bugarska, s padom cijena od 2,1 posto, a slijede Cipar i Grčka, gdje su potrošačke cijene u usporedbi s istim mjesecom godine ranije smanjene za 1,3 odnosno 0,9 posto. Na godišnjoj su razini blago pale cijene i u Portugalu i Slovačkoj, za 0,1 posto.
U 18-članoj eurozoni godišnja inflacija u veljači je skliznula na 0,7 posto, s 0,8 posto u prethodnom mjesecu. Time je statistički ured blago snizio preliminarni podatak prema kojem je godišnja stopa inflacije za veljaču bila procijenjena u visini 0,8 posto.
Rast potrošačkih cijena u eurozoni na godišnjoj razini proizlazi poglavito iz rasta cijena duhanskih proizvoda, viših cijena usluga restorana i kafića, kao i poskupljenja električne energije. Izrazitiji utjecaj na smanjenje stope inflacije imalo je pak pojeftinjenje goriva, telekomunikacija i lož ulja.
Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene u eurozoni porasle kao i na razini EU u cjelini, za 0,3 posto, objavio je Eurostat nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

17.03.2014. u 15:33 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.03.2014.

Pad prometa industrije na mjesečnoj razini, rast na godišnjoj

Na mjesečnoj razini, u siječnju u odnosu na prosinac, na domaćem tržištu zabilježen je pad prometa industrije za 3 posto i na stranom tržištu za 10,2 posto.
Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u siječnju ove godine pao je u odnosu na promet iz prethodnog mjeseca za 5,4 posto, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju 2013. godine, promet povećan za 3,7 posto, pokazuju prvi podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS) cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

13.03.2014. u 15:03 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 12.03.2014.

Blagi godišnji realan rast trgovine na malo u siječnju

Prema prvim rezultatima DZS-a promet u trgovini na malo u siječnju je zabilježio blagu pozitivnu godišnju stopu rasta. Nakon pada u prosincu (-1,2% na godišnjoj razini) trgovina na malo je u siječnju (prema kalendarski prilagođenim indeksima) bila realno viša za 0,1% godišnje dok je nominalno viša za 0,9%. Na mjesečnoj razini (prema desezoniranim podacima) trgovina na malo također bilježi i realan i nominalan rast od 0,6%. Pozitivna godišnja stopa rasta u siječnju vjerojatno je posljedica niske prošlogodišnje baze (u siječnju 2013. trgovina na malo realno je pala 6,7% na godišnjoj razini) te redovitih sezonskih sniženja.
Konačno priopćenje trgovine na malo za siječanj bit će objavljeno 19. ožujka. Produženje negativnih kretanja na tržištu rada kao i povećana neizvjesnost oko budućih primanja i u ovoj će godini poticati građane na sustezanje od potrošnje (pogotovo od kupnje elastičnijih kategorija roba i usluga). Značajnije promjene u kretanju domaće potražnje ne očekujemo s obzirom na usporavanje, ali ipak nastavak negativnih kretanja na tržištu rada, na daljnji pad raspoloživog dohotka te daljnje razduživanje privatnog sektora. Ozbiljnije pozitivne pomake u maloprodaji ne možemo ni očekivati dok ne nastupe pozitivni trendovi na tržištu rada stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

12.03.2014. u 15:34 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 11.03.2014.

Vrijednost projektnog rješenja zagrebačkog rotora oko 150 mil. kuna

Novim prometnim rješenjem broj vozila koji ulaze u rotor smanjit će se sa 100 na 60 tisuća dnevno.
Tuneli ispod rotora pokraj naselja Remetinec, osam semafora u samom kružnom toku, produžavanje tramvajske pruge do Blata... denivelacija rotora, jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba, sve je izglednija.
Dodatna traka
Mehanički radovi ugovoreni su nedavno pa bi se tako trebalo početi, kako je najavio zamjenik pročelnika za prostorno uređenje Alan Ordulj, ispitivati samu podlogu da bi se pristupilo tuneliranju kao prvoj fazi sanacije rotora. Teško je očekivati da će rekonstrukcija biti gotova do same Univerzijade 2016. godine, kako se svojedobno najavljivalo stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

11.03.2014. u 15:46 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.03.2014.

Ikea Zagreb dobila krov, pogledajte kako napreduju radovi

Robna kuća IKEA Zagreb otvorit će se u ljeto 2014. u poslovnoj zoni Zagreb Istok, koja se nalazi na istočnom ulazu u Zagreb kod Ivanje Reke, priopćeno je iz IKEA-e.
Tvrtka IKEA Hrvatska danas je sa zaposlenicima, partnerima i novinarima obilježila završetak jednog od najvećih završnih građevinskih radova – postavljanje krova na buduću robnu kuću IKEA Zagreb nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik

07.03.2014. u 15:38 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 05.03.2014.

Grujić: Dubrovnik je primjer kako će se i drugdje uništavati ljetnikovci i palače

Novim brojem zbornika Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu obilježavaju i njezin 75. rođendan. Obuhvaćeno je 25 tekstova tridesetak autora, koji obrađuju sve tipove stambene arhitekture u različitim razdobljima, od Srednjeg vijeka do početka 20. stoljeća. Prostorno je obuhvaćen velik dio Hrvatske, no težište je dubrovačka regija, s obzirom na to da se Grujić time najviše bavila.
Rijetki su istraživači u našoj znanstvenoj javnosti koji su tako poistovjećeni u znanstvenoj javnosti s predmetom svoga istraživanja kao što je Nada Grujić vezana uz graditeljsku baštinu dubrovačkog područja, od ladanja do gradskih palača i kuća, rekla je Dubravka Botica s Odsjeka za povijest umjetnosti, koja je uz Irenu Kraševac uredila 56. svezak časopisa "Peristil".
Zbornik predstavlja sumu istraživanja profane arhitekture u Hrvatskoj s različitim metodama, rezultatima i interpretacijama rada, pa se nadam da će čitatelji otkriti neke nove spoznaje i uvidjeti važnost očuvanja i zaštite te arhitekture jer je ona sada najugroženija, dodala je Botica.
Prisjetivši se šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su zajedno počinjali kao mladi znanstvenici, o Nadi Grujić govorili su njezini dugogodišnji kolege akademik Igor Fisković i akademik Tonko Maroević. Fisković je napomenuo da je tada bilo samo desetak onih koji bi mogli biti spisatelji o povijesti umjetnosti, a sada ih je i stotinu, dok je Maroević podsjetio da je Grujić jedna od rijetkih koja je uspjela u Italiji i Francuskoj govoriti o domaćim temama te da je puno objavljivala u inozemstvu i zapažen trag ostavila u prevoditeljskom radu.
Nada Grujić (1938., Zagreb) ostvarila je najvažnije znanstvene rezultate u spoznavanju kulture povijesnih ambijenata u kojima je ta arhitektura nastajala, interpretirajući povijesni identitet stambene arhitekture Dalmacije i dubrovačkog područja u kontekstu srodne mediteranske, ali i europske arhitekture. Svoj znanstveni i istraživački rad počela je na Institutu za povijest umjetnosti, a nastavila na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem je generacije studenata upoznavala s problematikom povijesti arhitekture, teškoćama i zamkama njena istraživanja, spajajući preciznu znanstvenu metodologiju sa strašću istraživanja i podučavanja. Upravo je u "Peristilu", zborniku radova s područja povijesti umjetnosti, Grujić 1969. objavila svoj prvi znanstveni tekst prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

05.03.2014. u 15:35 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 03.03.2014.

Bratušek: Nećemo odustati od poreza na nekretnine

Zbog teškoća u provedbi lani prihvaćenog zakona o oporezivanju nekretnina vlada je prošlog tjedna izjednačila poreznu stopu koja će se plaćati na stanove i kuće u kojima se živi i one koji su prazni pa će jedinstvena stopa iznositi 0,15 posto od vrijednosti stambenog prostora te je uvela neke olakšice za oporezivanje zemljišta. No, nije izmijenila poreznu stopu od 0,75 posto na poslovne objekte, na koju je također bilo mnogo primjedbi u gospodarstvu.
Zakon o porezu na nekretnine u međuvremenu razmatra i slovenski ustavni sud jer je više općina, političkih stranaka, te pojedinaca i grupa zahtijevalo da se on proglasi neustavnim stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

03.03.2014. u 15:34 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre