neka pobjedi najbolji haiku

29.10.2015.

nadam se da će ovaj puta odnijeti pobjedu bolger koji nije svojeglav, bahat ni sebičan a ako pobjedi i suprotan od navedenog jer svi tekstovi napisani u haiku formi su odlični izuzev mojega jer ja nisam majstor za poeziju niti za haiku ali ipak sam pokušala nešto našvrljati zato što se volim družiti i zabavljati,
a urednika bih zamolila da slijedeći zadatak bude napišite pismo jer u današnje vrijeme malo se pisama piše.
unaprijed čestitam pobjedniku haiku poezije.

glazba za dušu

28.10.2015.

upit

27.10.2015.

Možda netko od vas ima formulu kako da osoba koja je na burzu rada prijavljena kao nezaposlena osoba i nema ni jedne kune od Države ni nikakvu naknada plača dopunsko zdrastveno osiguranje sedamdeset kuna kako bi u apoteci podigao lijekove koji su mu potrebni i kako da plati pedeset kuna u apoteci kod preuzimanja lijekova na recept a ponavljam nema primanja ni nikakve naknade jer nema prava na naknade bilo koje vrste.

netko će razumjeti - četvrti dio

26.10.2015.

Kada je Sofija ušla u stan da uzme tacne i zdjelu za salatu odlučila se otuširati i presvući u trenirku jer se tako osjećala komotnije s obzirom da će morati trčkarati po terasi i posluživati veselu ekipu a treba izdržati od četiri sata pa do ponoći, pa i dulje jer će gazda htjeti napravljen obračun. Raspustila je kosu i samo je lagano obuhvatila svjetloplavom trakom jer joj je kosa bila gusta i svaka dlaka vodila je svoju politiku. Odlučila je podići kosu tek kada uđe u kafić ako bude potrebno.Pogledala je na zidni sat i primijetila da izostaje s posla dvadeset minuta ali trebala je sa autom preći iz jednog naselja u drugo i to joj uzima još pet minuta, sretna je što je Majin Jakov ostao raditi tako da njoj Mate neće prigovarati što je na radnom mjestu nije bilo pola sata. Dečki su bili zauzeti čišćenjem luka i rezanjem paprike, paradajza i krastavaca tako da je Sofija neprimjetno slagala narezano meso na donesene pladnjeve. Sve je na terasi bilo pripremljeno kao u restoranu, a gosti samo što nisu stigli i trebalo je pripremiti aperativ i dočekati veselo društvo za proslavu.
- Jakove molim te dodaj mi čaše za aperativ tamo su u skladištu u kartonskoj kutiji na prvoj polici gledajući odozdo i nadam se da ti neće smetati što sam ja na terasi a ti za šankom.
- Ni malo ovdje imam dobar pogled, ali sada se pitam gdje je Sofija od prije sat vremena - rekao je uz smiješak koji je njoj izgledao poseban ali to nije smjela pokazati jer ipak je on bio Majin a ne njen.


kraj četvrtog djela

netko će razumjeti - četvrti dio

25.10.2015.

Maja je ostala iznenađena Matinim ponašanjem htjela mu je odgovoriti ali otišao je za šank poslužiti goste, tako da Maji ništa drugo nije preostalo nego da šuti, Nakon Matinih riječi zaboravila je da pored nje sjedi Jakov.
- Ej, kuda si odlutala sa mislima gospođice, ako si me zaboravila idem ja sam pitati vlasnika dali mogu pomoći tvojoj prijateljici a ti odi doma pa ja dođem k tebi kada završim.
- Radi što hoćeš i onako sam umorna, čujemo se. - ovlaš ga je poljubila u obraz i izašla iz kafića bez da je ikoga pozdravila.
Sofija od posla na maloj terasi nije ni vidjela Majin odlazak, ali kada je ušla u kafić po piće koje je trebalo postaviti po stolovima vani čula je razgovor između šefa i Jakova.
- Slobodan sam dva dana i imam konobarsku struku pa vam mogu pomoći ako se Sofija slaže s tim i ako vama odgovara.
- Odgovara li tebi da ti platim 50 dinara plus tringlt za ispomoć jer sada za sat vremena će trebati netko biti na šanku.
- Mate molim te samo sekund, moram skočiti doma po tacne jer treba složiti meso na stol, a nema ni zdjela za salatu koju treba napraviti jer je slavljenik rekao da ima par osoba koje ne jedu luk. Vidim da si zaposlio Majinu pratnju pa vam neće biti problem ako me nema desetak minuta.
- Uzmi ključeve od auta iz moje jakne pa će ti biti dosta i pet minuta da se vratiš nazad, tebe ti radnici obožavaju, nadam se da ću te vidjeti s onim malim Ivanom uskoro kako se zabavljate.
- Gazda dosta je zadirkivanja, nemam vremena za sebe a za dečka još manje. Odo ja brzo ću nazad

netko će razumjeti - četvrti dio

22.10.2015.

- Molim te Majo objasni mi zašto tvojoj prijateljici moram kriti da sam Jakov, pa vidim da nije glupa siguran sam da zna tko sam.
- Ako želiš s njom razgovarati da bi si skratio vrijeme dok radi na porti, bolje reći zuriš u prazno nekoliko sati ništa ne radeći onda izmisli neko ime dok si tu u kafiću meni za ljubav- zagrlila ga je kao malo dijete i ovlaš poljubila obraz.
- Ok, evo je dolazi pa ti izmisli moje drugo ime.
- Izvolite vaš mlaki kakao sa šlagom gospodine Jakove a evo i tebi tvoja jutarnja kava Majo sada da imam vremena rekla bih ti nešto ali uskoro počinje slavlje pa nemam vremena osim da ti naplatim naručeno jer inače neću stići kasnije s obzirom da ću biti zauzeta sa svojim gostima. Uživajte jedno pored drugog jer imate vremena kojeg ja neću imati zadugo jer radim dvije smjene.
- Oprosti mi molim te ali ako želiš i ako gazda dopusti rado ću ti ja uskočiti pomoći inače sam konobar po struci samo to ne radim jer je naporan posao.
- Ne, samo vas dvoje u miru uživajte, posluživanje gostiju je moj posao a vi ste gosti koliko znam. Sada stvarno moram ići jer stiglo je meso koje moram rasporediti po stolovima na terasi.- spretno se okrenula na vrhovima prstiju i izašla van dočekati dostavljača.
- Što si šutila Majo zar je maca popapala jezik? Rekao sam ti da zna tko sam i da ju neću moći prevariti.
- Evo Jakove dolazi gazda pa ga pitaj možeš li pomoći Sofiji da se jadnica ne umori od posla. Dobar dan gazda. Kako si?
- Mogla bi ti pomoći Sofiji posluživati goste na šanku i onako ti stalno plača pića koja popiješ ovdje ili negdje drugdje i da molim te Majo prestani me zadirkivati nemam ja za tvoje gluposti vremena.

posuđeni haiku


Latice mrtve
Vjetar odnosi ljeto
Šipak i crn trn

Oznake: igra, Haiku

Haiku

21.10.2015.

Kiša rominja,
ptice žalosne sjede
na mokroj grani.

Navrh stabala
šušti šum vjetrom nošen -
tamo daleko.

Oznake: igra, Haiku

netko će razumjeti - četvrti dio

19.10.2015.

Nakon sat vremena Jakov je parkirao auto na parkiralištu nasuprot kafića i ostao nepomično sjediti držeći volan, ugledao je na maloj terasi djevojku kako spretno postavlja čaše na uredno složenim stolovima. Na tren je zaboravio da pored njega na suvozačkom mjestu sjedi osoba s kojom je proveo burnu noć na svom radnom mjestu. Maja je primijetila njegov pogled ali nije osjetila ništa iako je znala koliko ju Jakov privlači.
-Ajde izađimo već jednom pije mi se kava pa je u kafiću gledaj koliko ti drago samo joj molim te nemoj reći da si Jakov jer će poludjeti što sam te dovela tu a da nju prije nisam pitala.
- Aha, može - promrmljao je i izašao da Maji otvori vrata kako bi izašla iz automobila.
Sofija je bila zauzeta pripremama terase za popodnevno slavlje i sa nekoliko stalnih gostiju tako da nije ni primijetila prijateljicu ni pratnju nego ih je uljudno pitala i prije no što je ušla u šank što žele naručiti.
- Pogledaj koga pitaš i dobro jutro.
- Ah, oprosti nisam te vidjela imam dosta posla oko priprema slavlja tako da ni ne stignem vidjeti dobro poznato mi lice koje je dovelo i pratnju. Dobar dan gospodine. Što vi želite popiti?
- Kakao sa šlagom molim i pokušajte napraviti mlaki kakao ako je moguće.
-Sjednite za ovaj mali stol u ćošku sada ću ja samo da poslužim ovu gospodu na šanku jer ne podnosim da gosti dugo čekaju.
Sofija je ispod oka promatrala Majinu pratnju i spretno točila piće gostima na šanku, tek kada se približila caffe aparatu primijetila je da joj ruke drhte, te se nasmijala sama sebi.

Blogotest

18.10.2015.

Odgovorila sam jučer na svom blogu na test blogerice Kojotice, a taj test nalazi se na ovom linku http://kojotica.blog.hr/2015/10/1631976986/prilozi-za-upis-u-prirucnicu-o-blogojavljanju-vol5-blogotest.html pa pitajte Kojoticu što joj taj test uistinu znači jer taj odgovor ona zna

Odgovori na pitanja blogotesta blogerice kojotice

17.10.2015.

Pitanje broj 1
Mona Lisa sjedi i u nas gledi, ne poznavajući padeže:
a) u Parizu
b) Parizu
c) Pariz.

Pitanje broj 2
Pridružite nam se i možda naučite nešto o gramatici i pravopisu! - izjavio je:
a) Paolo Coelho
b) Bloghaer
c) Meša Selimović

Pitanje broj 3
Dan poslije srijede je:
a) day after tomorow
b) day before yesterday
c) mali petak

Pitanje broj 4
Komentirati se smije samo:
a) skladno s direktivom ZGBLOGBGodjeb@net
b) bezobrazno i nepristojno
c) na vlastitom blogu

Pitanje broj 5
Bećarac na bloghaeru piše se (izbaci uljeza):
a) obilato koristeći riječi koje se rimuju sa gnjurac, jarac i palac
b) bez upotrebe prostih riječi
c) bez uvreda


Kako su Bosanci za sve vijeke vjekova promijenili slovenski jezik (Je bella cesta - Kletvice)


Pitanje broj 6
Biti top bloger znači:
a) biti gluh kao top
b) iz samo njemu poznatog razloga biti mio adminu
c) raditi na Griču

Pitanje broj 7
Kada nije Kojotica onda je (izbaci uljeza):
a) nadrkana domaćica
b) fina gospodja u srednjim godinama
c) pantaganamrcinazajebana

Pitanje broj 8
Pridjev koji najbolje opisuje najčešće stanje blogerske duše u trenucima kada pročitaju/dožive nešto što im nije po volji:
a) zgrožen
b) šokiran
c) neopterećen

Pitanje broj 9
Stalno prijeti odlaskom sa bloga i uvijek se vraća. Ona je:
a) bumerang
b) lesi
c) annabony

Pitanje broj 10
Ribafish ima (izbaci uljeza):
a) krnju jetru
b) spojene obrve
c) kosu

Pitanje broj 11
Durica vozi:
a) kolica
b) nove papuče sa zlatnim dodatkom
c) koturaljke

Pitanje broj 12
Mela traži:
a) tetu Luciju
b) Franju
c) torbicu

Pitanje broj 13
Ona je:
a) na blogu
b) blentava
c) Irena

Pitanje broj 14
Alexxl-u su Večernji i Berislav ukrali:
a) sarmu
b) sarmof
c) ideju

Pitanje broj 15
Natječaji na bloghaeru su igrice u kojima sudjeluje dvadesetak blogera a uvijek u pravilu pobijedi:
a) Dalmatinac
b) kućni ljubimac
c) Janko.

Odgovori su označeni žutom bojom

pitanja se nalaze na ovom linku

http://kojotica.blog.hr/2015/10/1631976986/prilozi-za-upis-u-prirucnicu-o-blogojavljanju-vol5-blogotest.html

Oznake: pitanja i odgovori (igra)

Sava danas

16.10.2015.

izgleda kao neslana šala

15.10.2015.

Poruka koja kruži facebookom

E šalji to da ti ne obrišu face zato sto je pun evo da te ne bi izbrisali Poštovani Članovi Facebook-a! Zbog prenatrpanosti članova primijetili ste da je Facebook veoma spor. Ova poruka će kružiti svuda da se vidi da li je neki član aktivan ili ne. Ako ste aktivni, morate poslati najmanje 15 poruka drugim korisnicima (Copy + Paste), da pokažete da ste aktivni. Oni koji ne pošalju ovu poruku u roku od 2 nedjelje, bit će obrisani bez oklijevanja kako bi se oslobodio prostor za nove članove.* Pošalji ovu poruku svim svojim prijateljima da dokažeš da je tvoj nalog još uvijek aktivan i tako nećeš biti izbrisan.Osnivač Facebook-a @Mark Zuckerberg

za lijepe snove

13.10.2015.

Nadam se da će netko reći istinu

12.10.2015.

Sada ćemo slušati obećanja jedne, druge, treće i tko zna koje stranke i moramo za nekoga glasati po svojoj savjesti od nekoliko zla izabrati manje zlo sa lažnim obećanjima. Svi oni pričaju da treba poboljšati gospodarstvo a nitko od njih nema strategiju poboljšanja, jer kod nas više se ništa ne proizvodi niti se izvozi, kod nas se samo uvozi i širi uslužna djelatnost, a u toj djelatnosti nemamo dovoljno resursa za ponuditi.
Ubiti imamo divan turizam morski i seoski ali ta djelatnost je mala a skupa s obzirom da oko nas postoje jeftinije destinacije koje turistu nude kvalitetne sadržaje jeftinije no mi.
Mladi i kvalitetni odlaze izvan naših granica raditi jer im se za njihovo znanje i rad nudi tri puta veća zarada.

I jedni i drugi i treći pričaju da treba povećati potrošnju a što da trošimo kada nemamo ni za osnovne stvari koje su nam svima potrebne. Proizvodnju ne možemo povećati kada ništa ne proizvodimo za izvoz, pa uvozimo i brašno za proizvodnju kruha koji kupujemo svi jer je kruh osnovna namjernica u prehrani svakog domaćinstva.

Grozna su ta obećanja ali ipak za nekoga moramo glasati bili oni prvi, drugi, treći ili netko novi nepoznat nam svima, i sve ih molim prestanite obećavati nešto što ste svjesni da se ostvariti ne može i neće ma koliko god tko od vas bio na vlasti, jer laži je stvarno dosta svima.

ne znam pisati bećarac


jer nisam stihoklepac, nisam ni pisac koji zna dobro pisati ali sam osoba koja volim pročitati dobro napisani tekst a ovdje na blogu takvih tekstova ima mnogo.
Svima koji su se javili na natječaj za dobar bećarac želim sreću jer svi smo mi bećari u duši, nadam se da će glavnu nagradu osvojiti dalmatinski bećar jer oni su pravi bećari iako nisu SLAVONCI skoni kulenu i kulenovoj seki oni su pjesnici puni bećaraca u svojoj duši.

netko će razumjeti - treći dio

11.10.2015.

Jakov je iskoristio priliku i proveo s Majom noć onako kako je planirao samo zato da je pridobije za upoznavanje Sofije jer uistinu su ga interesirale žene koje su nedostižne na prvi pokušaj.
Maja je bila u oblacima jer postigla je svoj davno planirani cilj, uspjela je Jakova navesti na noć punu strasti, sve što je zamislila tu noć je napravila i shvatila je da je on "igračka" s kojom se vrijedi dulje igrati, Jakov je razmišljao nakon postignutog cilja kako da je nagovori za upoznavanje sa Sofijom.
- Lutkice mogli bi smo zajedno kod tvoje prijateljice Sofije na kavu sada kada mi stigne kolega da preuzme smjenu, evo ti tu križaljka, a ja se idem pod tuš i presvući, a kolega kada stigne ti mu reci da si prije nekoliko minuta stigla po mene- ovlaš ju je poljubio u obraz i otišao u garderobu za zaposlenike. Dok mu je topla voda klizila znojnim tijelom zamišljao je Sofiju pored sebe.


kraj trećeg djela priče

stihovi nepoznatog autora

10.10.2015.



napisala Vesna

Malo glazbe da odmorite od priče

09.10.2015.

netko će razumjeti - treći dio

07.10.2015.

Dok se u kafiću polako pripremalo za slavlje sigurna sam da se pitate što je s Majom i Jakovom.

Maja je isplanirala kako će provesti noć sa Jakovom na njegovom radnom mjestu i nadala se da će uspjeti u svom naumu jer željela ga je već duže vremena a sada joj se ukazala prilika, nije joj ni prošlo kroz glavu da mora doći do cilja korak po korak. Sredila se tako da je odjeća odavala njezinu namjeru prema Jakovu.
- Noćas ću uživati kao nikada do sada jer Jakov je osoba mog života. - izgovorila je riječi na glas dok je ulazila u lift.
Jakov je za to vrijeme zamišljeno gledao u telefon ispred sebe i zamišljao kako Sonja uistinu izgleda i sam je sebe pokušao nagovoriti da je nazove ponovno ali je odustao jer nije htio ispasti nametljiv s obzirom da ni sam nije volio nametljive ljude kao što je bila Maja i njenu nametljivost je vidio mjesecima i popustio je jer mu je trebala "igračka". Nije ni slutio da je on isto tako Majina "igračka". Noćne smjene su mu bile dosadne jer je u firmi bio sam pa mu Majina prisutnost noćas dođe kao dobra razonoda i pokušati će je nagovoriti da ujutro zajedno odu kod njezine prijateljice na kavu jer bio je siguran da će Sofija shvatiti tko želi s njom telefonski razgovarati.

za lady rugalica

06.10.2015.



pošto sam postala zaboravna, danas ti želim sve naj za tvoj skorašnji rođendan i neka ti se ispuni sve što sama želiš

Nemam ni srebra ni zlata da ti dam jer bogata nisam ali ti darujem buket posebnih ruža


SRETAN TI ROĐENDAN

netko će razumjeti - treći dio

04.10.2015.

... - Idem ja kupiti u pekaru kruh, pa onda u dućan po plastične ili papirnate tanjure, i hrpu žlica i vilica, možda kupim i plastične zdjele za salatu pa ako ti nije teško da napraviš i to.
- Bolje bi bilo da kupiš dosta crvenog luka i paradajza jer to bolje paše uz odojak no salate, ali nemoj zaboraviti sol,
.- Ja ću se požuriti jer ti moram pomoću složiti terasu jer dolaze i svirači. Evo ti sada 500 dinara pa naplati jutarnje piće a ostalo zadrži sebi jer si zaslužila s obzirom da ćeš se danas naraditi. Ostalo ću platiti prije no što slavlje počne a ti kada stigneš napravi račun za sve.
- To ćemo zajedno napraviti na kraju jer ni ti ni ja ne znamo koliko će se čega popiti, nemoj žuriti sa plaćanjem ionako si sada dao tri puta više od računa.
Izvolite gospodine vašu kavu sa šlagom i coca-colu - poslužila je sa smiješkom gosta koji je stigao u kafić.
- Lijepo je što pamtite što koji gost pije mlada damo i nadam se da vas ne ometam u pripremama za svadbeni pir jer eno gazde koji iz auta vadi dosta kartonskih kutija, toliko robe treba samo ako imate slavlje,
- Jedan naš stalni gost slavi sa kolegama rođenje kćeri pa je gazda odlučio odobriti uporabu prostora ali i za ovakve goste kao što ste vi imamo mjesta i vremena, uživajte gospodine u piću i evo pročitajte današnje novine da si skratite vrijeme čekanja vaše supruge,

Mate je ušao u kafić sa dvije kartonske kutije u rukama i ostavio ih pored vrata jer u autu je imao još nekoliko kutija, Sofija je otišla po dostavljene kutije jer ih je trebalo složiti u skladište, u pomoć joj je pristigao gost jer nije htio da se ona mući sa težinom kutija.
- Pustite da vam pomognem odnijeti u skladište, a vi meni napravite još jednu kavu jer moja supruga malo kasni a ja kavu volim jako i odnesite ovu šalicu jer ona mi dozvoljava da pijem samo jednu kavu, a ako vidi dvije šalice biti će ljuta kao ris.
- Hvala vam, evo samo da operem ruke kavica stiže. Dobro jutro gospođo - pozdravila je gospođu srednjih godina sa smiješkom pa i njoj napravila čaj od kamilice sa nekoliko kapi limuna bez šećera.
- Evo stigla je moja madam kojoj sam odvojio rubriku kulture iz novina uz osmijeh se obratio supruzi.
- Uživajte u piću, a ja idem pomoći gazdi - otišla je do parkirališta.
- Nadam se da ćeš moči sama raditi danas kada krene slavlje, žao mi je što radiš sama.
- Bez brige slavljenik je dobio slobodan dan pa će mi on uskočiti pomoći, već je otišao u nabavku nekih stvari na meni je samo da pripremim terasu za proslavu jer dolazi i neki bend a to mi je gušt, ako treba zamoliti ću i prijateljicu koja će stići za otprilike dva sata a voli pričati svoje dogodovštine pa neka mi ih priča dok mi pomaže pripremiti kafić. Dajte mi kutiju da unesem jer ušli su gosti pa ne bih voljela da čekaju stojeći pored šanka.
- Evo ti vrećica sa kavom i šećerom a ja ću donijeti ostalo, a stiže i slavljenik koliko vidim...

Grupa

03.10.2015.

Uživam u pisanju bloga, u komuniciranju sa blogerima koje rado pratim, čak i onih kojih ne pratim tako često. Preko bloga sam upoznala divne ljude ali upoznala sam i zlobnike kojih kako pratim postove ima sve više, lista ova ili ona meni ništa ne predstavlja problem jer kada se prebace s jedne liste na drugu ja ih i dalje čitam iako od njih na mom blogu komentara više nema. Divno je znati da te netko čita i prati iako nisi vičan pisanju po ukusu drugih ali zato ne treba biti bahat i napuhan te vrijeđati druge koji su tu da bi se družili i uživali u čitanju divnih tekstova.
Zlobnici postoje svugdje pa moraju biti i na blogu jer svoju zlobu moraju pokazati javno s obzirom da prema sebi zlobni ne mogu biti i ne mogu sami sebe provocirati ali pišući uživaju biti u centru pažnje jer su glavni u svakom pogledu pa i u pisanju teksta koji je pun vrijeđanja osoba kojih uistinu ne poznaju drugačije no samo preko napisanog teksta.

Znam sada će mi većina reći da moram vrijeđanje prihvatiti jer ipak je to javno pisanje ali što je previše previše je i mislim da bi osobe koje vrijeđaju trebale na neki način dobiti opomenu jer vrijeđati nepoznatu osobu nije ni lijepo ni kulturno, a grupa ne bi bila izražena da joj se to ne dopušta.

netko će razumjeti - treći dio

02.10.2015.

Prvih sat i po vremena imala je gužvu u kafiću jer je gradilište bilo blizu pa su kafić ispunili radnici u samo nekoliko minuta jer većina njih je došla da se prvom jutrarnjom kavom i omiljenim pićem razbude i krenu raditi jer rokove su morali poštivati.
- Sve račune zbroji i naplati meni srećo jer slavim danas s obzirom da sam noćas dobio kćer i molim te pitaj gazdu smijem li donijeti odojka kasnije da proslavimo kako spada jer rodila se moja princeza.
- Sada ću ga zvati jer mora mi donijet robu pa ćete se s njim sve dogovoriti, ja se nadam da će dopustiti slavlje samo mi morate reći u koliko sati to slavlje počinje da pripremim kafić jer ovaj prostor treba prilagoditi proslavi. - dok su kolege čestitale Sofija je nazvala Matu - Gazda uzmite danas duplu narudžbu jer ako vi dozvolite imati ćemo u kafiću popodne jedno slavlje, naime jedan radnik sa gradilišta u našoj blizini želi proslaviti rođenje kćeri tu u vašem kafiću. Ako hoćete pozvati ću ga pa neka vam sam kaže i da se sve s njim dogovorite.
-Pitam se samo hoćeš li to sve moći odraditi sama. Ne moraš ga zvati reci mu da sam odobrio, ja i onako dolazim za tridesetak minuta kada obavim nabavu, sada ću krenuti. Ako trebaš čaša još nalaze ti se u skladištu odmah iza vrata, ajde vidimo se brzo ću ja.
- Natoči još jednu rundu pića svima a i sebi pa ću onda sve zajedno platiti.
-Evo stiže piće odmah već sam ga pripremila dok sam sa gazdom ugovarala slavlje, samo vi uživajte. U toj skupini gostiju bio je i šef gradilišta koji je uvijek bio spreman za šalu i nikada nije prigovarao nikome ako nije bio voljan raditi pa je tako slavljeniku dao slobodan dan da sve pripremi za popodnevno slavlje, i svi radnici su ga nagradili pljeskom.
- Sofija evo vidiš dobio sam odobrenje od šefa pa ću ti ja pomoći oko priprema ako nemaš ništa protiv.
-Samo ti sjedi i uživaj stići ću ja sve napraviti. ...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>