Nadam se da će netko reći istinu

12.10.2015.

Sada ćemo slušati obećanja jedne, druge, treće i tko zna koje stranke i moramo za nekoga glasati po svojoj savjesti od nekoliko zla izabrati manje zlo sa lažnim obećanjima. Svi oni pričaju da treba poboljšati gospodarstvo a nitko od njih nema strategiju poboljšanja, jer kod nas više se ništa ne proizvodi niti se izvozi, kod nas se samo uvozi i širi uslužna djelatnost, a u toj djelatnosti nemamo dovoljno resursa za ponuditi.
Ubiti imamo divan turizam morski i seoski ali ta djelatnost je mala a skupa s obzirom da oko nas postoje jeftinije destinacije koje turistu nude kvalitetne sadržaje jeftinije no mi.
Mladi i kvalitetni odlaze izvan naših granica raditi jer im se za njihovo znanje i rad nudi tri puta veća zarada.

I jedni i drugi i treći pričaju da treba povećati potrošnju a što da trošimo kada nemamo ni za osnovne stvari koje su nam svima potrebne. Proizvodnju ne možemo povećati kada ništa ne proizvodimo za izvoz, pa uvozimo i brašno za proizvodnju kruha koji kupujemo svi jer je kruh osnovna namjernica u prehrani svakog domaćinstva.

Grozna su ta obećanja ali ipak za nekoga moramo glasati bili oni prvi, drugi, treći ili netko novi nepoznat nam svima, i sve ih molim prestanite obećavati nešto što ste svjesni da se ostvariti ne može i neće ma koliko god tko od vas bio na vlasti, jer laži je stvarno dosta svima.

<< Arhiva >>