Sve o sportu

četvrtak, 07.05.2015.

Raketa u idealnoj postavi Lige prvaka, Manuel Neuer je 'uljez'

Ivan Rakitić izabran je u idealnu momčad tjedna u Ligi prvaka. Raketa je asistirao Messiju za drugi gol u razbijanju Bayerna. U idealnoj postavi je i Manuel Neuer...



Ivan Rakitić dobio je ovacije po izlasku iz igre u 82. minuti utakmice protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka (3-0). Hrvatski veznjak odigrao je sjajnu utakmicu, a zaslužan je za asistenciju Lionelu Messiju kod drugog gola Barcelone.

Rakitić se u jednom trenutku poigrao s veznjakom Bayerna Bastianom Schweinsteigerom, kojem je gurnuo loptu kroz noge.

Uefina momčad tjedna je "mješanac" Barcelona i Juventusa s iznimkom Manuela Neuera, golmana minhenskog Bayerna, koji je primio tri komada na Nou Campu, ali je čudesnim obranama držao "nulu" do 77. minute utakmice.

Uefina momčad tjedna Lige prvaka u formaciji 4-3-3:






- 21:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Brojke sve otkrivaju: Messi je trenutačno najbolji na svijetu

Osim što je prestigao Cristiana Ronalda na vječnoj listi strijelaca u Ligi prvaka, Leo Messi ruši i druge rekorde. Ove sezone zabio je ukupno 56 golova u 55 utakmica



Lionel Messi već nas je naviknuo na rušenje svih mogućih rekorda. Sinoćnja predstava protiv Bayerna bila je još jedna demonstracija sile po mnogima najboljeg nogometaša svijeta. Manuel Neuer je uoči utakmice izjavio kako će 'pokazati Messiju tko je gazda, kao što je to pokazao u finalu SP-a', no argentinski mu je majstor odgovorio s dva gola u tri minute i asistencijom za 3-0. Dan uoči utakmice Cristiano Ronaldo ga je pretekao na ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka u povijesti, no Messi je i njemu odgovorio s dva gola i ponovno se vratio na prvo mjesto. Njegovi suigrači imaju problema pronaći prave riječi kojima bi opisali količinu divljenja prema omalenom Argentincu.

- Nevjerojatan je. Ovakvi vam trenuci samo iznova dokazuju da je najbolji igrač u povijesti nogometa. Jako smo sretni što igra za našu momčad - rekao je Ivan Rakitić.

Svi znamo za Lea. On je igrač iz neke druge dimenzije - Luis Enrique.

Guardiola je bio u pravu. Ne postoji nitko tko može zaustaviti Lea Messija. Zabio je dva gola najboljem svjetskom golmanu, a drugi gol je bio nešto nevjerojatno - Gerrard Pique.

Ostvarili smo vrlo dobar rezultat, ali još ništa nismo postigli. Još uvijek nas čeka 90 minuta u Münchenu i moramo biti spremni na njih - napisao je Messi čiji profil ima nešto manje od 76 milijuna 'lajkova', a broj neprestano raste.

Sama fotografija slavlja, na kojoj nažalost nema Rakitića koji je vjerojatno u tom trenutku jednostavno bio na 'krivom mjestu u krivo vrijeme', ima preko milijun i 60 tisuća 'lajkova' i podijeljena je preko 40.000 puta, a brojke i dalje rastu.

Par stvari o Messiju:

-- Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka. Zabio je 77 golova, a Cristiano Ronaldo je na 76. Međutim, treba napomenuti kako je Messi do te brojke došao iz 97 utakmica dok je Portugalcu trebalo 114

-- Od tih 77 golova lijevom je nogom zabio 60, desnom 13, a glavom četiri

-- Zabio je dva gola Bayernu za samo tri minute, a nitko nikada nije brže zabio dva gola u povijesti polufinala Lige prvaka

-- Protiv Bayerna je zabio dva gola i jednom asistirao. Do sada je to napravio već 25 puta, a Barca je u svih tih 25 utakmica na kraju i slavila

-- Direktno je sudjelovao u čak 500 golova Barcelone - iz 366 utakmica kao 'desetka' katalonskog diva zabio je 365 golova i asistirao 135 puta

-- Messi u kalendarskoj 2015. godini - 29 utakmica, 30 golova i 18 asistencija

-- Kompletna statistika Messija u Ligi prvaka - u grupnim fazama odigrao je 49 utakmica, a zabio 44 gola i 13 puta asistirao. U osminama finala 20 utakmica, 17 golova i tri asistencije. U četvrtfinalima 14 utakmica, deset golova i tri asistencije. U polufinalima 12 utakmica, četiri gola i tri asistencije. U finalima dvije utakmice, dva gola i za sada bez asistencije. Ukupno je to 97 utakmica, 77 golova i 22 asistencije. Osim toga Messi je odigrao i tri utakmice u Superkupu te mu je ovo bila okrugla 100. utakmica za Barcu u europskim natjecanjima. Takva statistika kaže: 100 utakmica, 78 golova i 24
asistencije


-- Messi u tri zadnje utakmice Barcelone: Protiv Getafea dva gola i asistencija, protiv Cordobe dva gola i asistencija, protiv Bayerna dva gola i asistencija

-- Messijeva službena ukupna statistika: 573 utakmice, 452 gola i 182 asistencije

-- Messi u ovoj sezoni, u svim natjecanjima: 55 utakmica, 56 golova i 29 asistencija

- 21:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.05.2015.

Raspored do kraja: Kakav Atletico, Barca mora strahovati od Sociedadovog bunkera



Barcelona do kraja ima ipak teži raspored zbog gostovanja na Calderonu, no u posljednje dvije utakmice izgubili su od Real Sociedada. Los blancosima prijeti Valencia

Barcelona i Real Madrid uspješno su danas riješili nove prepreke u utrci za španjolski naslov prvaka. Katalonci su se napunili samopouzdanjem uoči Bayerna razbivši Cordobu 8:0, dok je kraljevski klub slavio na puno težem gostovanju kod Seville 3:2.

Situacija u završnici sezone podsjeća na prošlogodišnju, no ovoga puta nema trostruke borbe jer je aktualni prvak Atletico već prije ispao iz utrke. Do kraja prvenstva ostalo je tri kola, devet bodova, a dva više ima Barcelona. No tko ima bolji raspored i tko će imati prednost u foto finišu? Ostanu li dvije momčadi bodovno izjednačene u završnici, Real će osvojiti naslov zbog boljeg međusobnog omjera u dva El Clasica ove sezone (3:1, 1:2).

Barcelona mora strahovati od Atletica, ali i od Real Sociedada



Čini se kako teži posao ima Enriqueova momčad, koju bi jedan kiks mogao stajati naslova. A na putu do nove titule im stoje Real Sociedad, Atletico Madrid i Deportivo La Coruna, a, dakako, najteže je gostovanje ono na Vicente Calderonu u pretposljednjem kolu. Upravo je Atletico bio taj koji je prošle sezone pred nosom uzeo trofej Barceloni remiziravši na Nou Campu u posljednjem kolu. No vodimo li se statističkim kriterijem u posljednjih pet utakmica u La ligi, Barci je najviše muke zadao Real Sociedad!

Naime, Atletico nije bio nešto previše opasan protiv Barcelone ne pobijedivši u posljednjih pet ligaških okršaja, ostvarivši tri poraza uz dva remija. Posljednji put na Calderonu Atletico je slavio 14. veljače 2010. godine, no početkom prošle godine, u posljednjem okršaju kod kuće, Simeoneova momčad zaustavila ih je 0:0 remijem što bi puno značilo Realu.

Realu najneugodnija Valencia

Iako ima nešto lakši raspored, Real Madrid mora sve pobijediti do kraja, a sljedeći protivnik je ujedno i najteži, Valencia. Šišmiši u posljednje dvije utakmice s Realom nisu izgubili, štoviše, u zadnjem dvoboju šokirali su los blancose svladavši ih 2:1 početkom godine. U pet zadnjih ligaških utakmica, Real je slavio triput uz dva remija, no zabrinjavaju tri nerješena kraljevskog kluba protiv Valencije u posljednje četiri utakmice na Bernabeuu.


Jedino gostovanje do kraja sezone je u Barceloni kod Espanyola protiv kojeg je Real slavio u zadnjih pet okršaja u svim natjecanjima. Zadnji kiks kraljevski klub je imao u svibnju 2013. remiziravši u gostima, no u Barceloni nisu izgubili od 2007.


Messi i Ronaldo vode mrtvu trku do kraja sezone

Dvije najveće zvijezde Barce i Reala Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ne popuštaju u formi. Argentinac je danas zabio dva gola došavši do 40 golova u sezoni, a Portugalac mu je ekspresno vratio hat-trickom za 42 gola u sezoni. Gol za 3:0 Cordobi bio je Messijev 50. gol u svim natjecanjima ove sezone, a takvo što je učinio četvrti put. S druge strane, Ronaldo je zabio 29. hat-trick za Real, a Sevilli je od svih prvoligaša zabio najviše golova u prvenstvu (19).

No naglasimo da je Messi mogao postići hat-trick ali izvođenje penala prepustio je Neymaru te tako iznenadio cijelu javnost.

- 13:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Boateng: za Barcelonu se moramo popraviti..

Njemački reprezentativac upozorava svoje suigrače da bi bila katastrofa ponoviti igru kao protiv Borussije Dortmund u kupu.



Branič Bayerna Jerome Boateng je upozorio svoje suigrače da se ne trebaju brinuti oko puta u Barcelonu na polufinale Lige prvaka, ako će ponoviti igru kao što je bila ona protiv Borussije Dortmund u polufinalu Kupa Njemačke.

Momčad Pepa Guardiole je već ranije osigurala naslov prvaka Njemačke, a u domaćem kupu je u utorak ispala nakon jedanaesteraca od Dortmunda.

Boateng traži drastične promjene nabolje uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka.

Barcelona je jedna od najboljih momčadi na svijetu i moramo odigrati vrhunski, kazao je za Kicker.

"Ako ćemo igrati kao protiv Burussije Dortmund, ne trebamo ni putovati u Barcelonu. Kao da nas nije bilo briga. Moramo ponovni svi zajedno napadati i svi se zajedno braniti. Napravili smo previše pogrešaka kada smo vodili.

"Davali smo loptu prebrzo i igrali smo previše dugih lopti. Imali smo veliku šansu protiv Dortmunda i razočaran sam kako su se stvari razvijale."

Bayern u subotu igra protiv Bayera i očekuje se kako će Guardiola odmarati dosta igrača iz početne postave kako se popis ozlijeđenih eventualno ne bi povećao.

- 13:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sport tvrdi: Rooney, Mata, Herrera i Silva ponuđeni su Barceloni!?



Katalonski list tvrdi da Rooney ima višak kilograma, Mata bi se vratio zbog nostalgije, Herreru Barca želi već dugo, a Silva će stradati u promjenama u Cityju

Katalonski list Sport raspalio je na naslovnici priču kako su Wayne Rooney, Juan Mata, Ander Herrera i David Silva ponuđeni Barceloni! Ali ih Barca ne želi!

Zanimljivo, o Rooneyu zapravo uz informaciju da je ponuđen Barci nude razloge zašto se taj transfer neće dogoditi: Wayne ima ugovor s Manchester Unitedom do 2019., ima previše kilograma i dvojbena je tjelesnog stanja.

Kod Juana Mate Španjolci navode da je nostalgičan pa bi se rado vratio u La Ligu, jako bi volio doći baš na Nou Camp, ali Barca zapravo nema potrebu za njim.

Herrera je na Barceloninom radaru već dulje, no Barca ne bi za njega ponudila više od 25 milijuna eura, dok ga United, nagađa Sport, ne bi pustio za manje od 30 milijuna.

I napokon, David Silva mogao bi postati žrtva ljetnih promjena u Manchester Cityju, a u Barcelonu bi mogao doći ako City neće tražiti više od 30 milijuna eura.

- 13:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ronaldinho se vraća u Brazil, Cruzeiro mu nudi 900.000 eura mjesečno

Ronaldinho i u 35. godini želi naslove.



Brazilac je još uvijek igrač meksičkog Queretara, s kojim je u rujnu prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor, ali već duže vrijeme se nagađa o njegovom odlasku iz kluba

Ronaldinho bi se vrlo brzo mogao vratiti u Brazil. Naime, prema pisanju tamošnjih medija Cruzeiro je 35-godišnjem čarobnjaku ponudio ugovor koji mu garantira oko 900.000 eura mjesečno.

Mi smo profesionalci, a Ronaldinho i dalje ima veliku želju osvajati naslove. Cruzeiro je odlična momčad, ali svijet nogometa je vrlo čudan i nikad ne znate što se može dogoditi. Ponudu smo dobili, proučit ćemo ju i odlučiti", rekao je Assim, Ronaldinhov brat i agent.

Brazilac je još uvijek igrač meksičkog Queretara, s kojim je u rujnu prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor, ali već duže vrijeme se nagađa o njegovom odlasku iz kluba.

- 13:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Najboljih 25 izvođača slobodnjaka u Premiershipu:

DANNY MURPHY | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LIVERPOOL, CHARLTON, TOTTENHAM, FULHAM | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

WAYNE ROONEY | KLUBOVI U PREMIER LIGI: EVERTON, MANCHESTER UNITED | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6


CHARLES N'ZOGBIA | KLUBOVI U PREMIER LIGI: WIGAN, ASTON VILLA | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

MATTHEW TAYLOR | KLUBOVI U PREMIER LIGI: BOLTON, WEST HAM, BURNLEY | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

LEIGHTON BAINES | KLUBOVI U PREMIER LIGI: WIGAN, EVERTON | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

JIMMY FLOYD HASSELBAINK | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LEEDS, CHELSEA, MIDDLESBROUGH, CHARLTON | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

ROBIN VAN PERSIE | KLUBOVI U PREMIER LIGI: ARSENAL, MANCHESTER UNITED | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 6

MIKEL ARTETA | KLUBOVI U PREMIER LIGI: EVERTON, ARSENAL | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

DIDIER DROGBA | KLUBOVI U PREMIER LIGI: CHELSEA | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

STEVEN GERRARD | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LIVERPOOL | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

RYAN GIGGS | KLUBOVI U PREMIER LIGI: MANCHESTER UNITED | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

GARY MCALLISTER | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LEEDS, COVENTRY, LIVERPOOL | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

ALAN SHEARER | KLUBOVI U PREMIER LIGI: BLACKBURN, NEWCASTLE | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7

MATT LE TISSIER | KLUBOVI U PREMIER LIGI: SOUTHAMPTON | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 7


JAMIE REDKNAPP | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LIVERPOOL, TOTTENHAM, SOUTHAMPTON | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 9


NOLBERTO SOLANO | KLUBOVI U PREMIER LIGI: NEWCASTLE, ASTON VILLA, WEST HAM | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 9

FRANK LAMPARD | KLUBOVI U PREMIER LIGI: WEST HAM, CHELSEA, MANCHESTER CITY | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 9

IAN HARTE | KLUBOVI U PREMIER LIGI: LEEDS, SUNDERLAND, READING | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 9

MORTEN GAMST PEDERSEN | KLUBOVI U PREMIER LIGI: BLACKBURN | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 10

SEBASTIAN LARSSON | KLUBOVI U PREMIER LIGI: ARSENAL, BIRMINGHAM, SUNDERLAND | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 11

LAURENT ROBERT | KLUBOVI U PREMIER LIGI: NEWCASTLE, PORTSMOUTH, DERBY | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 11

CRISTIANO RONALDO | KLUBOVI U PREMIER LIGI: MANCHESTER UNITED | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 11

THIERRY HENRY | KLUBOVI U PREMIER LIGI: ARSENAL | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 12

GIANFRANCO ZOLA | KLUBOVI U PREMIER LIGI: CHELSEA | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 12

DAVID BECKHAM | KLUBOVI U PREMIER LIGI: MANCHESTER UNITED | GOLOVA IZ SLOBODNIH UDARACA: 15

- 12:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Prvak je 'out': Briljantni Chris Paul izbacio je Spurse u LA-u

Nevjerojatnim šutom sekundu prije kraja utakmice Chris Paul zabio je pobjedonosni koš za LA Clipperse koji su u sedmoj utakmici izbacili San Antonio Spurse 111-109




Cijela četvrtfinalna serija doigravanja Zapadne konferencije NBA lige između Clippersa i Spursa svela se na posljednjih 8,8 sekundi zadnje četvrtine. A onda je odgovornost preuzeo Chris Paul i nevjerojatnim košem jednom rukom bacio Staples Center u trans. Clippersi su svladali branitelja naslova 111-109.


Bili smo u takvim situacijama puno puta ove godine i u većini slučajeva nismo uspjeli. Razgovarali smo o tome i napokon je prošlo kad je zatrebalo - izjavio je junak pobjede LA-a nakon utakmice dodavši kako je trener Doc Rivers razgovarao s njim i Blakeom Griffinom o rješavanju utakmica u zadnjem napadu.

Clippersi će u polufinalu Zapada igrati protiv Houston Rocketsa, a serija počinje već u ponedjeljak navečer u Teksasu.

- Bila je ovo tek prva runda, ali na ovakav način pobijediti u doigravanju... Ludo - izjavio je Paul, koji je zabio 27 koševa, od čega četiri važne trice, uključujući i onu sa sirenom u trećoj četvrtini. Spursima nije pomoglo 27 koševa te 11 skokova Tima Duncana.

- Nevjerojatan šut. Znam da je igrao s lakšom ozljedom i uspio je sve to prebroditi. Veliki je vođa momčadi i sjajno ga je gledati. Volio bih da nisam bio na drugoj strani terena - komplimentirao je Duncan Paulu.

- 12:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ivan Čupić uoči Norveške: Ne očekujte besprijekornu igru...



CILJ JE +2 Hrvatski rukometaši u Varaždinu od 17.15 igraju uzvratni ogled protiv Norveške i moraju loviti pobjedu od dva gola razlike u kvalifikacijama za Euro...

Nije Željko Babić očekivao da će lako pobijediti Norvešku, no ni u najgorim kombinacijama nije očekivao da će svoj mandat na klupi reprezentacije započeti porazom. Gorak okus mora isprati danas, uz pomoć varaždinske publike.

Ne samo da moramo pobijediti, nego to moramo napraviti s dva razlike, kako bismo završili na prvom mjestu u skupini i imali bolji ždrijeb na Europskom prvenstvu - rekao je novi izbornik, na kojeg se polako privikavaju svi reprezentativci.

- Trener ima ideje i viziju kako treba izgledati ta nova Hrvatska, ali za sve to treba vremena. Ne možemo očekivati da ćemo već u uzvratu protiv Norveške izgledati besprijekorno - upozorio je Ivan Čupić.

Babićevi igrači tako će po pobjedu protiv Norveške ovaj put ići na mišiće. U Varaždinu je važno potvrditi plasman na Europsko prvenstvo koje se dogodine igra u Poljskoj, pa će izbornik i igrači imati više vremena za uigravanje i promjene kad se ponovno okupe u lipnju.

Uz pobjedu od dva razlike protiv Norveške, završni dio kvalifikacija dočekali bi na prvom mjestu u skupini.

Nikome nije ugodno kad se gubi, ali vjerujem da ćemo uz pomoć Varaždinaca, koji će nam još jednom biti osmi igrač, slaviti novu pobjedu - nada se Igor Vori.

- 12:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Rakitić: Prvo ćemo proslaviti, a onda idemo svladati Bayern

Ivan Rakitić bio je strijelac prvog i asistent za peti gol Barcelone u briljantnoj pobjedi kod Córdobe (8-0). Rekao je kako je bilo važno zabiti prvi te da će igrači proslaviti...

Ivan Rakitić načeo je mrežu Córdobe koja je primila pravu porciju od Barcelone (8-0) u 35. kolu Primere. Hrvatski reprezentativac potegao je volej u 42. minuti nakon Messijeva proigravanja, a još je i asistirao Gerardu Piquéu za peti gol u 65. minuti. Četiri minute nakon toga izašao je iz igre.

Odigrali smo kompletnu utakmicu. Proslavit ćemo pobjedu, a onda krećemo s pripremama za Ligu prvaka. Uvijek je najvažnije zabiti prvi gol - rekao je Raketa nakon utakmice.

Barcelona se mučila s Andalužanima gotovo cijelo prvo poluvrijeme, no kad je jednom krenulo, mrežu Córdobe napunila je do vrha. No nema puno vremena za slavlje. Real Madrid već se vratio na dva boda zaostatka pobjedom kod Seville, a u srijedu Katalonci dočekuju Bayern u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

- Bayern je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Poštujem njegove igrače i trenera. Dobro ćemo se pripremiti i, nadam se, pobijediti ga - kazao je dobro raspoloženi Ivan, kojemu je gol protiv Córdobe bio peti prvenstveni i sedmi ukupno otkako je prošlo ljeto stigao iz Seville.

- 12:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #