Sve o sportu

nedjelja, 03.05.2015.

Raspored do kraja: Kakav Atletico, Barca mora strahovati od Sociedadovog bunkera



Barcelona do kraja ima ipak teži raspored zbog gostovanja na Calderonu, no u posljednje dvije utakmice izgubili su od Real Sociedada. Los blancosima prijeti Valencia

Barcelona i Real Madrid uspješno su danas riješili nove prepreke u utrci za španjolski naslov prvaka. Katalonci su se napunili samopouzdanjem uoči Bayerna razbivši Cordobu 8:0, dok je kraljevski klub slavio na puno težem gostovanju kod Seville 3:2.

Situacija u završnici sezone podsjeća na prošlogodišnju, no ovoga puta nema trostruke borbe jer je aktualni prvak Atletico već prije ispao iz utrke. Do kraja prvenstva ostalo je tri kola, devet bodova, a dva više ima Barcelona. No tko ima bolji raspored i tko će imati prednost u foto finišu? Ostanu li dvije momčadi bodovno izjednačene u završnici, Real će osvojiti naslov zbog boljeg međusobnog omjera u dva El Clasica ove sezone (3:1, 1:2).

Barcelona mora strahovati od Atletica, ali i od Real Sociedada



Čini se kako teži posao ima Enriqueova momčad, koju bi jedan kiks mogao stajati naslova. A na putu do nove titule im stoje Real Sociedad, Atletico Madrid i Deportivo La Coruna, a, dakako, najteže je gostovanje ono na Vicente Calderonu u pretposljednjem kolu. Upravo je Atletico bio taj koji je prošle sezone pred nosom uzeo trofej Barceloni remiziravši na Nou Campu u posljednjem kolu. No vodimo li se statističkim kriterijem u posljednjih pet utakmica u La ligi, Barci je najviše muke zadao Real Sociedad!

Naime, Atletico nije bio nešto previše opasan protiv Barcelone ne pobijedivši u posljednjih pet ligaških okršaja, ostvarivši tri poraza uz dva remija. Posljednji put na Calderonu Atletico je slavio 14. veljače 2010. godine, no početkom prošle godine, u posljednjem okršaju kod kuće, Simeoneova momčad zaustavila ih je 0:0 remijem što bi puno značilo Realu.

Realu najneugodnija Valencia

Iako ima nešto lakši raspored, Real Madrid mora sve pobijediti do kraja, a sljedeći protivnik je ujedno i najteži, Valencia. Šišmiši u posljednje dvije utakmice s Realom nisu izgubili, štoviše, u zadnjem dvoboju šokirali su los blancose svladavši ih 2:1 početkom godine. U pet zadnjih ligaških utakmica, Real je slavio triput uz dva remija, no zabrinjavaju tri nerješena kraljevskog kluba protiv Valencije u posljednje četiri utakmice na Bernabeuu.


Jedino gostovanje do kraja sezone je u Barceloni kod Espanyola protiv kojeg je Real slavio u zadnjih pet okršaja u svim natjecanjima. Zadnji kiks kraljevski klub je imao u svibnju 2013. remiziravši u gostima, no u Barceloni nisu izgubili od 2007.


Messi i Ronaldo vode mrtvu trku do kraja sezone

Dvije najveće zvijezde Barce i Reala Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ne popuštaju u formi. Argentinac je danas zabio dva gola došavši do 40 golova u sezoni, a Portugalac mu je ekspresno vratio hat-trickom za 42 gola u sezoni. Gol za 3:0 Cordobi bio je Messijev 50. gol u svim natjecanjima ove sezone, a takvo što je učinio četvrti put. S druge strane, Ronaldo je zabio 29. hat-trick za Real, a Sevilli je od svih prvoligaša zabio najviše golova u prvenstvu (19).

No naglasimo da je Messi mogao postići hat-trick ali izvođenje penala prepustio je Neymaru te tako iznenadio cijelu javnost.

- 13:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #