Sve o sportu

ponedjeljak, 27.04.2015.

Pobjeda za 100.000 eura: Brbić je obećao premiju za Europu...

Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 2-0. Prije toga ‘bili’ su posljednji put slavili 8. ožujka. Marin Brbić obećao je nogometašima posebnu premiju za Europu



Hajduk je pobijedio nakon čak sedam utakmica posta. Predsjednik Marin Brbić uoči utakmice sa Slaven Belupom obećao je premije za plasman u Europu i ‘bili’ su odmah proigrali.

Predsjednik Hajduka najavio je igračima posebnu premiju od 100.000 eura za plasman u europska natjecanja. Naravno, ne ‘’po glavi’’, no i to je u ovim teškim vremenima za igrače Hajduka veliki novac.

Izgleda kako je predsjednikovo obećanje bilo odličan poticaj jer su se bijeli praktično prošetali kroz Koprivnicu bez sedmorice standardnih, te unatoč činjenici da su u utakmicu ušli iz serije vrlo loših rezultata.

- Za Hajduk je neobično da nismo slavili tako dugo i sigurno da se ova pobjeda drugačije doživljava u svlačionici. Znači nam više od tri boda. Vjerujem da će ovo donijeti psihičku stabilnost i podići samopouzdanje, jer ovi momci nisu zaboravili igrati nogomet. Prekinuli smo negativnu seriju i sad sve možemo. Dalje je na nama. U srijedu nas čeka Lokomotiva – kazao je presretni Hari Vukas, koji je u kratkoj karijeri na klupi Hajduka vodio četiri utakmice, te upisao dvije pobjede - obje protiv Slaven Belupa.

Junak utakmice bio je mladi golman Ivo Grbić, koji je obranio penal Marku Miriću, te je zaustavio nekoliko opasnih udaraca napadača domaće momčadi.

Mladi reprezentativac svoje je obrane poklonio ocu Josipu, bivšem predsjedniku Hajduka, koji se oporavlja od operacije

- Presretan sam, obrane posvećujem svojoj obitelji koja mi je uvijek bila najveća podrška. Nadam se da je i otac Josip zadovoljan, on se oporavlja u Skoplju u bolnici, i vjerujem da će mu dobre vijesti iz Koprivnice pomoći da se brzo i uspješno oporavi – kazao je uzbuđeni Grbić, koji je u tri nastupa pokazao da je pravi nasljednik Lovre Kalinića.

Vukas je u Koprivnici izveo očekivani sastav, praktično jedini mogući zbog brojnih izostanaka. Svoje mjesto u obrani opet je zauzeo pomilovani kapetan Mario Maloča, a u veznom redu povratnik Mezga, koji je zabio prvi gol u 17. minuti. Konačan rezultat postavio je Fran Tudor svojim drugim golom u tek trećem nastupu za Hajduk

Primili smo rano prvi gol, nismo realizirali penal, a onda je i mladi Grbić zaustavio nekoliko dobrih udaraca. Europa je za nas očito bila preveliki zalogaj – rekao je Ante Čačić, čija je momčad u sedam kola izborila šest pobjeda i remi s Dinamom. No Hajduk im je očito ‘’crna mačka’

- 19:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"Modrićevo čudo": Luka ipak igra u uzvratu protiv Juvea?

"Luka Modrić je na putu čudesnog oporavka, na putu da se vrati na drugu utakmicu protiv Juventusa u polufinalu Lige prvaka 13. svibnja", piše španjolska Marca...




Iako je Carlo Ancelotti rekao kako bi Luka Modrić mogao zaigrati tek u posljednjem kolu Primere protiv Getafea, španjolska Marca piše kako bi Hrvat mogao biti spreman i za polufinale Lige prvaka protiv Juventusa.

Modrić je na putu čudesnog oporavka, na putu da se vrati na drugu utakmicu protiv Juventusa 13. svibnja. Prva dijagnoza bila je pet tjedana, najmanje. No Luka se već sad osjeća bolje, a još bitnije je kako njegovo koljeno reagira na terapiju", piše Marca.

Isti dnevnik nagađa kako bi Luka mogao biti spreman, bez obzira što je Carlo Ancelotti rekao da Hrvat otpada za Juventus. No forsiranje Modrića mogao bi biti dvosjekli mač. Ancelottija su liječnici iz Hrvatske već optužili da nije pazio s Lukom nakon posljednje njegove ozljede.


Carlo Ancelotti vjerojatno nije uvažavao upozorenja liječnika. Luka je imao tešku ozljedu i njegove nastupe trebalo je dozirati - rekao je bivši član Dinamove liječničke službe Ivica Smodek.

Ancelotti je na to odgovorio kako su na Luku mogli paziti i u reprezentaciji na utakmici protiv Norveške.

- 19:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjajni Borna nadigrao šestog nositelja i 32. igrača na svijetu

Hrvatska je 18-godišnja nada u potpunosti zasluženo svladala Francuza koji je 32. na svijetu, a borna će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Machado-Sousa



Borna Ćorić nastavlja s odličnim igrama. U prvom kolu ATP turnira u portugalskom Estorilu Borna je za nešto manje od sat i pol igre svladao šestog nositelja Jeremyja Chardyja 2-0 u setovima (6-2, 6-4).

Hrvatska je 18-godišnja velika nada u potpunosti zasluženo svladala francuskog tenisača koji je 32. na svijetu, a posebno je impresivan bio u prvom setu kojeg je dobio za samo 37 minuta.

Chardy je u drugom setu krenuo s breakom, no Borna je napravio odličan niz od 5-1 i ostvario plasman u drugo kolo u kojem će igrati protiv boljeg iz meča Rui Machado-Joao Sousa.

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 25.04.2015.

Izvučeni parovi Lige Prvaka ..



U prvim utakmicama koje su na rasporedu 5. i 6. svibnja domaćini su Juventus i Barcelona

Samo ne Bayern , rekao je Ivan Rakitić uoči ždrijeba polufinala Lige prvaka. Želja mu nije ispunjena, Barcelona će na Bavarce, dok će u drugom polufinalu igrati, Juventus i Real , odlučeno je ždrijebom u Nyonu.

Dvoboj dva hrvatska igrača, Ivana Rakitića i Luke Modrića , tako je moguć tek u finalu.

Prva utakmica Barcelone i Bayerna je 6. svibnja, a uzvrat 12. svibnja, dok će Juve i Real prvu utakmicu odigrati 5. svibnja, a uzvrat osam dana kasnije.

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo koliko je Messi nadmoćniji od Ronalda! Čak i 'pravog'...

Ne, nije sve u običnim brojkama, zbroju golova. Pogledajte sjajnu usporedbu kako zabija Messi u usporedbi s Brazilcem Ronaldom.

Lionel Messi zabio je 445 golova u 568 nastupa za Barcelonu i Argentinu. No, sjajna grafika otkriva koliko je Leo superioran u usporedbi s Ronaldom, onim 'pravim', Brazilcem, koji je slovio za najubojitijeg čarobnjaka u eri prije Messija i Cristiana Ronalda.

Messi je iz igre (ne računajući prekide) postigao 369, a Ronaldo 353 gola, a 157, dakle 35 posto, nakon što je primio loptu izvan šesnaesterca (Ronaldo 144).



Obojica su ponajbolji dribleri u povijesti nogometa, no Messi je zabio više golova nakon jednog, dva, tri i četiri predriblana igrača, a jedan čak i nakon što je prošao petoricu! Tada je imao samo 19 godina...


- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ronaldo je oduševio dječaka: Pogodio ga pa mu dao dres..

Ronaldo je na zagrijavanju pogodio dječaka iza gola. Nastavio je sa zagrijavanjem, ali je prije odlaska u svlačionicu došao do tribine i poklonio dječaku svoj dres...




Svi su otišli prema svlačionici, ali Cristiano Ronaldo nije zaboravio što je učinio. Otišao je u suprotnom smjeru, prema tribini iza gola. Dječak je dobio njegov dres i rasplakao se. Lijepa gesta Portugalca sa zagrijavanja uoči utakmice protiv Atletica.

Real je u čudesnoj atmosferi Bernabeua pobijedio Atletico 1-0. Ronaldo je asistirao Javieru Hernandezu za jedini gol na utakmici koji je "kraljeve" odveo u polufinale Lige prvaka. Ronaldo je zaslužan za potez prije utakmice. >

Dok je trajalo zagrijavanje na travnjaku Santiago Bernabeua, Portugalac je vježbao slobodnjake. Iz jednog takvog pogodio je dječaka iza gola.


Ronaldo je odmah vidio što je napravio i malo je zastao sa zabrinutim izrazom na licu. Do dječaka koji je dobio loptom u glavu odmah je došlo liječničko osoblje.

Ronaldo je nastavio sa zagrijavanjem, a kad su njegovi suigrači otišli prema svlačionici, Portugalac je otišao dječaku pokloniti dres. To je bilo previše za malenog navijača Reala koji je ubrzo završio u suzama. Imao je Ronaldov dres u rukama.

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vikend gradskih derbija: Prvi će na redu biti katalonski derbi

Gradski derbiji uvijek su nabijeni emocijama, a ovog vikenda imat ćemo ih nekoliko. Prvi je na rasporedu onaj katalonski između Espanyola i Barcelone danas u 16 sati.



U nedjelju će oči nogometne javnosti biti usmjerene prema Emiratesu gdje će u gradskom derbiju Arsenal ugostiti Chelsea. No, ovaj vikend pred nama su i okršaji Partizana i Crveze zvezde, Espanyola i Barcelone, Torina i Juventusa...

Prvi će na teren danas Espanyol i Barcelona u 16 sati, a nakon njih u vatrenom okršaju sudarit će se Crvena zvezda i Partizan u 18 sati. U nedjelju će Torino ugostiti Juventus u 15., Velež Zrinjski u 16.30, a Arsenal Chelsea u 17 sati.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Karte za 'meč stoljeća' planule za 60 sekundi, neke i po 7500 $

Tek 60-ak sekundi nakon što su puštene u prodaju, planule su sve raspoložive karte za "meč stoljeća" između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa 2. svibnja...
a...

Ulaznice za boksački meč stoljeća, kako se naziva sraz Amerikanca Floyda Mayweathera i Filipinca Mannyja Pacquiaa, rasprodane su za svega jednu minutu u četvrtak navečer.

Organizatori su pustili ulaznice na stranicama mgmgrand.com i ticketmaster.com, no vjerojatno se nisu nadali da će papirići vrijedni od 1500 do 7500 dolara u legalnoj prodaji otići za samo 60-ak sekundi. Moglo se kupiti četiri ulaznice po osobi, a serveri su pali i prije nego što je prodaja počela.

Najskuplja mjesta oko samog ringa, vrijednosti 10.000 dolara, nisu puštena u prodaju. Zadane su cijene, dakako, puno više na crnom tržištu. Vjeruje se kako će postići cijenu veću i od 200.000 dolara. Već ih možete nabaviti na StubHubu, gdje postižu cijenu od 30 do 70 tisuća dolara.


Zanimljivo je da će se i prvi put u povijesti naplaćivati ulaznice za vaganje boraca, i to po deset dolara. Sav prihod ići će u humanitarne svrhe.

Kacapitet dvorane MGM Grand u Las Vegasu je 16.800 mjesta, a borba je na rasporedu u 18 sati po lokalnom vremenu u subotu, 2. svibnja, odnosno 3 ujutro u nedjelju po hrvatskom vremenu.


- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

"Real može igrati bez Ronalda, no nema zamjenu za Modrića"

Niti jedan igrač u Realu nije toliko važan kao Luka Modrić. Real može bez Cristiana Ronalda ili Garetha Balea, no za Modrića nema zamjenu, piše britanski Daily Mail.



Ždrijeb Lige prvaka jučer je u polufinalu spojio Real Madrid i Juventus te Bayern i Barcelonu. Diljem Europe rade se projekcije, predviđanja i nagađanja tko bi mogao izboriti veliko finale. Daily Mail tako se pozabavio detaljnom analizom sve četiri momčadi, a njihova tri novinara izdvojila su razloge zašto svaka od momčadi može, odnosno ne može, izboriti finale Lige prvaka.


Posebnu pažnju poklonili su Luki Modriću te naglašavaju kako upravo zbog njegova izostanka ne mogu izboriti finale.

Niti jedan igrač u Realu nije toliko važan kao Luka Modrić. Real može biti bez Cristiana Ronalda ako je Bale zdrav, a mogu i bez Balea ako je Ronaldo zdrav, tako su i osvojili Kup kralja. No Baleov prijatelj Modrić nema zamjenu. Atletico je u četvrtfinalu bio loš pa im Modrić i nije previše nedostajao, no njegov izostanak protiv Juventusa će se jako osjetiti. U Realu se nadaju da će Luka biti spreman za finale, ako ga uopće izbore bez njega. Ozljeda Luke Modrića najveća je Ancelottijeva prepreka na putu do finala', piše Daily Mailov Pete Jenson u obrazloženju 'zašto Real ne može izboriti finale'.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.04.2015.

Real u 88 minuti savladao Atletico Madrid,dok su Juventus i Monaco odigrali bez pobjednika

Real je u uzvratnoj utakmici lige prvaka savladao Atletico golom Chicharito Hernandeza u 88 minuti,te tako osigurali prolaz u daljnje natjecanje.


Utakmici je presudio crveni karton koji je dobio Arda Turan nakon starta na Ramosu.

Juventus koji je išao u goste Monacu odigrao je 0:0 te tako prošao dalje zbog gola koji su postigli u prvoj utakmici četvrtfinala kod kuće.

Monaco je bio bolji u drugoj utakmici ali nisu imali sreće te se Juventus obranio i osigurao si polufinale lige prvaka.

Izvlačenje parova za polufinale bit će u petak u 12 sati a parovi su :

BARCELONA
BAYERN MUNCHEN
JUVENTUS
REAL MADRID



Očekuje nas zaista zanimljivo polufinale i jedva čekamo da počne :)


- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.04.2015.

Barcelona i Bayern rutinski savladali protivnike u četvrtfinalu lige prvaka

Barcelona je u uzvratnoj utakmici lige prvaka na Camp Nou savladala PSG rezultatom 2:0,oba gola postigao je Neymar te tako odveo Barcelonu 8 put u polufinale Lige Prvaka .

Nakon utakmice Ibrahimovic je izjavio : Izgubili smo od najboljeg kluba na svijetu i najboljeg igraca na svijetu, te Barcelona će osvojit Ligu Prvaka .




Bayern je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige Prvaka dočekao Porto na Allianz Areni. U prvih 40 minuta Bayern je imao vodstvo od 5:0 što je zaista bilo nevjerojatno.



Bayern je jos jednom dokazao svoju moć te nas očekuje zanimljivo polufinale Lige Prvaka .




Preostale su jos dvije utakmice između Real Madrida i Atletico Madrida te Monaca i Juventusa koje se igraju 22.4. u 20:45 .

- 17:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.04.2015.

Real na Atletico bez Balea i Modrića,Barcelona punom parom protiv PSG-a na Camp Nou,Bayern očekuje neugodni Porto,dok Juventus ide u goste Monacu..

Uzvratne utakmice lige prvaka igraju se 21.4. i 22.4 .

Real bez Balea i Modrića očekuje neugodni Atletico Madrid . Rezultat prve utakmice ostao je 0:0 . U novoj utakmici tj. uzvratnoj očekuje nas jako dobra utakmica koju jedva čekamo da počne.

Barcelona koja ima prednost iz Pariza od 3:1 (Neymar,Suarez 2x - Mathieu autogol) dočekuje PSG na Camp Nou te je veliki favorit za prolazak u polufinale.
Očekuje nas zanimljiva utakmica. Možemo reći da je Barcelona jednim korakom vec u polufinalu ali ostaje nam 90 minuta koje će odlucit polufinalistu 2014/2015 godine lige prvaka.


Na Allianz Areni nas očekuje jako neizvjesna utakmica. Porto dolazi s prednošću od 3:1 (Quaresma 2x,Martinez - Alcantara) iz prve utakmice,no Bayern se neće predati tek tako. Vratili su se ozlijeđeni Ribery,Robben i Schweinsteiger, te je Bayern veliki favorit uoči uzvratne utakmice . Uživajte u spektaklu koji nas očekuje u utorak 21.4.


Utakmica izmedu Juventusa i Monaca igrat će se u srijedu 22.4. u Francuskoj . Očekuje nas odlična utakmica,te očekujemo utakmicu s više golova. Rezultat prve utakmice je 1:0 (Vidal) za Juventus no još nisu osigurali prolaz jer Monaco je dobra ekipa i idu po prolaz .



Zaista jako zanimljiva Liga Prvaka ove godine . U nogometu je sve moguće,zato uzivajte svaki sekund utakmice :)

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suarez: Baš mi je žao Modrića, Realu će biti teško bez njega...

Nikad nisam sretan kad čujem vijest o ozlijedi nekog igrača. Mi smo kolege i to me ne može učiniti sretnim. Žao mi je Luke jer je imao odlično razdoblje, kaže Suarez.




Ozljeda Luke Modrića nije samo glavna vijest u hrvatskim medijima. O Luki se priča i na "presici" Barcelone, koja u utorak na Nou Campu brani 3-1 prednost iz Pariza iz prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka.

Luka je ozlijedio koljeno u Malagi i prve prognoze su da će izbivati s terena čak šest tjedana. Real nije isti s Modrićem i bez njega. To su priznali Suarez i Enrique.

- Nikad nisam sretan kad čujem vijesti o ozlijedi. Mi smo kolege i to me ne može učiniti sretnim. Žao mi je Luke jer je imao sjajno razdoblje i bio je važan igrač. Realu će biti teško održati razinu igre bez njega, iako ima sjajnu momčad - rekao je Suarez.

Njegov kolega Carlo Ancelotti kaže kako nije zabrinut zbog ozljeda.

- Moramo naći rješenje za izostanke Modrića i Balea. Zabrinut? Ne. Nisam zabrinut. Pa u veljači su nam nedostajali Ramos, Modrić i James, a momčad je i bez njih izgledala dobro - rekao je Ancelotti, kojeg liječnik hrvatske nogometne reprezentacije djelomično krivi za ozljedu našeg igrača.


Ova je ozljeda povezana s prijašnjom. Luka nije igrao tri mjeseca, a kad se vratio, igrao je bez odmora. Treneri ne gledaju puno na zdravlje igrača, ne slušaju liječnike, već samo razmišljaju kako pobijediti - rekao je dr. Boris Nemec za HRT.

- 19:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.04.2015.

Novi sukob: Vučević kapetana Maloču prebacio u B momčad

U subotu Hajduka očekuje Jadranski derbi, Splićani će nastupiti bez ozlijeđenog Lovre Kalinića, kartoniranih Sušića i Vršajevića, a čini se i bez kapetana Maloče


Kratka obavijest stigla je na početku popodnevnog treninga Hajduka, a ona glasi: ''Odlukom trenera Gorana Vučevića, Mario Maloča premješten je u B momčad.''''

Još uvijek je nepoznato što se točno dogodilo, no kapetan Hajduka, Mario Maloča u utorak je zbog nediscipline potjeran s treninga. Nakon hlađenja u srijedu ujutro, Vučević ga je u srijedu popodne ponovno vratio na trening, da bi danas popodne stigla neočekivana vijest.


Navodno trener Goran Vučević nije zadovoljan disciplinom, zalaganjem te igrom kapetana Maloče u zadnje vrijeme te se stoga odlučio na ovaj potez.



- 22:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.04.2015.

Dobio ga je njegovim oružjem: Mirko poslao Brazilca na hitnu

Mirko je zaradio par šavova nakon velike pobjede protiv Gabrijela Gonzage. Njegov protivnik nije bio na "presici". Morao je u bolnicu na CT glave zbog potresa mozga.



Nemam pojma gdje je. Nisam ga vidio, rekao je Mirko Filipović na konferenciji za medije nakon borbe, kad su ga pitali zašto Gonzaga ne sjedi kraj njega.

Gonzaga je u bolnici - uskočio je voditelj

Mirko je bio zvijezda večeri u Krakowu. Završio je s par šavova zbog puknuća arkade, ali to je bilo ništa u usporedbi s onim kako je izgledao Gabriel Gonzaga nakon borbe. Morao je Brazilac u bolnicu na CT glave zbog potresa mozga. Iz UFC-a su objasnili kako je to stvar predostrožnosti.




Ovo je bila prva od tri borbe koju Mirko ima prema ugovoru s UFC-om. Našeg borca pitali su razmišlja li o sljedećem protivniku i koga bi želio u kavezu. .

U ovom trenutku stvarno ne razmišljam o tome. Razmišljam kako otići u hotel, otuširati se i krenuti kući. Eto, toliko daleko sad razmišljam - rekao je Mirkojam - rekao je Mirko..

- 17:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Borba za Raketin dres: Bila je ovo baš nezaboravna večer...

Nikad nije lako slaviti na Sanchez Pizjuanu. Bio sam sretan što sam bio dio ovog spektakla. Bila je to emotivna i nezaboravna večer za mene, kaže Ivan Rakitić...

Barcelona je nakon 2-2 u Sevilli ostala na samo dva boda ispred Reala. Katalonci su imali 2-0, ali Sevilla se vratila i osvojila bod.

Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu za Barcelonu, a vratio se na "svoj" Sanchez Pizjuan, na kojem je u tri godine došao do zvjezdanog statusa. Zaradio je Raketa ovacije. Nakon utakmice otišao je do tribine iza gola te navijačima poklonio dres.

Malo smo ljuti na sebe. Bili smo tako blizu, imali smo 2-0 i normalno je da smo nezadovoljni - rekao je hrvatski reprezentativac nakon utakmice.

Raketa je imao čak 95 posto točnih dodavanja, pucao je dvaput prema golu Seville, obje lopte otišle su izvan okvira gola.

Ostalo je još puno utakmica. Imamo i prostora za napredak. Nikad nije lako slaviti na Sanchez Pizjuanu. Bio sam sretan što sam bio dio ovog spektakla. Bila je to emotivna i nezaboravna večer za mene. Hvala svim navijačima Seville, uvijek ću vas nositi u srcu - dodao je Rakitić, nekadašnji kapetan Seville.

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.04.2015.

Cro Cop: Pobijedit ću ovaj put, jedan moj udarac i gotovi ste

Opušten sam, ovo je ono za što sam radio i za što živim. Osjećam se dobro, ovaj put ću ga pobijediti, najavio je Mirko Filipović uzvratni meč s Gabrielom Gonzagom.



Ja sam borac, još imam vatru u sebi. Osjećam se dobro, sretan sam što sam opet u UFC-u. Moje tijelo je u fantastičnom stanju, mogu raditi stvari o kojima 99,9% 25-godišnjaka može samo sanjati, najavio je Mirko Filipović uzvrat s Gabrielom Gonzagom.


U subotu će u Krakowu dočekati uzvrat s borcem koji ga je 2007. teško nokautirao, a UFC je fantastičnim videom nazvanim 'Hrvatski povratak' najavio najočekivaniji meč večeri.

- Moj high-kick ima istu snagu, istu brzinu kao prije. Znate, dovoljno je da sjedne samo jedan udarac i gotovi ste. Samo jedan, samo jedan udarac. Mjerimo sve na treninzima. Za to treba jako puno entuzijazma, a ključ su težak rad, krv i znoj.

Ovoga puta doveo je i vrhunskog sparing partnera.

Luđački treniram, nevjerojatno sam motiviran i doveo sam prvoklasnog suborca, Stipe Miočića. Puno mi pomaže u sparingu, on je jedan od najboljih teškaša u UFC-u - priča Mirko, a Stipe dodaje:

Mirko se vratio! Odličan je i u parteru i na nogama.

- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.04.2015.

Modrić, Ronaldo i James čine Realov trojac u momčadi kola..

Luka Modrić bio je odličan u slavlju nad Granadom, kao i njegov suigrač James, dok napad 29. kola španjolske Primere predvodi peterostruki strijelac Cristiano...


Nakon uvjerljive 9-1 pobjede protiv Granade tri igrača Real Madrida našla su se u Goalovoj momčadi kola španjolske Primere, a među njima je i Luka Modrić.

Golman 29. kola je Alvarez koji je odličnim obranama pomogao Rayo Vallecanu u 2-1 pobjedi nad Eibarom.

Među trojicom u obrani su dva Barcelonina igrača. Gerard Pique imao je važnu blokadu udarca, sačuvavši mrežu Barce, a njegov suigrač Jeremy Mathieu je svojim golom donio važnu pobjedu kod Celte. Treći u obrani je Mateo Musacchio koji je kontrolirao obranu Villarreala u važnom remiju bez golova kod Valencije.


Luka Modrić bio je odličan u spomenutom slavlju nad Granadom, kao i njegov suigrač James Rodriguez, a uz dvojac 'los blancosa' vezni red kola čine i Saul koji je zabio i odigrao je odlično u 2-0 pobjedi Atletico Madrida kod Cordobe, te Ever Banega koji je bio prvo ime veznog reda Seville u 2-0 pobjedi nad Athleticom.


Momčad kola:
Alvarez - Pique, Mathieu, Musacchio - Modrić, Saul, Banega, James - Barral, Bacca, Ronaldo

- 14:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Brbić bi se pomirio s HNS-om, ali Torcida ne želi ni čuti za to..

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza u 10 sati su na sastanku s Hajdukom. Glavna tema je utakmica s Italijom. HNS predstavljaju Vrbanović, Cvrk i Srebrić


Hajduk, Split i cijela Dalmacija su tijekom rata pokazali koliko su za Hrvatsku, tako da je po meni apsurdno raspravljati treba li reprezentacija igrati na Poljudu ili ne, a još je apsurdnije da je nakon bronce u Francuskoj '98, reprezentacija odigrala više službenih utakmica u Beogradu, nego u Splitu, rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić


- Mi smo spremni i otvoreni za razgovore s HNS-om. Prijavili smo se na natječaj za utakmicu protiv Norveške, no nitko nam nikad nije objavio zašto je izabran Zagreb, kao što nikad nije objašnjeno zašto bi Italija trebala biti ugošćena u Zagrebu - kaže Brbić, te dodaje kako se zahladnjeli odnosi Hajduka i čelnika HNS-a ne bi smjeli odraziti na reprezentaciju.


Odnosi Hajduka i HNS-a su tema za sebe, to ne znači da netko ne želi reprezentaciju u Splitu. No čelnici HNS-a moraju biti svjesni kako bi operativno cijelu organizaciju utakmice ipak morao voditi Hajduk, odnosno mi, koji smo mu na čelu -pojašnjava Brbić, koji zbog jednogodišnje suspenzije ne smije davati izjave o Hajduku.



- 13:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.04.2015.

Čudo u Estorilu: Portugal izgubio od Zelenortskih Otoka

Reprezentacija malene državice Zelenortski Otoci neočekivano je svladala selekciju svog kolonizatora Portugal 2-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Estorilu u utorak .


Portugal s Cristianom Ronaldom i bez njega nije ista reprezentacija, no i bez jednog od najboljih svjetskih nogometaša takva reprezentacija morala bi pobijediti Zelenortske Otoke. Ne i ovog utorka. Mala državica srušila je momčad svojih kolonizatora 2-0 u prijateljskoj utakmici u Estorilu.


Reprezentacija Zelenortskih Otoka nastavila je niz neporaženosti u 2015. godini koji je počeo prijateljskom utakmicom protiv Konga, a nastavio se remijima na Kupu nacija protiv Tunisa (1-1), DR Konga (0-0) te Zambije (0-0). Takvim nizom došli su na solidno 38. mjesto na Fifinoj ljestvici.




- 12:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Nizozemska lagano savladala "furiju" ,remi Italije i Engleske ..

Izabranici Guusa Hiddinka popravili su si samopouzdanje novom pobjedom nad Španjolskom, dok je Engleska u zadnjim minutama izvukla remi kod Italije u Torinu


Vjerojatno se još nisu oporavili od teškog poraza od Nizozemske na prošlogodišnjem Mundijalu uz leteći gol Robina van Persieja, a Španjolci su još jednom pognutih glava napustili travnjak nakon utakmice s istim protivnikom. "Oranje" je u prijateljskom dvoboju u Amsterdamu slavili 2-0.
slavili 2-0.


Oba gola u mreži Davida de Gee pala su u ranoj fazi utakmice. U 13. minuti Stefan de Vrij lijepo je pogodio glavom nakon ubacivanja Wesleyja Sneijdera s lijevog boka. Tri minute potom Nizozemci su opet izigrali španjolsku obranu. Daley Blind dodao je Davyju Klaasenu koji iz drugog pokušaja zabija za konačnih 2-0 konačnih 2-0




- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #