21.09.2015., ponedjeljak

Syrijska Shakshuka

Syrijska Shakshuka

ponedjeljak , 21.09.2015.
Ma kurac sirijska, to ja da privučem čitatelje, onooooo:
-a kaj sad Alex ima za srati o Sirijcima, ajde baš da vidim
Da je bliskoistočna, što jest, jest.
Zapravo Tuniski specijalitet.


Isto ko ona paška sol iz Paga, zapravo, prepakirana Tuniska.
Tunižani su zapravo "pičkice", među tim arapima.
Nisam to ja zmislil, već sam negdi pročital,
kak se prepucavaju između sebe....Libijci, Marokanci, Egipćani, etc..
Isto ko Naša priča.....mi kultura, Srbi junačine, Bosanci jebači, Slovenci škrtice.........

Daklem.


Sitno kosana ljutika na maslinovom, do karmelizacije, dodan dimljeni špek,
ono, fjužn sa Slavonijom, ko pizza slavonska, malo dinstat,

dodati pelato na kockice, češnjak, vegete, soli, bibera, origana i
dimljenu slatku papriku.


E, nju nemam, ali imat ću je uskoro na plaći.
Nju i tekući dim u spreyu te samu Harissu pastu iz "Harissa spice store"
Sad me pere ta beduinska kuhinja, perzijska prakuhinja, ali ono fuzionirana znašim.
Mislim, kaj je to naše, ak je "današnja" kuhinja nastala od tri, prakuhinje,
Kineske, Perzijske i Mexičke.




































Taj tekući dim, to moram...."must have"....
Sami ste svjedoci psihičkih poremećaja u našim glavama gdje roštilj, grill, jela sa žara......gdje se peku po raznim pločama od inoxa, željeza, mramora, odvojena od žara, vatre, mozga i zdravog razuma,
a svak, i malo razuman zna da je dobar roštilj, onaj, gdje jelo, meso ima interakciju sa žarom, dimom,
pa eto tak i ja....tava, plinski šporet i ja kao roštiljam, u pičku blesavu se jebem, cccccccccccc. Kak čovjek ne bi popizdil na te bedastoće.
Sir od soje, cccccc, pivo od đumbira, majke ti mile.
Fakat je dobar onaj izraz: "Militantni Vegan"



Ukrčkati, napraviti tu "kratere" i u njih ubaciti jajca, tak da se poširaju,
te lagana vatra, jer više nema mješanja, pa da ne zagori. Ja sam smanjil na maximum, pa poklopil i tek pred kraj otklopil.

Oznake: shakshuka


- 09:30 - gukni (5) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2023  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2