Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Syrijska Shakshuka

Ma kurac sirijska, to ja da privučem čitatelje, onooooo:
-a kaj sad Alex ima za srati o Sirijcima, ajde baš da vidim
Da je bliskoistočna, što jest, jest.
Zapravo Tuniski specijalitet.


Isto ko ona paška sol iz Paga, zapravo, prepakirana Tuniska.
Tunižani su zapravo "pičkice", među tim arapima.
Nisam to ja zmislil, već sam negdi pročital,
kak se prepucavaju između sebe....Libijci, Marokanci, Egipćani, etc..
Isto ko Naša priča.....mi kultura, Srbi junačine, Bosanci jebači, Slovenci škrtice.........

Daklem.


Sitno kosana ljutika na maslinovom, do karmelizacije, dodan dimljeni špek,
ono, fjužn sa Slavonijom, ko pizza slavonska, malo dinstat,

dodati pelato na kockice, češnjak, vegete, soli, bibera, origana i
dimljenu slatku papriku.


E, nju nemam, ali imat ću je uskoro na plaći.
Nju i tekući dim u spreyu te samu Harissu pastu iz "Harissa spice store"
Sad me pere ta beduinska kuhinja, perzijska prakuhinja, ali ono fuzionirana znašim.
Mislim, kaj je to naše, ak je "današnja" kuhinja nastala od tri, prakuhinje,
Kineske, Perzijske i Mexičke.




































Taj tekući dim, to moram...."must have"....
Sami ste svjedoci psihičkih poremećaja u našim glavama gdje roštilj, grill, jela sa žara......gdje se peku po raznim pločama od inoxa, željeza, mramora, odvojena od žara, vatre, mozga i zdravog razuma,
a svak, i malo razuman zna da je dobar roštilj, onaj, gdje jelo, meso ima interakciju sa žarom, dimom,
pa eto tak i ja....tava, plinski šporet i ja kao roštiljam, u pičku blesavu se jebem, cccccccccccc. Kak čovjek ne bi popizdil na te bedastoće.
Sir od soje, cccccc, pivo od đumbira, majke ti mile.
Fakat je dobar onaj izraz: "Militantni Vegan"



Ukrčkati, napraviti tu "kratere" i u njih ubaciti jajca, tak da se poširaju,
te lagana vatra, jer više nema mješanja, pa da ne zagori. Ja sam smanjil na maximum, pa poklopil i tek pred kraj otklopil.

Post je objavljen 21.09.2015. u 09:30 sati.