Jedna klopa, kaj sam ju zmislil na bazi drugih klopa! Recept mi je u glavi, dost kompleksan, no i jednostavan, u jednu ruku. Počnimo od bitnoga. Kako otvarati konzervu, a većina vas pojma nema. Dobro, kada smo to apsolvirali, idemo dalje. Piletina, okoštani batki pa nasjeckani, prženi na suncokretovom ulju. To maknem sa vatre, cediljkom, kineskom, a kakvom drugom? Na ulje dodam "spring onion", proljetni luk, noooo, mladi luk. Da prekinem tu malo! Crne gljive, odnosno "Mu Err", odnosno "Judino uho", predhodno razmočim u vrućoj vodi. Isto tak, skuham i gustu juhu od kineskih rezanaca sa začinima. Kupljeno u konzumu. I sada dodajem i pržim, više dinstam, no nema veze, takav mi šparet. Ocijeniš kaj je po tebi vremenski zahtjevnije za termičku obradu. Rezance staviš na kraju, jer su kuhani, a i začini. Prženu piletinu isto tu negdje. Nemreš fulati. Bambus kriške...kineska mješavina iz dućkasa, češnjak obavezno. Začine na kraju...sezamovo ulje, riblji umak, umak od kamenica, soya sos taj i onaj obični. Probavati, jer sve je jako slano od tih umaka. Svi oni su dobiveni dugotrajnom fermentacijom u soli. Banane? Utrčale su u zanosu. Denite si ih u dupe za doživljaj! Valjda je to to? Ah da, sad da ne ispadnem ko ona Ugarkovićka, kaj uvijek koristi neke namirnice kaj ih nigdje u Hrvatskoj nema, tek toliko da vas zajebava (kuja), ovo sve možete kupiti u Mini marketu "Pekinška Patka" u Vlaškoj (Zabreg), tam kod petrove crkve!!! https://pekinska-patka.com.hr/ Bok |
< | kolovoz, 2022 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |