22.10.2017., nedjelja

Domaći kebab

Domaći kebab

nedjelja , 22.10.2017.


Pa ga malo preteraš, ili odeš u tonažu, ili u veličini, visini.
I kak buš sad to jel?
Takvi smo mi imbecili, n'da.



Alla Masni u Rv. Leskovcu sa pljeskavicom "slonovska capa", mek Per's sa hambijem od kile i to, cccccc, pa razne pizze......ideš je delati doma, pa logika:
-kaj bu oni mene jebali i zarađivali na meni, a svega mi deneju samo u tragovima gore, maspater...................
i ondak si tak natovariš toga gore, da dobiš kuhani čušpajz, a ne pizzu.

Prvi kebab sam jel u Minkenu, još tam davne '91., dok sam se boril za Rvacku samoopstojnost.
Radili smo nekaj za neke Afgane i ovi nam donjeli to za gableca.
Kad me frajer snimil, kak sam ga smazal, okrenul se otišel i za 15 minuta se vratil sa još dva.
Sam sam mu rekel:
-Mašala kamaraden!
To je bil kebab sa pečenim komadima mesa, janjetina i junetina,
meso, koje kad si zagrizel i otrgnul, di se vidi struktura mesa, mišićna vlakna,
a ne ova pizda materina od "parizera" na šćapu, kaj se vrti okomito, taj doner kebab,
makar ga znam pojesti.
Sijećam se još tih trava nutra i svježeg sira, kojeg? ne pitaj.

Ovo kaj sam delal doma.......
Prvo mi opala na pamet ideja da spečem neku lepinju, pa se setih svoga wok-a, tak da mi sama forma tog genijalnog suda omogući dobivanje forme školjke, mislim, stane više "punila" nutra, a ne neka kurčeva palačinka, kaj nutra stane file, ko namaza pekmeza,
ili nekaki jebeni mexburitos, maspater.

Tijesto po recepturi pizza-e, brašno, sviježi kvasac, šećer, sol, voda.










Normalno, sada, ne pržiti do besvijesti, laganica, treba ostati mekano i elastično,
ko moj kurac, da prostite.

Meso!
Nešto janjetine, a nešta i junetine, isjeć na manje komade, zmarinirati, so, biber, češnjak i malo onoga Maggy wurze, sa prefiksom na U, ima u kauflandu, a slično soja umaku, ulja i dosta.
Nakon 2 čuke, spržiti to na guss tavi, a pred kraj, malkice, podlit vodom i poklopiti da langzam omekša, ko onaj moj. Staviti nastrano.



Lepinje su odložene prek jedne zdjele naopačke i prekrivene krpama, da se drži temp. i vlažnost.

Počneš puniti
meseko, sviježeg sira, alla feta, grabancijaš, sitno sjeckanih, ribanih kiselih krastavaca, svježe račice, crvenog luka, kineskog kupusa, zelene salate, ribanog ementaler sira,
moga domaćeg čili umaka, valjda je to, to?
Ma varijacije na temu mextortilja, pizza, pički materini, više me prsti bole od tipkanja.
Sam nek mi neki veli da je ovima u kancelarijama lako tipkati i ništ ne raditi.
Nema do bauštele, kad ti primiš fosnu, pa je čitav dan nosaš vamo-tamo!!!!


- 09:59 - gukni (0) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2