Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Domaći kebab



Pa ga malo preteraš, ili odeš u tonažu, ili u veličini, visini.
I kak buš sad to jel?
Takvi smo mi imbecili, n'da.



Alla Masni u Rv. Leskovcu sa pljeskavicom "slonovska capa", mek Per's sa hambijem od kile i to, cccccc, pa razne pizze......ideš je delati doma, pa logika:
-kaj bu oni mene jebali i zarađivali na meni, a svega mi deneju samo u tragovima gore, maspater...................
i ondak si tak natovariš toga gore, da dobiš kuhani čušpajz, a ne pizzu.

Prvi kebab sam jel u Minkenu, još tam davne '91., dok sam se boril za Rvacku samoopstojnost.
Radili smo nekaj za neke Afgane i ovi nam donjeli to za gableca.
Kad me frajer snimil, kak sam ga smazal, okrenul se otišel i za 15 minuta se vratil sa još dva.
Sam sam mu rekel:
-Mašala kamaraden!
To je bil kebab sa pečenim komadima mesa, janjetina i junetina,
meso, koje kad si zagrizel i otrgnul, di se vidi struktura mesa, mišićna vlakna,
a ne ova pizda materina od "parizera" na šćapu, kaj se vrti okomito, taj doner kebab,
makar ga znam pojesti.
Sijećam se još tih trava nutra i svježeg sira, kojeg? ne pitaj.

Ovo kaj sam delal doma.......
Prvo mi opala na pamet ideja da spečem neku lepinju, pa se setih svoga wok-a, tak da mi sama forma tog genijalnog suda omogući dobivanje forme školjke, mislim, stane više "punila" nutra, a ne neka kurčeva palačinka, kaj nutra stane file, ko namaza pekmeza,
ili nekaki jebeni mexburitos, maspater.

Tijesto po recepturi pizza-e, brašno, sviježi kvasac, šećer, sol, voda.










Normalno, sada, ne pržiti do besvijesti, laganica, treba ostati mekano i elastično,
ko moj kurac, da prostite.

Meso!
Nešto janjetine, a nešta i junetine, isjeć na manje komade, zmarinirati, so, biber, češnjak i malo onoga Maggy wurze, sa prefiksom na U, ima u kauflandu, a slično soja umaku, ulja i dosta.
Nakon 2 čuke, spržiti to na guss tavi, a pred kraj, malkice, podlit vodom i poklopiti da langzam omekša, ko onaj moj. Staviti nastrano.



Lepinje su odložene prek jedne zdjele naopačke i prekrivene krpama, da se drži temp. i vlažnost.

Počneš puniti
meseko, sviježeg sira, alla feta, grabancijaš, sitno sjeckanih, ribanih kiselih krastavaca, svježe račice, crvenog luka, kineskog kupusa, zelene salate, ribanog ementaler sira,
moga domaćeg čili umaka, valjda je to, to?
Ma varijacije na temu mextortilja, pizza, pički materini, više me prsti bole od tipkanja.
Sam nek mi neki veli da je ovima u kancelarijama lako tipkati i ništ ne raditi.
Nema do bauštele, kad ti primiš fosnu, pa je čitav dan nosaš vamo-tamo!!!!



Post je objavljen 22.10.2017. u 09:59 sati.