Slušam neki dan, neku našu jadnu lijećnicu, valjda u Prištini završila medicinu, kako, po ovim vrućinama ne valja ovo i ono, pa gazirano, O.K., ali ne i Ljuto, a pola pučanstva, ove naše "kuglice", jede turbo ljuto, po default-u, radi tih vrućih krajeva. Ajde da su više prestali srat o: -pijte što više tekućine ....pa vidiš imbecile na cesti, već u 6 h ujutro, tek izašli iz kuće, stana, kak natežu bočice, ko zadnji alkići, a da, pri tome ne kuže da će prekomjernom konzumacijom vode i nus pojave znojenja izgubiti većinu elektrolita iz tijela i da će kolabirati. Klopam te feferone, ljuto, tabaske i fakat, manje mi vruće. Rekoh: -sugestija Prosurfam malo, uz vrućeg zelenog čajeka, kadli: Razlog za to jest taj što kapsaicin stvara toplinu u tijelu, a samim time potiče i oslobađanje endorfina koji pridonose osjećaju ugode i relaksacije. Endorfini djeluju tako da blokiraju toplinu. Tijelo ih proizvodi kao odgovor na toplinu, koju zapravo prepoznaje kao bol, kaže Paul Bosland, suosnivač i direktor instituta New Mexico State University's Chile Pepper. Pak bu na jesen, malo, ali kvalitetno tabasca. Jedini pristojni recept. |
< | srpanj, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |