13.01.2017., petak

Fešta od ribi

Fešta od ribi

petak , 13.01.2017.
Ubi ovo blagdansko hranjenje.
Te detoksikacije i debelosti su mi najobičnije gluposti.
Kao, ono, sad smo se zdebelili, a inače smo bili tak twigi.
Ma odi mi vrit!
I u Kolovozu smo isto tak bili debeli.
Mozak je debilni, pa sve nekaj izokreće.

Jesam, jesam i odojka i Janka i sarme i patkicu i francuske, no, ponajviše ribice, ali niš neki izleti u skupoću.
Ma zajebi.
Badnjački post je bil od zmrznutog bakalara, onak s krumpirom, kao na brudet.
Jednostavno se nisam štel zajebavati sa sušenim, da bi u konačnosti ispal ko trešće.
Je da ima predivan ukus, but, ali, jegiba.

Pastrve su bingo, kad naletiš na njih, po 25 čuna.
Još ak ti dućanerica to lepo očistiiii.











Prilog? Who cares!

Pa vidim u Dućkasu, nekaj fino:
-joooj, to bum sutra
kad ono štanga sutra. Nemaaaa, prodaliiii!
No dobro, nećemo sada o tome.
Kupil tata to naknadno, pa sad čeka u frizeru.
Interesantno je, kaj je u paketu i riba "Hama", malo zaboravljena i istrebljena, a negdar prepun Jadran nje. Tak velidu Stari.





Btw tih pojačivača okusa, tzv. temeljaca,.....
po trgovinama sam našel jedino neke fantove i pizdarije, kaj nisu nikaj drugo neg hrpa zmešanih začina s puno ljute paprike,
kaj je u suštini za slatkovodne fiševe, da ubiju onaj smrad mulja sa dna, kaj ga poberu te slatkovodne muljašice.
Mislim, jest fiš, da ti jezik gori, a moraš biti pod vinskom narkozom, nonsens.

Tak, neki dan, ja na godišnjem, rujem po škrinji, nađem paketić zmrznutih fileta oslića.
Mislim si, daj, jebeš to, a štel sam si brudeta i na problema.
Kak pojačati okus s nekim jeftinim temeljcem?
Odem na plac i zemem 4 kanoća, cipla, kokota i mićeg pauka.
Kao pravi kontinentalac, malo sam histeriziral prodavačici o paukovoj otrovnoj bodlji.
Jedva me smirila!
Pa kaj ti misliš da se napikneš na to?
Katastrofa!!!!

Normalno da me obuzelo i "Panonsko bijelo",
pa sam se zabrinul oko raka pluća naših ribica.



I ništ.
Puno luka na maslinovom, pelati rajčica, češnjaka dost, lovora, tog začina za riblju juhu,
životinjsku kocku za juhu, pa dodal ta riblja truplja nutra, krčkal, žlicu kvasine, malo vode i vina i tak, do neke odokativne konzistentnosti.
E da! Kiselost izreguliral žlicom meda.
Prilog palenta!







Ovaj kokot, ko jadranski krokodil, dole iz Neretve.
- 11:46 - gukni (15) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)

Komentari On/Off

Box2