23.02.2016., utorak

Cicvara

Cicvara

utorak , 23.02.2016.
Danas sam starinsku cicvaru.
To je žitna kaša, a varijacija je na temu,
osnova joj je pšenično brašno, negdje i kukuruzno, te njihovi mješunzi u proizvoljnim omjerima
+
mliječni proizvodi.



Ja sam danas upotrijebio integralno pšenično brašno, znači cjelovito zrno,
kajmak, vrhnje, mlijeko, voda, te razne sireve....



Kuha se neprestalnim mješanjem, do trenutka kada se kaša, počne sama odvajati od stijenki suda uz pojavu masnoće. Tada je gotovo.
Kod mene se baš i nije odvajala iz razloga što i nije bilo baš preveć masnoće, jer jednostavno nisam štel staviti kilu kajmaka u to "sirotinjsko jelo",
koje se nekada jelo svakodnevno, kak lupetaju po portalima.
Stavil si kaj si imal!
Da sam ovo zlijal na tanko u neki protvan, tepsiju i zapekel do rumeni,
to bi bilo neka vrst zljevke, zljevanke, koja može isto varirati kvalitetom udrobljenih sastojaka. Ona je najčešće bila kombinacija kuruzne melje i
kiselog mlijeka......
e sada, ak se našlo i sira i vrhnja......njami njami.

Stavil sam dva deci vode, 3 deci mlijeka, taj kajmak, kad je provrlo, suknul oko 300 gr. integralnog brašna i mješal.
Dodal pol paketa maslaca, nešto parmezana i dvije vrste staroga sira,
pred propadanje, iz friđa, mješal tak, 20 tak minuta i tek ondak probal kak je slano. OPREZ....sirevi su slani.
Ah daaa i te trokutiće sira isto. Malo sam dosolil.

I gotovo!
Čak se i Zmajici svidjelo, tak da je zela dvije porcije za na posel, noćna, (za kolegicu), valjda,....mislim, ak ju doktor nebu smazal?????

Fakat fantazija.
Treba dosta kajmaka, a sirevi?????
Što stariji aromatičniji, "smrdljiviji", to bu i cicvara bolja.
Btw, kila kajmaka i to mladoga je cca 80-tak kuna, a po meni bi bilo najbolje stari, zreli kajmak, jer ovo po supermarketima je kurac od ofce.
Daaa i ofčjeg tvrdog sira, ofskroz!


- 20:53 - gukni (4) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (10)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (4)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (14)
Rujan 2014 (9)
Kolovoz 2014 (4)

Komentari On/Off

Box2