31.01.2015., subota

I post i post

I post i post

subota , 31.01.2015.
Post o postu!
Smo malo sviježe skuše.

Setil sam se horora iz zagrebačkog ZOO-a.
Dođemo tam do vidri, nigdi vidre,
samo jedna riba u bazenu, bez glave i pliva.
Ne da pluta, već pliva, onak za prav, maše repićem, perajom,
baš ne tak ritmički, ali još trza, a bez glave.
Eto, koliko je friško bila pojedena.
Pojavile se vidre, za tili čas.
Baš smo naletili na hranjenje.
Interesantno je to, što svaku ribu prvo za glavu, pa njam.

Nedugo iza, gledam na tiviju, kak one to u prirodi....isto
i objašnjava narrator, kak u glavi ima oho ho više korisnih i bogatih nutrijenata,
neg u cijelom tijelu.

Isto ona priča o brodolomcu na splavi, negdi, nedavno.
Lik je uspijeval faćat ribe i jede on to i jede, no ni mu bilo baš dobro i sam od sebe, po "signalu" iz mozga, počel jesti glave i
bilo mu puno bolje.

E sad, u vezi tih glava, a i kostiju,
a pošto sam fan noževa, ne ono da su mi fetiš, ili da sam kolekcionar,
nego čisto praktičar, odlučil sam filetirati skušu, makar je bila srednje veličine, mislim, bil bi sretniji da je bila veća.
Imam tih 5,6 noževa i svaki je za nekaj, a volim prčkati i pripremati hranu,
te općenito, volim kuhati.

Kosti.
Nekak nam je kućna tradicija, još od pok. bake Milke,
da kad se kuha juhica, da uz meseko i grincajg, nutra treba biti i neka koščoba, onak cijevasta, sa srži.
Treba te temeljce kuhati, treba i pileći i juneće-goveđi i riblji.
Dugo ih treba kuhati, tak da se svi minerali rastope u njima i,
ak nikaj drugo, to piti po šalicu, ono, kao čaj.

Jako dobro za crijevnu floru, a time i imunitet.
Anita Šupe lijepo zbori o tome.
Ta njena LCHF prehrana (Low Carb- High Fat).
Velim PREHRANA, a ne dijeta, kao što masu novinara, a i inh lupetaju po internetu.
Od rođenja se tak hranim, dok se nije ni znalo za to.
Najsmiješniji su mi naslovi:
"Veliki povratak svinjske masti u prehranu"
Kod nas nikad nije ni otišla.

No, da ne gnojim dalje.
Eto vama slički.
Prilog je bil krumpir s blitvom i češnjakom sa maslinovim uljem,
onak na lešo i
krumpir šalata sa mladim lukom................

Jedini je zajeb kaj sam doma imal samo buteljicu nekog vinčeka,
"dolce", slatko, desertno, no, kak sam ga otprl, zmazal sam to, jer
-a kaj bu se kiselilo, pasmater.

Neg, već kad tu trkeljam, štel bi pitati ove Teletabise sa Bloghaera:
-tko je taj, od vas, sjeban sa matematikom? više nema 60%, ali ima 40%
od 100, i nije 40. Pa dajte ljudi spljuskajte se. Pa nemreš toliki imbecil biti!



- 09:47 - gukni (3) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2