24.01.2015., subota

Krmšnite

Krmšnite

subota , 24.01.2015.


Ne!
Nije zajebancija, već recepat.
Potrbušina, tzv., "Carsko", je kuhano u slanoj vodi cca 7 min..
Koža je ispikana vilicom, oko, koliko ima kvadratnih mm,
pa upik u svaki.
Sve natrljano začinima....solju, češnjakom u granulama, đastin biberom.
Koža osušena papirnatim ubrusom i natrljana sodom bikarbonom, te ponovo obrisana.
Od bijelanjka stučenog u snijeg i pomješanog sa tri žlice soli, napravljena
"kora", koja će štititi i upijati masnoću.
Tak peći na laganici cca 2 h, pa maknuti koru i
zapeći na jakoj vatri, na najgornjoj prečki pećnice, zadnjih 15 min.
Jednostavno dobiješ pjenastu, hrskavu kožicu.

Ajte živili
- 10:39 - gukni (8) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2