Specifično kod ovih, kaj su listovi tijestenine korišteni oni tvrdi, suhi, bez barenja u vrućoj vodi i ostalih drkancija. Bešamel je napravljen tak, da se brašno pržilo na maslacu, a kad je dobilo zlatno žutu boju, dolijevano je mlijeko i lagano se krčkalo. Nariban svježi muškatni oraščić, sol, biber. Ostalo je tehnika slaganja, red šunke, red šampinjona, red sira, potrošeno nekaj kuhane tijestenine od jučer + ragua..... jučer je bil bolonjeze, pa da se ne baci. Svaki novi red tijestenine zaliven bešamelom, pa na to fila, pa tijesto, bešamel, fila...... dok se ne potroše sastojci, ili posuda, protvan, veli, DOSTA VIŠE!!!! Konačni premaz sam napravil od ostatka bešamela u koji sam puknul jedno kiselo vrhnje, zmešal, premazal i NATO naribal gaude. Inače prakticiram razlupati 3 jajca, 2 deca vrhnja i 100 gr. Parmezana. Od jajca, sam žutanjke. Bijelanjke stučem u snijeg i njega premažem kao jedan sloj, negdi u sredini sa šampinjonima, ali to u onoj varijanti sa raguom od junetine. Eh da, bilo i pelata. Uostalom, posložite si slikice u glavi. Peče se na nekih 170 stupnjeva, srednja prečka, cca 55 minuta, dok ne porumeni korica. U konačnici.....ovak nekak. Kipuću sam sekel, pa je forma malo sjebana. Inače, kad se malo prohladi, ljepše se reže i vadi van iz protvana, tepsije. Mrav životinja? O biologijoooo, jebem li te. "Napal me krvožderni leptir" |
< | lipanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |