Princip je tak prost, da prostiji nemre biti. Tanjur sa uzdignutim rubom, van "gorišta", ono da se malo prohladi u dugotrajnom postupku, da se ne karbonizira. Mast, SVINJSKA MAST, ne ulje!!!! Zagriješ u srednjem djelu, i počneš stavljati meseko da se peče, prži. Napacano meso...sol biber senf. Vrsta nekoliko....vratina, krmići, pileći batki, kobase, ali dobre, juneći ramstek kao iznenađenje. Mesar dal gratis svinjskih nogica. Cca 12 kg, a tanjur premali, no, majstori na djelu. Kotlovina je Događaj, događanje, na otvorenome, traje satima. Kad misliš da se neki komad mesa spekel, ono "začepil pore zvana", hitiš ga van na rub, da se odmara. Šikneš kilu luka sitno seckanog, malo zdinjstaš, vraćaš mesu u sredinu, smanjiš vatru i pustiš da krčka. Čim sokovi luka shlape, dodaš vodu i dinstaš. Na, u to inkorporiraš trake svježe paprike, krčkaš, krčkaš, kušaš, dodaješ još začina, svježe rajčice, jednu turu sitnsjeckanog češnjaka, ...bar dvije glavice, malo vina, pa vrtiš to, kušate vas više, svi nekaj seru, to kombiniraš, zdinstano meseko guraš vanjskom kraju, hitiš 3 konzerve graha , krčkaš, zlatnih šampinjona, čili papričicu, još češnjaka, meso nazad nutra...... Svi već popizdili, točaju lebac u safta, pol ih se okolo valja pijano i gladno I tak, do kasno u noć. Mmmmmm Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, jel su zanijemili od kotlovine, ili alkohola, ne znam. I pive smo lijevali nutra, niš ne škodi. Kotlovina je varijacija na temu, ko Pizza. Mislim, za dobre svinje, nema lošeg napoja. Baš je bilo dobro! Ma kaj kurac dobro......za pet. Give me..... PLJASSSSS!!!!!!! |
< | lipanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |