Sinčina na noge lagane već u rano praskozorje. Ovaj mlađi, Zweistein. Trening. Svaki dan on tak. Pa ti klinjo donese zlato i pehar sa međunarodnoga, samac, skif. Gušt se dizati za njega, spremat ga i otpremati. Zmaj to najviše tetoši. -Kaj buš? -speci jaja Termiti su goli klinac za njega. I tajo se bacil mam na ručka. Dete ide u 11 h van iz kuće, u školu. Vraća se oko 6 navečer. Od 6 do 6, svaki dan, sem nedjelje. Za ručka sam delal restani krompir i komad plećke, kaj sam ju pekel gore na plinu u rajnglici, na masti. Prvo ju pečeš na laganoj vatri, okrećeš, pa poklopiš, pa ona pušta svoj saft, pa kad skužiš da počne "cvrčati", podliješ malo vode, poklopiš, tak se dinjsta, pa okreneš svakih malo, pa na kraju pustiš da malo ucvrči, da voda spari i gotovoooooooooo. Hitiš na tanjura, prekriješ alu folijom i pustiš da se odmara, cca 1/2 sata. U međuvremenu, opereš i skuhaš krumpir u ljusci, oguliš, narežeš na šnite. Na kilu krumpira ja stavim dinjstati oko 200 gr. luka, na maščobi, srednje sitno sjeckano. Kad požuti, hitim na to krumpir i dinjstam, tračkajući ga vilicom, ili kuhaćom. Gnječim ga, ali pazim da ne bu pire. Ono, pustiš ga da se lagano zapeče. Na kraju posolim, a neki deneju i peršina i bibera, čak muškatnog oraščića. Sebi sam ga del. Juhica -komad cvijetače -komad krumpira -malo vrhnja -pileći temeljac -začini Sve skuhano i zmiksano u krem juhu. And fajnli, da pohvalim Zmaja! Vrhunski odabir, perfektna cijena, hrvatski proizvod....tu, u Selskoj. aaaaaaaaahhhhhhhhhhh, kao i sve ostalo iz konzuma, jelte?!?! |
< | siječanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |