02.11.2013., subota

Halloween orzeto

Halloween orzeto

subota , 02.11.2013.
Sretan Dan mrtvih...Dušni dan, halooooooo, danas je, knock, knock,
ima li koga doma, haloooooo.
Ajmeee meni koliko lupetanja oko Svih Svetih, Noći vještica, Dana mrtvih.

Vele popi:
-najte slaviti Noć Vještica, ne ovo, ne ono, bez kurtona, trkelj, trkelj, to sve pogansko, zlo.....

A čitavo krščanstvo sagrađeno na poganskim običajima i vjerovanjima.
Kao, znamo mi kad se Isus rodil,...25.12. 0000.
Ma znate vi moj kurac, da tak prost moram biti.
A to kaj počinje zimski solsticij 25.12. .......pa simbolika, pa deda Mraz, pa crvena boja, paaaaaa.

I kaj vas boli kurac u kaj ja vjerujem, jeli vjerujem, kad vjerujem, di vjerujem
.................................................
Onaj Prozaić, to tak prozirno.....pak ga jebu komunisti, Udba, Milanković,
ma svi ga jebu, da ga jebem. Seronja.
Pa daj budi normalan ko Papa Franjo, jebo te Ante Pavelić i Dom!



No dobro, sad sam to hitil van iz sebe i već mi bolje.

Da se mi vratimo na te tikve, bundeve, buče.



Sad! Sad treba, sad kad smo se izdivljali, izživili, sad to treba dalje iskoristiti, da ne propadne. Ili pojesti, ili dati svinjama.

Heh, ova mi je arhivska fotka, moj uradak.
Već godinama ja to šaljem o 1.11. i nikad ni blizu naslovnice, najfotke,
nikad nikakve tikve u pokondirenoga Bloga, do ove godine.
Ja ne pošaljem, i daj pogle Bloga ove godine.
Tikva do tikvana, ccccccc.

Imam jednog pre finog recepta sa tikvama, bundevama.
Japaniše tikva Hokaido, ili već kak, more i Fukušima, od 550 kil the Bill.



Znači, omjeri tikve, ječma (orzo), šampinjona 1:3, po trećinu svega.
-Ječam skuhati....dugo se kuha, cca 30-45 minuta.
-Početi dinjstati šampinjone, na maslinovom ulju, gdje se već zastaklil luk.
-pa dodati tikvu, onak lijepu žutu, "masnu".......

Kada spari tekućina dodavati pilećeg temeljca i ječam, krčkati na tanane,
par režanja sitno sjeckanog češnjaka, soli, bibera,.....laganica.
Pred kraj sam stavil i malo umaka od pečenja....svinjska lopatica dinjstana u rajnglici, kaoooo poboljšivač okusa, arome.





Uz špatlu sam si kupil i silikonsku hvataljku.
Jako dobar alat. Izdržava temperature, a silikon je jedan od naj neutralnijih elemenata u kulinarstvu, kaj se toxina tiče i dotikavlje. k+, da ga jebem!





Salata? Kineski kupus!
- 09:55 - gukni (4) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2