Sretan Dan mrtvih...Dušni dan, halooooooo, danas je, knock, knock,
ima li koga doma, haloooooo.
Ajmeee meni koliko lupetanja oko Svih Svetih, Noći vještica, Dana mrtvih.
Vele popi:
-najte slaviti Noć Vještica, ne ovo, ne ono, bez kurtona, trkelj, trkelj, to sve pogansko, zlo.....
A čitavo krščanstvo sagrađeno na poganskim običajima i vjerovanjima.
Kao, znamo mi kad se Isus rodil,...25.12. 0000.
Ma znate vi moj kurac, da tak prost moram biti.
A to kaj počinje zimski solsticij 25.12. .......pa simbolika, pa deda Mraz, pa crvena boja, paaaaaa.
I kaj vas boli kurac u kaj ja vjerujem, jeli vjerujem, kad vjerujem, di vjerujem
.................................................
Onaj Prozaić, to tak prozirno.....pak ga jebu komunisti, Udba, Milanković,
ma svi ga jebu, da ga jebem. Seronja.
Pa daj budi normalan ko Papa Franjo, jebo te Ante Pavelić i Dom!
No dobro, sad sam to hitil van iz sebe i već mi bolje.
Da se mi vratimo na te tikve, bundeve, buče.
Sad! Sad treba, sad kad smo se izdivljali, izživili, sad to treba dalje iskoristiti, da ne propadne. Ili pojesti, ili dati svinjama.
Heh, ova mi je arhivska fotka, moj uradak.
Već godinama ja to šaljem o 1.11. i nikad ni blizu naslovnice, najfotke,
nikad nikakve tikve u pokondirenoga Bloga, do ove godine.
Ja ne pošaljem, i daj pogle Bloga ove godine.
Tikva do tikvana, ccccccc.
Imam jednog pre finog recepta sa tikvama, bundevama.
Japaniše tikva Hokaido, ili već kak, more i Fukušima, od 550 kil the Bill.
Znači, omjeri tikve, ječma (orzo), šampinjona 1:3, po trećinu svega.
-Ječam skuhati....dugo se kuha, cca 30-45 minuta.
-Početi dinjstati šampinjone, na maslinovom ulju, gdje se već zastaklil luk.
-pa dodati tikvu, onak lijepu žutu, "masnu".......
Kada spari tekućina dodavati pilećeg temeljca i ječam, krčkati na tanane,
par režanja sitno sjeckanog češnjaka, soli, bibera,.....laganica.
Pred kraj sam stavil i malo umaka od pečenja....svinjska lopatica dinjstana u rajnglici, kaoooo poboljšivač okusa, arome.
Uz špatlu sam si kupil i silikonsku hvataljku.
Jako dobar alat. Izdržava temperature, a silikon je jedan od naj neutralnijih elemenata u kulinarstvu, kaj se toxina tiče i dotikavlje. k+, da ga jebem!