20.01.2013., nedjelja

Danteove Lazanje

Danteove Lazanje

nedjelja , 20.01.2013.
Eto mene.
-tataaaa
-kae?
-kaj bu za ručak?
-Lazanje
-yipeeeee, ali znaš kaj?
-kaj?







Popizdim na te konverzacije.
Ono, ko kakvi bosanci, kad ti pričaju vic, pa ono:
-a jel znaš koja je razlika između avijona i kurca?
i sad ti nikaj, a ovaj čeka, li čeka, pa ti nakon 5 minuta veliš:
-koja?
E, ondak ti veli.
No da se vratimo.................
-stavi tak puno sira, da se, ono......lijepi za zube
-ma da, mocarelu možda, maspater?

Prvo sam delal ragu, ala bolonjeze.
-dvije glavice luka, sitno sjeckanog
-jedna oveća mrkva
-kriška celera
-konzerva pelata
-po tube konšerve, kaj bi Dalmoši rekli (koncentrat paradajza)
-800 gr mješanog mljevenog mesa
-dva deca vina (ja imao bijelo, a trebalo bi crnoga)
-sol, vegeta, maslinovo ulje, bosiljak, češnjak, peršing i origano.

Prvo sam počel dinjstati, na maslinovom, luk, pa naribanu mrkvicu, celer,
pa meso.
Pred kraj, pelato, konšervu, vino i ostalo. Ukrčkal i na stranu.





Zmaju sam dal direktivu za juhicu i bešamel umak.

Taj bešamel!
Malo ga je prerijetko napravila,....nu dobro, prošlo je.
-daj još brašna
-jooooj, dosta je, bu se zgusnulo
-maaa, bum te jebal
I baš je tak bilo.
Ja bešamela delam tak, da na maslacu propržim brašno, pa ondak na tu zapršku dodam, vrućeg mlijeka i to ukuham, razbijajući grudice.

Za lazanje, profići prže brašno na suho, pa dodaju mlijeko, pa u to uskuhalo, na kraju i parmezan.
Pod parmezanom podrazumjevam onaj pravi, Grana Padano,
a on košta ko kuga.
Ja tog nemam doma.
Mislim, volil bi ga imati, nooooo...............................

Sir sam splaniral ribati onak, na slojeve, kak bum redal.

Lazanje su inače, nekaj tipa pizze u smislu kombinovanja.
Meso je mešano, a pizza kombinovana.
Beskrajni niz kombinacija, Loto.
Deneš kaj imaš.
U principu se stavlja taj ragu i bešamel u slojevima po tjestenini.
Završava se sa korom tjestenine i prek bešamel.

Svakaj sam ja u lazanje stavljal.
I šunke i gljiva i raznog povrća, tipa šparoga.........

Tjestenina!
Razlupal sam dva jajca, lijevo i desno, pa to sa brašnom (glatko),
solju, toplom vodom, zmiksal.......
-pitam se, hoće li tjesta biti dost
-pa kaj nisi delal po receptu?
-ma koji kurčevi recept. Znaš da uvjek delam odokativno.
Viš da mi Termit rekel da hoće da delam u najvećem protvanu, a ne u onom "malom Židovskom".
Kajjaznam kak bu se te količine složile. Morti bu nekaj i falilo, a morti bu bilo ibera.

I počnem.





Pa bešamela, pa ribanog sira.



Pa kora tjesta, pa Jovo na novo.



E! Tu sam potrošil one bijelanjke, utučene u snijeg.





Sloj iznenađenja!
Šampinjoni, bešamel, sir.







A tu sam dodal i malo smeća iz fridža, ono, počelo propadati, pa da se ne baci. Nitrirane šunke iz Konzuma.
Mmmmmm, bolju i ukusniju gumu u životu nisam jel.
Bez brige! Jebal sam mater Zmaju, kaj je to kupila, maspater!

U facu sam joj rekel:
-To, kaj si se udala za mene, kaj sam te JA izabral između miliona žena, koje su me štele, to ti sada ne daje pravo da se tak opuštaš i da se tak retardirano ponašaš.

Pa, nek si misli, šta kurac!







I ispikati! To, kad zaključa u rerni, to šou.
Za plinove, a ne ono, da mi balonkići plahutaju po pećnici!



Sve si nekaj mislim..................................................................................
a to traje,.....................................................................................................
jesu li ti Ameri bili gore na tom mjesecu?
Ili sad, taj Mars?
Slike s Marsa?
Pa to kod mene u kuhinji uslikaš.





Presjek Marsa sa rudnim bogatstvima!



A možda?????
Eh, da nam je tu Vergilije, pa da nas provede kroz te krugove,
"plahtice" tjestenine, lasagne, po kojima je i dobla ime,
Alexovog pakla.
Daj me čuj!
E, Barbijeri je goli kurac za mene.










- 15:53 - gukni (14) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2