25.02.2012., subota

Hrvatska Carbonara

Hrvatska Carbonara

subota , 25.02.2012.
npr.:
-100 gr. brašna
-1 jaje
-malo soli
to je omjer jaja i brašna, za više manje sve tjestenine

-2 gl. c. luka
-5 režanja češnjaka
-2 dcl k.vrhnja
-100 gr gorgonzole, more i Zdenka, ak nemate para, ma bilo kaj, koji.
-parmezana, ili nekog ribanca
-špeka, dimljenog, sitno sjeckanog

Zamijesiti tjesto i trgati ga prstima u slanu kipuću vodu.
Od zadnjeg ubačaja, zadnjeg komadića, na laganici, cca 5 min.









Na svinjskoj masti, zdinjstati c. luka na staklasto,
ubaciti špeka, slanine, pa još malo,
pa gorgonzole, pa vrhnja, pa kad se sve stopi i ribanog sira, nekog,
i kad se to,....,
je kurac, zaboravil sam češnjak.I njega pred kraj, da mu se sačuva aroma.

I kad se to rastopi, to prek tjestenine.
Zmešati i to je to.

















Viva la Croatia, šta klinac Italija.
To je Carbonara!
Jaja?
Pa u tjestu ih imaš, blog te mazal!

- 15:30 - gukni (3) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2