npr.:
-100 gr. brašna
-1 jaje
-malo soli
to je omjer jaja i brašna, za više manje sve tjestenine
-2 gl. c. luka
-5 režanja češnjaka
-2 dcl k.vrhnja
-100 gr gorgonzole, more i Zdenka, ak nemate para, ma bilo kaj, koji.
-parmezana, ili nekog ribanca
-špeka, dimljenog, sitno sjeckanog
Zamijesiti tjesto i trgati ga prstima u slanu kipuću vodu.
Od zadnjeg ubačaja, zadnjeg komadića, na laganici, cca 5 min.
Na svinjskoj masti, zdinjstati c. luka na staklasto,
ubaciti špeka, slanine, pa još malo,
pa gorgonzole, pa vrhnja, pa kad se sve stopi i ribanog sira, nekog,
i kad se to,....,
je kurac, zaboravil sam češnjak.I njega pred kraj, da mu se sačuva aroma.
I kad se to rastopi, to prek tjestenine.
Zmešati i to je to.
Viva la Croatia, šta klinac Italija.
To je Carbonara!
Jaja?
Pa u tjestu ih imaš, blog te mazal!
Post je objavljen 25.02.2012. u 15:30 sati.