30.12.2011., petak

Sarma

Sarma

petak , 30.12.2011.
Ma jebeš ti sve, ak nema sarme.
Zelje, kiseli kupus, koja je to fantastična biljka.

Bez zelja nikaj od sarme. Morala bi biti u vinovom listu, a onda nikaj od blažene fermentacije.
Zato i je najbolja poslije par dana.

KUPUS
To oko kiseljenja i bogatstva C vitamina, malo morgen!
Sviježi kupus ga ima dosta, no kiseljenjem rapidno pada.

Meso? Zel sam miješano, no rađe bi čistu junetinu.
Kad sam vidil cijenu, oladil sam.



Zakaj junetina?
Snaga mesnog okusa.
Svinjetina se doda u vidu domaće dimljene šunke, špeka, masnijih dijelova.

Imal sam nekakve ostatke po friđu, nekaj vratine, špeka, dvije fete pršuta,
malo od rebaraca, pa sitno sasjeckal i u meseko.
Bitna je aroma i miris dima. To diže.





Šalica od kave, puna riže.
Jednom sam se "zajebal", pa sam zaboravil staviti rižu.
Čist O.K., mislim ono, jebo rižu.
To stavljaju poremećeni, kaj misle da su Isusi, pa da bu s jednom ribom nahranili 400.000 ljudi, ili ovak siromašni ko ja.



Pet, 6, 7 režnjeva češnjaka
-2 jaja
-sol žličica
-"pojačivača" okusa, žličica
-bibera
-c. m. paprike
- 3 glavice, sitno kosanog c. luka, zdinjstanog, pa ohlađenog na dvije žlice s. masti.











Frkati ko kuvertu, 1., 2., 3., stranu, a četvrtu zgurati nutra.
Sarma se ne miješa, a vadi se pažljivo.
Deca kaj ne jedu lista, njima jebete mater.
Eto tak!
Samo oštro i bezveze!

Posložit u rajnglu, lonac, dole malo rezanog, pa sarme, pa gore malo rezanog, kakvo suho meso, zaliti vodom, poklopiti i krčkati na laganici tri ure.





Dio zelja, kis. kupusa sam ostavil za na šalatu, samo bučinog ulja unutra i dosta.
Dio sam sa grahom, danas za obed.



Sad sam je malo kušal. Ima prolaz!
Svakim danom bu sve bolja i bolja.

Imam blagi osijećaj da se ljudi sprdaju sa sarmom.
Ono skijanje i lonac sarme.
Ccccccccc.
Ne griješite Bogu dušu.
To je božanska hrana.
Je, seljačka je, no i gospodska.
Stranci kad nam dođu žele je.

Eh da.
Za onaj creme Brulee, od neki dan, kupih smeđeg šećera, pa vidjeh
prilog "Provijereno"-g, da nas farbaju farbanim šećerom.
Mam sam išel provijeriti, ovaj svoj.

Je, od šećerne trske je i ni se dal "oprati" do belega.





I bili kumovi, yipeeeeee!
Daj, gle kaj mi kum poklonil. Hakmesera, zutra za pečenje.
Handmakeit!



Manganski čelik od federplate, kovana oštrica.
Armaturu presiječe!
Jooooj, kaj bum sutra odojku delal, cccccccccc!



- 21:07 - gukni (18) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2