Pogledal sam za zelje. Po 100 gr. friško ima oko 30 mg, a kiselo 20 mg. vitamina C. Al štos je izgleda u ovome: zelje sadrži Ascorbigen, kaj je nekakvo predstanje vitamina C. On se kod njega aktivira kuhanjem, tak da kod sveg drugog kuhanjem propada, njemu raste. Sretna Nova i lova do krova! I da ti raste ... ;))))
30.12.2011. (22:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vajrapani-a kužiš se ti u to? Nema on, ima firma, a ovo bi trebala biti lisica
Fala Blogomoljac. Ja doma imam negdi nekakvu staru ženinu skriptu sa skalama nutristicionističkih vrijednosti. Sjećam se da je znatno manji. Kod skorbuta u igri su i još neki minerali, tak da je Vasco da Gama popušil na momčadi, za razliku od Jamesa Cook-a
31.12.2011. (07:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne kužim se nešt naročito u obradu metala ali fasciniraju me unikatni noževi, bodeži, sjekirice i takve neke gluposti... To su važne stvari jer simbolički presjecaju razne spone i odsjecaju neznanje itd. A i sarma ti je skoro ko neka umjetnosti i kulturno blago i još s bučiniom uljem! :-)
31.12.2011. (10:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma, ako mi ista ovdje fali to su sarme (samo ja bih u listovima od zelenog kupusa), a ni protiv odojka nemam nista protiv! Sretno i oprezno s tom satarom; ako samo taknes - ode prst:-)
31.12.2011. (15:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemam što dodati, receptura gotovo identična, ja sam stavila ovalnu lončinu i bit će je za tri dana. Neka i treba, a "sikirica" ti je prava, ne daj Bože da do mene dođe, imala bi i Policija posla (kad se naljutim naravno), nikoga ne bih potegla iz čiste mire. Guštaj u finoj spizi, sritna i berićetna novokomponirana godinica:))))
31.12.2011. (16:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Otići ću, sarmu probat neću!!! :-))))
30.12.2011. (21:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
master-maestro Alex fala na receptu,
glas vapijućih :P
svako dobro Tebi i Tvojima
30.12.2011. (21:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea-Pisma
ne volim sarmu ali ovu bih rado probala
pozdrav i pusa od vražička
30.12.2011. (21:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Prekrasno sječivo- vučji repak! Pravo umjetničko djelo. Kum ima cnc plazmu za takve stvari ili?
30.12.2011. (22:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogomoljac
Pogledal sam za zelje. Po 100 gr. friško ima oko 30 mg, a kiselo 20 mg. vitamina C. Al štos je izgleda u ovome: zelje sadrži Ascorbigen, kaj je nekakvo predstanje vitamina C. On se kod njega aktivira kuhanjem, tak da kod sveg drugog kuhanjem propada, njemu raste. Sretna Nova i lova do krova! I da ti raste ... ;))))
30.12.2011. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
A kako je tek meni sarma ispala.... a pogačice sa sirom... a pogačice s čvarcima.....
30.12.2011. (22:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mudenburger
Mama cijelo popodne krčka sarmu za novu godinu.
Cijeli podrum taaako dobro miriše.Uf,kada će nedelja! :-)
30.12.2011. (23:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
i meni se sječivo svidjelo, poput onih što se nalaze u ukopima. Nego sarma je kraljica i nitko ju ne more skinuti sa te pozicije.
30.12.2011. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
vajrapani-a kužiš se ti u to? Nema on, ima firma, a ovo bi trebala biti lisica
Fala Blogomoljac. Ja doma imam negdi nekakvu staru ženinu skriptu sa skalama nutristicionističkih vrijednosti. Sjećam se da je znatno manji.
Kod skorbuta u igri su i još neki minerali, tak da je Vasco da Gama
popušil na momčadi, za razliku od Jamesa Cook-a
31.12.2011. (07:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Ne kužim se nešt naročito u obradu metala ali fasciniraju me unikatni noževi, bodeži, sjekirice i takve neke gluposti... To su važne stvari jer simbolički presjecaju razne spone i odsjecaju neznanje itd.
A i sarma ti je skoro ko neka umjetnosti i kulturno blago i još s bučiniom uljem! :-)
31.12.2011. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
palamud
Jebeš kupus... ja više volin .ARMU iliti ga sarmu bez kupusa.
Da kupus valja i zec bi ima sto kila.
31.12.2011. (12:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ma ja špek i malo zeljenja iz nje izvučem :P
31.12.2011. (13:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
ma sarma se super stvar, mrnđala deca ili ne....
dragi, da se u slijedećoj nađemo na kavici u DS, da pojedem nešto od tvojih božanskih recepata...
eto.
sve ti najbolje, kaj god rekli o budućoj.. hm.
31.12.2011. (14:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
Ma, ako mi ista ovdje fali to su sarme (samo ja bih u listovima od zelenog kupusa), a ni protiv odojka nemam nista protiv! Sretno i oprezno s tom satarom; ako samo taknes - ode prst:-)
31.12.2011. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Nemam što dodati, receptura gotovo identična, ja sam stavila
ovalnu lončinu i bit će je za tri dana. Neka i treba, a "sikirica" ti
je prava, ne daj Bože da do mene dođe, imala bi i Policija posla
(kad se naljutim naravno), nikoga ne bih potegla iz čiste mire.
Guštaj u finoj spizi, sritna i berićetna novokomponirana godinica:))))
31.12.2011. (16:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mrvicak
Ma sarma je cudo, a moja baka je govorila da je sarma najbolja treci dan naravno ako ga doceka.
Sve najbolje u Novoj godini...
31.12.2011. (17:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea-Pisma
sretno prijatelju tebi i tvojoj obitelji
31.12.2011. (19:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...