Imam taj T-com, max ADSL, već kak se to zove sa tom kabelskom televizijom.
I ono 100 programa i nigdje ništ.
Taman uhvatiš nekaj interesantnoga, kad počnu te jebati reklamama.
Baš jebati!
Nisu to 2- 3 reklame, već 20-30 reklama, po 10-15 minuta.
I sad da bi odgledal nekaj tak preljepoga i interesantnoga, poput "Larin izbor",
ili "Ruža vjetrova", maspater, treba ti jedno prijepodne.
Normalno, popizdim, ali onak jebački.
Non-stop kunem i bježim od takvih retardacija, šaltajuči programe.
Ajde, da je to između dva filma, pa nek bude i pol sata, "a" nebih rekel.
I naletim na 102 kanalu na "24 kitchen",...niskozemski program.
Eeeee, 24 sata kuhari kuhaju, a ti gledaš. Reklama, minimalno, ali između
kuhanja, za sada. Normalno, ak gledanost poraste, najebali smo-reklame!
Zbilja užitak gledati, nešto novo.
NOVO
Super stvar. Malo razbiti monotoniju recepata i naučiti, saznati neke zanimljivosti.
Kajjaznam, npr. da 1 kg šafrana (začina) košta 25.000 Eura.
Jedva čekam proljeće!!!
Pa pire od krumpira sa endivijom salatom nutra?????
Ajde, još kužim ak je rikula nutra, ili pečenu cikoriju, radić salatu na maslacu, no ovo??????, baš i nebi probal.
No, interesantan mi se učinil pire od krompira sa jabukama nutra.
To sam išel probati. Ni tak ni loše.
Za probu, mala količina,
-jedan krompir
-jedna i pol jabuka
Oguljeni i zrezani krompir stavil kuhati
Jabuka
Netko me pital za ovu spravicu.
Ima nekaj slično u Konzumu, za 29 kuna
Oguliti i isjeći jabuku.
Kak se jabuka najjednostavnije rasiječe?
Stavil sa krumpirom kuhat, posolil, ocijedil, dodal malo m. cimeta,
stačkal vilicom.
Poučen, mijenjam recept, 2:1, krompir, jabuka i cimeta čist na vrh noža.
U to naribati na krupno malo sviježe jabuke.
Inače sam za ručka delal još i normalni pire, sa maslacem i mlijekom.
Kod pirea je jako bitno da se ne radi mikserom, jer se pobudi škrob,
i na kraju ispadne gumena masa.
Treba ga se ručno rastračkati.
K tome pohani pileći file + tartar sos od češnjaka, kis, krastavaca i malo
njegove kiseline, peršina i majoneze.
Uz poh fantazija.
Uz zelenjavu i ostatke pilećih kostiju juhica sa naribanim tijestom.
Btw poriluka i čišćenja.
On se prvo ovak zreže, pa opere, pa tek onda poprek reži.
Eto, jednostavna caka, koju masu ljudi nezna.
Sjećam se jednog frenda iz Podsuseda, kad je još cementara šljakala
i prašila okolinu.
Te presjeke povrća iz njegovog vrta ste trebali vidjedi.
Sekirom si to trebal sjeć.
Ccccccccc, komedija, no ljudi su si vrta šteli imati.
Da, jabuka!
Pa Bosanci i one njihove punjene orasima i šećerom, pa zapečene!
Pa kineske điđe.
Ono, zmariniraš pileći file, trakice u limunu, ružmarinu i ačetu balzamiku,
pa to uvaljaš u malo gustina i na naglo sfrigaš u woku.
Pa onda posebno sfrigaš povrća, tikvica, kupus, celer lističar, mrkvica,
sviježi đumbir, zrnja korijandera.
Pa posebno dinjstaš na c. luku jabuke, pa kad smekšaju, pretvoriš ih u pire
pa na to dodaš ono povrće i onu piletinu, pa to dinjstaš i dodaješ gore maslaca i lagano umiješavaš,......................
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Pire jabuke ko punilo i povezivač.
Ili one "moje" kobase s jabukama
-4 kg mljevenog mješanog mesa
-60gr soli, oko 1,5 %
-50 gr češnjaka u prahu
-jedan korijen đumbira, sitno sjeckanog
-400 grama DIMLJENOG špeka, sotno sjeckanog
-1/2 l vina bijelog
-2 kg oguljenih i ribanih KISELIH jabuka
-malo bibera
Zmešat i ostaviti pol dana, da odfermentira,
pa u kobase, crijeva.
Na laganoj vatri bariti, da crijeva ne popucaju, par minuta,
pa van.
Normalno, ovo nije dugotrajna kobasa i nije za sušiti na dimu.
Ona je za spremiti u škrinju i poslije za peći.
Peć na maslacu.
Uz to napraviti "svoj" senf.
Npr.
-1 dcl kupovnog senfa
Baciti na tavu 2 žlice kristal šećera, karmelizirati, rastopiti u "med".
Na to uliti 1 dcl kvasine i miješati.
Pustiti da se ohladi.
U to ubaciti 30 tak zrna korijandera koje ste lagano frigali na tavi.
Sada dodati kupovni senf i štapnim mixerom to sjediniti.
On će razbiti i korijander.
I velim, strašna voćka ta jabuka.
Prati nas od prapočetaka, od kad ju je onaj mulac zagrizo.
|