27.10.2011., četvrtak

Pileći paprikaš sa "trgancima"

Pileći paprikaš sa "trgancima"

četvrtak , 27.10.2011.
Nekaj moje, modificirano.
Uvjek velim, alla, pizza, varijacije na temu.
Bitno je da bude pileći i bitno je da bude paprikaš.

Znači, od danas imamo dvije kokoši u zemlji.
Prva je ona sa televizije, a druga, moja draga.

I ode kokoš u dućkas i zaboravi naočale.
"Ooooo, što mlijeko prosu po ploči, jebem te u oči"

I rova ona tam po friđu i spazi neki pileći rasjek po 2deset i nekaj čuna.
E nebu ovaj, e nebu onaj, ha ovaj je lijepi i zeme.
Donese doma, ja praznim ceker i ugledam paket:
-o da ti sto Blogova!
-pa ka'e sad
-pa nikaj gusko jedna, sam kaj si kupila piceka za 100 kuna
-joj, daj, stari ne seri, to je po 2est i nekaj
-daj račun
-naaaaa
-veli se izvoli, jebem te neodgojenu

vrtvrtvrt
-gledaj
-ka'e ovo 48 kn?
-e to je to!
-joj, pa nis vidila, pa (kurac, palac)

Bili zmešani i kokoš misli sve pod istu cijenu, a ove bitange iz Konzuma
trljaju ruke.
Da blogda im zapela kost u grlu.

Meni nebu, ja jedem file od 48 kn.

A tisuću x velim guski:
-zemi jebenog piceka, bum ga rastrančiral, pa buš imala svakaj.



Batke sam hitil u škrinju.
Nebumo se sad prežderavali, jel tak.

Ali to nije sve. Dragi gledaoci, ak vam žena kokoš kupi piceka po 48 kuna,
dobit će te gratis i kilu gljiva, po samo 40 kuna.
-joj kaj pjeniš pa košta samo 10 kuna!
-da, 250 gr., no ja za razliku od tebe, to X 4 pa dobim sliku kile.
to ti je ko jebeni čvarci za 140 kuna kila, a pršut je po 99 kuna,
zato kaj kokoši poput tebe nemreju spoznati da je 10 dkg po 14 kuna,
zapravo 140 kuna kila.
Petnaestak jebenih dkg tirolske, po obujmu je ništ vidjeti, za razliku od iste količine "zimske" koja je suvlja i meso, za razliku od te vode i aditiva sa tragovima mesa. Kupi po 15 deka obe, pa pogledaj volumen,
a o kvaliteti i okusu ne bi.
Kad bi jebenu tirolsku stransformiral u zimsku dobil bi 5 gr. iz čega proizlazi da kilo tirolske plaćaš 200 kuna, a drek od salame.

No, da se smirim!
malo meditacije, ommmmm, ommmmmmm, ommmmmm,
o mater 48 X!

I ništ!
Rasekel ta prsa.



Pa te bukovače.





Pa paprike, nekih 20 dkg iz škrinje.
4 glavice c , luka
1 mrkva naribana



maslinovo ulje
5 režnjeva češnjaka
par zrna bibera
4 lovorova lista
sol
2 dcl bijelog vina
gusti paradajz sos
2 žličice gustina
crvena slatka paprika
c. ljuta paprika
malo vode

Luk zastakliti, hitit piletinu, dinjstat, pa papriku, pa mrkvu, pa kad shlapi tečnost, doliti malo vode, pa začine, pa kuhati 15 tak min.,
pa doliti vino, razmućeni gustin u malo vode i paradajz sos i ukuhati do gustoga.

E sad "trganci"
pol kile brašna
1 jaje
1 žličica soli
2 žlice ulja
zmešati, odmoriti i TRGATI male komadiće u kipuću vodu.
Kuhati cca 5 min., dok ne spliva na površinu.







Kuhati u slanoj vodi.
Procijediti, isplahnuti hladnom vodom na tren, staviti u zdjelu,
malo pouljiti i zmešati, da se ne slijepe.



Servirati sa žlicom dvije kis. vrhnja.
U slast.


- 08:20 - gukni (7) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2